Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Latvijas pēdējā cerība BBL: "Barons" centīsies izglābties pret igauņiem no -19

Emils Ozerinskis

Latvijas pēdējā cerība BBL: "Barons" centīsies izglābties pret igauņiem no -19
Dāvis Rozītis aizsardzībā pret jauno Baltijas līgas rekordistu Vitāliju Lutiču
Foto: Irina Mägi / delfi.ee

"Triobet" Baltijas basketbola līgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā kārtā šovakar tiks noskaidrota pēdējā pusfinālu dalībniece. Pulksten 19:30 Daugavas sporta namā "Barons kvartāls" uzņems Tallinas "Kalev/Cramo", spēli tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

Baltijas līgā pēdējā Latvijas pārstāve palikusi "Barons kvartāls" komanda, jo pārējās piecas pašmāju vienības no izslēgšanas spēļu turnīra jau izstājušās. "Jēkabpils", "Ogre/Kumho Tyre" un "Jūrmala/Fēnikss" nespēja pārvarēt astotdaļfināla kārtu, bet vakardien pēc ceturtdaļfinālā zaudētām sērijām lietuviešiem no tālākas cīņas "Valmiera/Ordo" un "Liepāja/Trobet". Ja "Barons kvartāls" basketbolisti nespēs pārvarēt "Kalev/Cramo" barjeru, turnīra medaļas sadalīs tikai Lietuvas un Igaunijas komandas.

Basketbola popularizēšanas nolūkots ceturtdaļfināla sērijas pirmo spēli "Kalev/Cramo" aizvadīja nevis Tallinā, bet Kuresārē, kas atrodas Sāremā salā. Pirmajā cīņā "Barons kvartāls" ar Igaunijas čempioniem puslaiku spēja aizvadīt līdzīgi un otrajā spēles daļā pat izvirzīties vadībā. Tomēr Baltkrievijas uzbrucēja Vitālija Lutiča fantastiskā spēle nosvēra svaru kausus par labu "Kalev/Cramo", atnesot Igaunijas komandai panākumu ar 100:81. Lutičs šajā spēlē par sešiem punktiem laboja Krisam Ričardsam piederošo Baltijas līgas rekordu gūtajos punktos, paceļot jauno vienas spēles gūto punktu latiņu uz 47. "Baronu" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem Kuresārē bija Dāvis Geks, bet 16 punktus guva Kristaps Mediss.

Mārtiņa Gulbja trenētā "Barons kvartāls" BBL pamatturnīrā ar 10 uzvarām 12 spēlēs uzvarēja A apakšgrupā un uzrādīja otru labāko bilanci visā regulārajā sezonā. Izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā Rīgas komandai pretī stājās "Jūrmala/Fēnikss", bet jau pirmajā cīņā ar 85:54 rīdzinieki nobruģēja ceļu uz ceturtdaļfinālu. Atbildes spēlē komanda atļāvās spēlēt vaļīgi, piedzīvojot zaudējumu ar 80:82 un izpelnoties pamatīgu kritiku no komandas trenera. Lai iekļūtu BBL turnīra pusfinālā "Barons kvartāls" komandai savā laukumā jāuzvar ar vismaz +20.

Balrijas līgā "Barons kvartāls" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 14,1 punktu un diviem ar pusi precīziem tālmetieniem ir Dāvis Geks. Amerikānis Tailers Lārsons izcēlies ar 13,7 punktiem un 3,8 rezultatīvām piespēlēm, savukārt Dāvja Rozīša rēķinā 13,5 punkti un 11,5 izcīnītas bumbas zem groziem.

Igaunijas nacionālajā čempionātā "Kalev/Cramo" šobrīd ieņem otro pozīciju, nedaudz atpaliekot no Tartu komandas. Baltijas līgas regulārajā sezonā Igaunijas čempioni nepiedalījās, jo startēja VTB līgas turnīrā. BBL izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā "Kalev/Cramo" problēmas nesagādāja tautieši nu TTU vienības. Lai kvalificētos pusfinālam pret Prieņu "Vytautas" igauņiem jānotur pirmajā spēlē iekrātas 19 punktu handikaps.

