Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Paplucinātajā Baltijas līgā "Jūrmala" un "Liepāja" dodas izbraukumos uz Igauniju

Emils Ozerinskis

Paplucinātajā Baltijas līgā "Jūrmala" un "Liepāja" dodas izbraukumos uz Igauniju
Kārlis Lasmanis
Foto: Ģirts Gertsons

Baltijas Basketbola līgā pirmās spēles pēc "Vytautas" skandāla aizvadīs Latvijas basketbola komandas. Šodien "Jūrmala" un "Betsafe/Liepāja" aizvadīs spēles pret Igaunijas komandām, attiecīgi viesojoties Raplā un Pērnavā.

Iepriekš jau ziņots par pērnās sezonas BBL čempiones Prieņu "Vytautas" lēmumu pamest turnīru sezonas vidū. Lietuvas komanda to pamatojusi ar vēlmi dot spēles laiku Bolu brāļiem draudzības spēlēs ar Lietuvas jauniešu un otrās līgas komandām. Tādēļ Baltijas līgas turnīrs turpināsies bez "Vytautas" līdzdalības, piešķirot komandai 5000 euro sodu. A apakšgrupā anulēti iepriekšējie rezultāti ar Prieņu komandas piedalīšanos un cīņu turpinās sešas komandas par četrām vietām izslēgšanas spēlēs, kas iespēju uz "play-off" turnīru paver liepājniekiem.

18:30 "Avis Rapla" - "Jūrmala"
Jūrmalnieku pirmo vietu A apakšgrupā šobrīd objektīvi apdraudēt var vairs tikai Šauļu komanda, bet šodien Mārtiņa Gulbja padotie viesosies Igaunijā, tiekoties ar "Avis Rapla", kas ieņem trešo pozīciju A apakšgrupā. Igaunijas vienības rindās neredzēsim latviešu basketbolistu Māri Ziediņu, kurš pārcēlies uz Valgas komandu. Spēlē Raplā jūrmalnieki centīsies saglabāt šīs sezonas perfekto bilanci, kas pēc "Vytautas" izstāšanās ir 5-0.

"Jūrmala" ar "Avis Rapla" pirmo reizi šķēpus krustoja 14. novembrī Lapmežciemā. Kūrortpilsētas komanda pārliecinoši dominēja laukumā, sakaujot Igaunijas vienību ar rezultātu 97:72. Uzvarētāju rindās 23 punktus guva Haralds Kārlis, kuram arī sešas izcīnītas bumbas zem groziem, bet Uģia Pinetes rēķinā 16 punkti. Raplas komandā amerikāņu uzbrucējs Devonte Upšons gandrīz sasniedza "double-double" tiekot pie 21 punkta un deviņām atlēkušajām bumbām.

"Jūrmalas" sastāvā BBL turnīrā rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 14 gūtiem punktiem ir Haralds Kārlis, kamēr Ervīnam Jonātam izdevies sakrāt 13,4 punktus un 5,6 atlēkušās bumbas. Savukārt Aivara Kūsmā trenētās komandas rindās amerikāņu aizsargs Nolans Krešlers guvis 15,8 punktus, izcīnījis 6,2 bumbas un atdevis 4,3 piespēles, kamēr Devontem Upšonam 12,7 punkti un 7,3 bumbas zem groziem.

Šo spēli translēs Igaunijas "Delfi TV".

19:00 "Port of Parnu" - "Betsafe/Liepāja"
Pērnavas un Liepājas komandu savstarpējai cīņai šovakar būs ļoti izšķiroša nozīme par vietu sadalījumu apakšgrupā, uzvarošajai komandai dodot ļoti labas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Šobrīd abas vienības ar divām uzvarām sešos mačos turnīra tabulā atrodas līdzās. Atlikušais spēļu kalendārs abām vienībām ir līdzīgs, kas ļoti apgrūtinās situāciju tabulā zaudējumu piedzīvojušajai komandai.

Abas komandas savu šīs sezonas pirmo cīņu aizvadīja 12. decembrī, kad "Betsafe/Liepāja" savā laukumā izcīnīja panākumu ar 80:72, tādējādi savstarpējā rēķinā iekrājot astoņu punktu handikapu. Toreiz kurzemnieku rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 18 gūtiem punktiem un sešām izcīnītām bumbām bija Kārlis Lasmanis, bet pa 16 punktiem sakrāja Toms Leimanis un Kails Bendžamins. Pērnavas vienībā 20 punktus guva Karls Lips, bet 16 punkti Mihkela Kirves rēķinā.

Agra Galvanovska vadītajā komandā BBL čempionātā labākos statistikas rādītājus sakrājis Toms Leimanis, vidēji tiekot pie 15,2 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, savukārt amerikāņu centram Kailam Bendžaminam 11 punkti un 7,3 izcīnītas bumbas zem groziem. Savukārt Heiko Ranulas trenētajā Pērnavas komandā labāko sniegumu demonstrējis Mihkels Kirves ar 14,5 punktiem un piecām izcīnītām bumbām, kamēr Karls Lips guvis 10,8 punktus un savācis 6,4 atlēkušās bumbas.

Bez Latvijas komandu līdzdalības norisināsies vēl viena BBL čempionāta cīņa, kurā Tartu Universitāte uzņems Artūra Ausēja pārstāvēto "Pieno Žvaigždes", kura ir pārliecinoša B apakšgrupas līderkomanda. Lietuvas vienībā Latvijas izlases aizsargs vidēji guvis 11,1 punktu, izcīnījis trīs bumbas zem groziem un atdevis 2,6 rezultatīvas piespēles. Mača sākums pulksten 19:00 un spēli no Tartu demonstrēs Igaunijas "Delfi TV".

BBL turnīra tabula

VA grupaUZP+/-
1.Šiauliai5111+115
2.Jūrmala5010+75
3.Avis Rapla339-12
4.Port of Parnu248-23
5.Betsafe/Liepāja248-94
7.Tsmoki Minsk055-61

Izmantotie avoti:
Baltic Basketball League

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 09:55, pirms 6 gadiem
Liepājas sastāvā pieteikts Mareks Jurevičus. Nezinu, kādā viņš šobrīd ir formā, bet domāju, ka šajā līmenī būs labs palīgs. Liepāja var pacīnīties par uzvaru.

Jūrmalai nākamie pieci mači ir BBL, jo LBL tagad jāspēlē tikai 11. februāri (pauze - mēnesis un četras dienas!). No Raplas aizgājis amerikānis Sina (decembra beigās) un Ziediņš, taču vietā nācis cits leģionārs - Dominiks Houkins (183 cm, 23 gadi). Savā pirmajā un līdz šim vienīgajā mačā igauņu sastāvā pirms dažām dienām pret Valgu Houkinsam 31 minūtē 25 punkti (trijnieki - pieci iemesti no astoņiem). Raplas lielākais mīnuss - pārsvarā rotē tikai seši spēlētāji (28+ minūtes).

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 11:25, pirms 6 gadiem
Sevlakovs jau spele Polija...