Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Jūrmala BBL play-off uzņems leišus, Liepāja un Valmiera sāks Igaunijā

Jūrmala BBL play-off uzņems leišus, Liepāja un Valmiera sāks Igaunijā
Foto: facebook.com/bkjurmalafenikss

„Triobet” Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēlēs šovakar, plkst. 19:00 cīņu uzsāks vēl trīs Latvijas klubi – „Jūrmala/Fēnikss” Sportacentrs.com TV tiešraidē uzņems Panevēžas „Lietkabelis”, „Liepāja/Triobet” viesosies pie Rakveres „Tarvas”, bet „Valmiera/Ordo” izbraukumā spēkosies ar Tallinas „TLU/Kalev”.

„Jūrmala/Fēnikss” ar piecām uzvarām 12 spēlēs ierindojās piektajā vietā B grupā. Pagājušais mēnesis jūrmalniekiem bija ļoti veiksmīgs, jo BBL tika izcīnīta uzvara pār grupas līderi Prienu-Birštonas „Vytautas”, bet „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) tika gūtas piecas uzvaras pēc kārtas. Februāra pirmajā mačā uzvaru sērija pārtrūka Valmierā, bet sestdien ar uzvaru pār LU jūrmalnieki atgriezās uz uzvaru takas. Panevēžas „Lietkabelis”, kura rindas šosezon pārstāvēja arī Akselis Vairogs, ar desmit uzvarām 12 mačos izcīnīja uzvaru A grupā, bet Lietuvas Basketbola līgā (LKL) komanda ar 11 panākumiem 24 spēlēs ieņem sesto vietu.

„Liepāja/Triobet” šķiet beidzot ir pārvarējusi gada sākuma krīzi, kad komanda izcīnīja tikai divas uzvaras septiņās spēlēs. Panākums LBL mačā pār „VEF Rīga” sestdien tika nostiprināts ar uzvaru pār „Baronu/LDz”. BBL B grupā liepājnieki ar astoņām uzvarām 12 mačos nosargāja otro vietu un pretiniekos astotdaļfinālā dabūja citu šīs grupas komandu Rakveres „Tarvas”, kuras līderi ir divi latviešu basketbolisti – Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris. Regulārajā turnīrā abos mačos pārāka bija „Liepāja/Triobet” (79:73 Liepājā un 77:59 Rakverē).

Tikmēr „Valmiera/Ordo” joprojām ir uz viļņa – pēc Roberta Štelmahera stāšanās galvenā trenera amatā komanda uzvarējusi visās septiņās spēlēs, ieskaitot divus mačus BBL turnīrā. Valmierieši BBL regulāro čempionātu pabeidza ar deviņām uzvarām 12 spēlēs, kas ļāva ieņemt otro vietu A grupā, bet astotdaļfināla pretinieks Tallinas „TLU/Kalev” ar sešām uzvarām 12 mačos šajā pat grupā ierindojās ceturtajā vietā. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē oktobra beigās Valmierā mājinieki uzvarēja ar 72:65, bet janvāra sākumā Tallinā „Valmiera/Ordo” pēdējās pāris minūtēs izsēja septiņu punktu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu ar 79:80.

Šo astotdaļfināla pāru atbildes spēles tiks aizvadītas pēc divām nedēļām. 23. Februārī „Liepāja/Triobet” uzņems „Tarvas”, bet 24. Februārī „Valmiera/Ordo” uzņems „TLU/Kalev”, kamēr „Jūrmala/Fēnikss” viesosies Panevēžā. Ceturtdaļfinālā iekļūs komandas, kas svinēs panākumus divu spēļu summā.

Ja jūrmalnieki iekļūs ceturtdaļfinālā, tad viņiem pretī stāsies „Vytautas” vai Kēdaiņu „Nevežis” (pirmajā mačā Ķēdaiņos „Vytautas” uzvarēja ar 83:78), „Liepāja/Triobet”, pārvarot izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, tiksies ar Tartu „Rock” vai Atirau „Barsy”, bet, ja astotdaļfinālu pārvarēs valmierieši, tad viņiem būs jāspēkojas ar „Baronu/LDz” vai Pasvāles „Pieno žvaigždes” (pirmajā mačā Pasvālē ar 110:84 uzvarēja mājinieki).

Izmantotie resursi:
bbl.net


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-10 15:36, pirms 8 gadiem
Kur vares redzet Valmieras speli?Paldies.
, 2016-02-10 15:39, pirms 8 gadiem
EsMesijaunEksperts rakstīja: Pielauju ka jurmala arii toto speles kaa baroni
Neticu šiem TOTO apgalvojumiem. Vakar letiņiem neveicās BBL, šodien jābūt labāk!
, 2016-02-10 15:40, pirms 8 gadiem
laurukss26 rakstīja: Kur vares redzet Valmieras speli?Paldies.
Igauņu Delfos. tur viegli var atrast: Delfi TV - Delfi videokeskkond
, 2016-02-10 18:58, pirms 8 gadiem
Kāds nezina, kur var redzēt Liepājas spēli?
, 2016-02-10 19:04, pirms 8 gadiem
friteris59 rakstīja: Kāds nezina, kur var redzēt Liepājas spēli?
Watch Live Rakvere Tarvas - Liepaja/Triobet...
, 2016-02-10 21:50, pirms 8 gadiem
kurš te vēma kautko par TOTO?
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.