Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Valmiera/ORDO" savā laukumā joprojām bez zaudējumiem

"Valmiera/ORDO" savā laukumā joprojām bez zaudējumiem
Ar bumba Armands Šķēle
Foto: bkvalmiera.lv

Pie sestā panākuma "Triobet" BBL čempionātā tikuši "Vamiera/ORDO" basketbolisti, tā turpinot šīs sezonas uzvaras sēriju savā laukumā. Valmierieši īsā laikā otro reizi apspēlēja "Barons/LDz" komandu, svinot uzvaru 97:75 un A grupas turnīra tabulā panākot "Lietkabelis".

Pēc pāris abu komandu neprecīziem uzbrukumiem rezultātu atklāja Dāvis Zonne, taču valmierieši ātri vien pārņēma vadību. Sāncenšus ar caurgājieniem terorizēja Armands Šķēle, turklāt laiku pa laikam mājinieki trāpīja arī no tālās distances. Četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām Haralds Kārlis ar tālmetienu pirmo reizi savai komandai panāca desmit punktu pārsvaru – 20:10. Tālāk, galvenokārt pateicoties Džeisona Kalistes trim precīziem tālmetieniem, viesi mājiniekus neatlaida, taču arī vairāk par vienu punktu pietuvoties nespēja.

Pirmās desmit minūtes “Valmiera/ORDO” uzvarēja 28:19, bet otrās pirmajā pusē baroni krietni uzlaboja savu situāciju. Ceturtdaļas vidū pēc Roberta Freimaņa pustālā metiena viesi bija vairs tikai trīs punktu attālumā (33:30), bet tad laukuma saimniekus ar bumbas triecienu grozā no augšas pamodināja Ervīns Jonāts. Kad pirmajā puslaikā vēl bija atlikušas 38 sekundes, komandas šķīra desmit punkti, taču pēdējais vārds piederēja Rīgas dzelzceļniekiem. Vispirms divus soda metienus realizēja Freimanis, bet tad sekoja Kolimona šovs. Amerikānis pārķēra piespēli, realizēja ātro, bet pēc mājinieku neprecīzā uzbrukuma paguva uzrauties uz Jonāta bloka un pēc tam arī iemest tālmetienu. Pēc pirmā puslaika valmieriešiem bija tikai viena metiena pārsvars – 43:40.

Otrā puslaika sākumā viesi turpināja pirmā beigās uzsākto un pat tika vadībā. Karls Hips no groza apakšas, Artūrs Ausējs realizējot savu pirmo tālmetienu no septiņiem panāca 51:47, un varēja arī sekot turpinājums, taču notika pretējais. Visi ceturtdaļas izskaņu aizvadīja pagalam nesekmīgi, paši metot garām visu, bet mājiniekiem ļaujot gūt 15 punktus pēc kārtas. Dzelzceļnieku klusuma brīdi pārtrauca Kristaps Dārgais, taču atbildēt ar savu izrāvienu viesiem nesanāca. Tad vēl Raimonds Gabrāns ceturtdaļas pēdējā sekundē iemeta no tālās... 67:55 pēc pusstundas spēles.

Pēdējā ceturtdaļā mājinieki ātri nokārtoja sev vēl drošāku pārsvaru, pēc Dāvja Rozīša trieciena no augšas panākot jau +21 (81:60). “Barons/LDz” pavisam tomēr nesabruka, un pēc Andra Epnera trešā tālmetiena piecās minūtēs, pietuvojās līdz deviņiem punktiem, taču laika vēl vairāk atspēlēties nebija. Valmierieši turpināja uzvaru sēriju savā laukumā, svinot uzvaru 87:75.

Triobet BBL, 9.decembris

Valmiera/ORDO - Barons/LDz 87:75 (28:19, 15:21, 24:15, 20:20)
Valmiera/Ordo: Laksa 27 (3p 7/8), Jonāts 12, Kārlis 12, Rozītis 8 (10 ab), Vīņauds 8, Šķēle 7, Bērziņš 6 (6ab), Gabrāns 3 (6rp)
Barons/LDz: Kaliste 18 (3p 6/8), Freimanis 15 (3p 3/4), Epners 9 (3p 3/3), Kolimons 8, Rets 6 (6ab), Hips 5 (8ab), Ausējs 5 (6rp), Dārgais 4, Zonne 3, Mētra 2