Par "Kalev/Cramo" uzbrukuma līderi šobrīd kļuvis Baltkrievijas izlases uzbrucējs Vitālijs Lutičs. Komandas groza apakšu balsta centri ar NBA pieredzi Mikels Gladness un Sedriks Simonss. Tāpat Tallinas komandas rindās spēlē Igaunijas izlases basketbolisti Stens-Timu Soks, Ēriks Kēdus, Marins Dorbeks un pieredzējušais veterāns Gregors Arbets.

Spēles tiešraide no pulksten 19:30 interneta portālā Sportacentrs.com, bet ierakstā pulksten 21:30 spēli raidīs Sportacentrs.com TV.

"Triobet" BBL ceturtdaļfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēleSummā
University of Tartu-Nevežis86:8892:78178:166
Vytautas-Valmiera/Ordo102:7164:74166:145
Kalev/Cramo-Barons kvartāls100:8109.03
Pieno Žvaigždes-Liepāja/Triobet89:80109:93198:173

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 11:07, pirms 7 gadiem
Kas tā par mistiku, ka cilvēki liek uz Baronu - handikaps no +6 samazinājies līdz +4,5?

Vakardienas tikai -15,5 uz VEFu izrādījās kārtējās bukmeikeru lamatas. Šeit izskatās līdzīgi. Jebkurš, kurš seko basketbolam, taču saprot, ka reālā spēlē starpība būs vismaz 15-20 punkti par labu Kalevam.

P.S. Atvainojiet, nespēju uztvert BBL mačus no sportiskā viedokļa, jo tajos ir ļoti maz sporta.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 14:12, pirms 7 gadiem
Kalevam atsleegas speletajs Veidemans pameta komandu sonedelj, pirmaja speelee 32 minutes.... Baronam labas izredzes uz uzvaru, bet nu +20 buus ljoti gruuti sasniegt. Bet ir iespeejas

  +2 [+] [-]

, 2017-03-09 14:15, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kas tā par mistiku, ka cilvēki liek uz Baronu - handikaps no +6 samazinājies līdz +4,5?

Vakardienas tikai -15,5 uz VEFu izrādījās kārtējās bukmeikeru lamatas. Šeit izskatās līdzīgi. Jebkurš, kurš seko basketbolam, taču saprot, ka reālā spēlē starpība būs vismaz 15-20 punkti par labu Kalevam.

P.S. Atvainojiet, nespēju uztvert BBL mačus no sportiskā viedokļa, jo tajos ir ļoti maz sporta.
Es sekoju basketbolam, liekas, ka kko arii saprotu. Prieksh kam Kalevam shodien rauties uz puseem un uzvareet ? Vinji ar 15 mieriigi var noliet un nekaadu probleemu.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 14:38, pirms 7 gadiem
Vestvood rakstīja: Es sekoju basketbolam, liekas, ka kko arii saprotu. Prieksh kam Kalevam shodien rauties uz puseem un uzvareet ? Vinji ar 15 mieriigi var noliet un nekaadu probleemu.
Jā, to, ka Kalev bieži negrib "rauties", esmu pamanījis. Īpaši izteikti tas bija pirms kādiem 2-4 gadiem Igaunijās līgā, kad Kalev līda zem handikapiem vēl trakāk nekā to tajā sezonā darīja Barons.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 21:20, pirms 7 gadiem
Jautājums - cik Zonne seniors bija apsolījis Aunkrogeram? Trešajā ceturtdaļā čalis darbojas baronu labā vēl aktīvāk kā nerealizējies sp...īds... Kauns bija skatīties, kā viens tiesnesis var šitā vilkt savējos uz augšu. Uzvilka ja ar, taču noturēt vajadzīgo pārsvaru - to jau vairs Aunkrogers nevarēja.