Izmantotie resursi
Baltic Basketball League


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 20:24, pirms 8 gadiem
Laksam 27 punkti, bet vispar nav piemineets. Labs raksts!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 20:29, pirms 8 gadiem
klausoties Zonni junioru intervijā, rodas aizdomas, ka viņš skolā vispaŗ nekad nav gājis. Visu dzīvi velta basketbolam? tad jāsaka, ka veltīgi. Es neesmu dzirdējis nevienu LBL spēlētāju, kurš tik mokoši veido saliktus teikumus, man liekas, viens no aprobežotājiem spēlētājiem,kādu jebkad esmu dzirdējis. Pat Fjūrijs runā sakarīgāk. Un tas jau ir rādītājs.
, 2015-12-09 20:30, pirms 8 gadiem
Laksa 7/8 3pts, nu džeks izšāvis mēneša normu, skaistulis. Zonne, Dargais turpina spēlēt labi.
, 2015-12-09 20:32, pirms 8 gadiem
Valmiera reāli netērē spēkus kur nevajag, ja ar šādu spēli nāk uzvaras, tad nahren tur rauties! Pret spēcīgākiem pretiniekiem pieliks spēles kvalitātē!
, 2015-12-09 20:33, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: klausoties Zonni junioru intervijā, rodas aizdomas, ka viņš skolā vispaŗ nekad nav gājis. Visu dzīvi velta basketbolam? tad jāsaka, ka veltīgi. Es neesmu dzirdējis nevienu LBL spēlētāju, kurš tik mokoši veido saliktus teikumus, man liekas, viens no aprobežotājiem spēlētājiem,kādu jebkad esmu dzirdējis. Pat Fjūrijs runā sakarīgāk. Un tas jau ir rādītājs.
Drošvien pie diploma tika tieši tāpat kā pie vietas komandā, visas lietas bīda piķis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 20:36, pirms 8 gadiem
tik daudz pareizrakstības kļūdas, tā, kā ar kāju rakstīts būtu.
, 2015-12-09 20:40, pirms 8 gadiem
tā jau arī laikam ir,ka čalis skolā negāja, bet visu dienu trenējās, acīmredzot nepietiekami, ja ne metiens, ne fiziskais īsti nav.

un ko domā tie, kas te saka,ka saviem gadiem viņš spēlē labi?
ja 19 gados tu lbl esi tikai tāpēc, ka tētis maksā par komandu, tad tomēr varbūt nevajag ar basketbolu "profesionāli" nodarboties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 20:45, pirms 8 gadiem
Vietējo basketbolistu runas prasmes ar presi, ja neskaita atsevišķus izņēmumus, vispār maz prieka sagādā, tādēļ uz šāda fona ir jāmāk izcelties. Bet jebkurā gadījumā visiem basketbolistiem ir viens Zonnes vienaudzis, no kura komunikācijas prasmes un progresa ir ko smelties.
tādsnesportists rakstīja: klausoties Zonni junioru intervijā, rodas aizdomas, ka viņš skolā vispaŗ nekad nav gājis. Visu dzīvi velta basketbolam? tad jāsaka, ka veltīgi. Es neesmu dzirdējis nevienu LBL spēlētāju, kurš tik mokoši veido saliktus teikumus, man liekas, viens no aprobežotājiem spēlētājiem,kādu jebkad esmu dzirdējis. Pat Fjūrijs runā sakarīgāk. Un tas jau ir rādītājs.
, 2015-12-09 20:56, pirms 8 gadiem
GABRĀBS...
a3x rakstīja: Bērizņš , Dārgis, Rozīties, kas tas?!
, 2015-12-09 20:57, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Tas nemaina to, ka puika 19 gados pašlaik pazūd metienā, ja viņš uzlabotu metienu būtu normāls LBL spēlētājs, cik esmu redzējis spēles, tad šis vienmēr cenšas izskriet līdzi, kaut reizēm nejaudā, dod labas piespēles un dribls ar nav no tiem sliktākajiem....Paskaties uz viņu kā vienkārši spēlētāju, atmet visu to naudu, tēvu utt.
Censties ir viens, bet ja vinjam regulaari visi PG iet garaam kaa staavosham , tad vinja vieta ir amatieru liigaa. Saprastu, ja vinjam buutu ap 16-17 gadiem, tad vareetu teikt, ka nav vel pieredzes utt. Bet ja nevar iemest regulaari metienus un savaakt pat 10 punktus pie vinja speeles laika, tad... Un ja atmet teevu un naudu, tad pashreiz vinjsh speeleetu kaut kur LBL2 vai DAL. Man pietika ar divaam speeleem, ko redzeeju, lai saprastu, ka laukumaa vinjsh tiek tureets pa blatu. Max vareetu 5-10 min. speleet.
, 2015-12-09 20:59, pirms 8 gadiem
Nepiekritu par Valmieras speli, tiesi sodien ta parliecinaja! Protams, bija viena nopietnaka bedrite otra puslaika sakuma, kad baloni no 41:47 ar Freimana, rupekla Hipa un Auseja pulem panaca vadibu 51:47. Un tad atravas no valmieriesiem atlikusajas 5 minutes 4:20! Vigants, Laksa un Gabis to panaca. Macu lieliski iesaka Armands Skele, bet kopuma lielo dalu speles vecais buks bija ka labs vins! No sagraves balonus paglaba Epners - uznaca puisis pie -18 un ielika 3 troikas no vietas. Vispar jau ugunosana bija: pirmaja puslaika troikas baloniem par labu 7:5, otraja Valmierai 8:6, summa 13:13. Jaaa, zel skatities, Dargais iet posta ka basketbolists... Savukart, jau otro macu pec kartas priece Laksa 26 plus 27 balonu groza!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 21:06, pirms 8 gadiem
Piekrītu. Šo spēli gan neredzēju, bet iepriekšējās Barona spēlēs viņa cenšanās izskatās visnotaļ smieklīga. Lielas brēkas, mazas vilnas gadījums.
trupac rakstīja: Censties ir viens, bet ja vinjam regulaari visi PG iet garaam kaa staavosham , tad vinja vieta ir amatieru liigaa. Saprastu, ja vinjam buutu ap 16-17 gadiem, tad vareetu teikt, ka nav vel pieredzes utt. Bet ja nevar iemest regulaari metienus un savaakt pat 10 punktus pie vinja speeles laika, tad... Un ja atmet teevu un naudu, tad pashreiz vinjsh speeleetu kaut kur LBL2 vai DAL. Man pietika ar divaam speeleem, ko redzeeju, lai saprastu, ka laukumaa vinjsh tiek tureets pa blatu. Max vareetu 5-10 min. speleet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 21:19, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Metiens jau ir arī trenera kompetencē, ja normāli ar viņu strādātu, tad tas metiens arī būtu
Ak dievs. Tu ko no meeness nokritis. Tu domaa vinji metienus nemet treninjos. Pie vinja shvakaa fiziskaa, lielaa speeles laika, un nogurama fona, logjiski, ka vinjsh neko normaali nevar iemest. Lai iet un algo bumbu padeveejus vai metienu treneri, un met pa 1000 troikaam katru dienu. Papucis to var atljauties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 21:32, pirms 8 gadiem
Wolmāram čibriks šosezon gaisā. Tik aktīvi pēc pagājušās sezonas saķertās zavaigžņu slimības ir valmierieši. Pagājušo sezonu vismaz bija objektīvi komentāri, šosezon jau valmierieši domā pa gaisiem un pa jūru. Re kā cilvēkus sabojā nauda un tas ir ne tikai sportā.
, 2015-12-09 21:46, pirms 8 gadiem
Speciāli sēdeju aiz Barona soliņa,pavēroju Galvanovski. Uz visiem kliedza,kad nāca malā,bet lai uz Zonni uzkliegtu,nemaz,tik gudri un klusi pamācīja. Vienigie kliedzieni uz Zonnes pusi bija tad, kad laukumā pieļāva kļūdu. Nav tēta lielais pirksts vainīgs? Tas ar nav taisnīgi mazliet.
, 2015-12-09 21:47, pirms 8 gadiem
Uz mazam meitenem nespeju dusmoties. Nu, neesmu vainigs, ka baroniem/baloniem sogad tada divaina komanda savakta, visu jadara arzemju dzelzcelniekiem, kamer vietejie puikas liek sliedes...
, 2015-12-09 22:01, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Tas nemaina to, ka puika 19 gados pašlaik pazūd metienā, ja viņš uzlabotu metienu būtu normāls LBL spēlētājs, cik esmu redzējis spēles, tad šis vienmēr cenšas izskriet līdzi, kaut reizēm nejaudā, dod labas piespēles un dribls ar nav no tiem sliktākajiem....Paskaties uz viņu kā vienkārši spēlētāju, atmet visu to naudu, tēvu utt.
Spēles izpratne viņam nav. Pats sev metienu izkārtot nevar, jo ir par īsu un disbalansā sanāk metiens aptuveni uz labu laimi. Nekad viņš nebūs kārtīgs basketbolists, paskriet jau pa laukumu var. Defa pat nemaz nav tik slikts, bet atkal kg, spēks un augums par īsu viss tas trūkst, nu nav daba devusi ķermeni priekš basketa un cp3, kas ir viens no 10 milijoniem arī viņš nav.
, 2015-12-09 22:22, pirms 8 gadiem
Viņa diploms ir tālmācības " akadēmija no mežaparka" stingrā uzraudzībā lai nesajūt brīvības smaku. Kā teica vienaudži - " oligarha dārzenis'
Bayern/Heat fans rakstīja: Drošvien pie diploma tika tieši tāpat kā pie vietas komandā, visas lietas bīda piķis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-03-07 20:32, pirms 8 gadiem
lidotajs rakstīja: Viņa diploms ir tālmācības " akadēmija no mežaparka" stingrā uzraudzībā lai nesajūt brīvības smaku. Kā teica vienaudži - " oligarha dārzenis'
Ilmār Brici, drīz jau būsi rakstnieks! Baidies nu labāk par savu dēlēnu, liec citiem mieru !
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.