Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Ausējam otrā uzvara divās dienās un pirmā vieta B grupā

Andrejs Siliņš

Ausējam otrā uzvara divās dienās un pirmā vieta B grupā
Artūrs Ausējs
Foto: D.Lukšta

Baltijas Basketbola līgas (BBL) pēdējā regulārās sezonas spēlē trešdien Artūra Ausēja pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigždes" viesos Tallinā ar rezultātu 96:68 sakāva TTU un oficiāli kļuva par B grupas uzvarētāju.

"Pieno žvaigždes" aizvadīja otro spēli divās dienās - vakar komanda ar 98:77 sakāva Tallinas "Kalev/TLU", bet šodien neatstāja cerības citai Tallinas komandai TTU - 96:68. Tā bija "Pieno žvaigždes" 11. uzvara 12 spēlēs, un komanda izcīnīja pirmo vietu B grupā. Tas nozīmē, ka izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar A grupas ceturto komandu "Port of Parnu".

Ausējs šovakar nepilnu 22 laukumā pavadīto minūšu laikā guva 12 punktus (3p. 4/6), kā arī pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja vienu piezīmi, reizi kļūdījās un saņēma divas piezīmes.

Ausējs savā pirmajā sezonā leģionāra gaitās BBL regulārajā turnīrā 12 mačos vidēji guva 11,9 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles. +/- rādītājs +16,7 ir trešais labākais visā BBL. Trīspunktniekus Ausējs realizēja ar 44,7% precizitāti.

Regulārajā sezonā vēl atlikusi viena spēle, rītdien "Betsafe/Liepājai" uzņemot Minskas "Tsmoki II". Neviena no komandām vairs nevar iekļūt izslēgšanas turnīrā, Lai liepājnieki nepaliktu pēdējā vietā tabulā, pietiks arī ar zaudējumu - ne lielāku kā ar deviņu punktu starpību (pirmā apļa spēlē liepājnieki izcīnīja panākumu ar plus desmit).

Ceturtdaļfināli Baltijas līgā sāksies februāra beigās, kad tiks aizvadītas pirmās spēles, bet atbildes mači paredzēti marta sākumā. Katrā izslēgšanas turnīra kārtā, ieskaitot medaļu spēles, uzvarētāja tiks noskaidrota divu spēļu summā.

B grupa

VKomandaUZP
1.Pieno žvaigždes11123
2.Tartu University8420
3.Ogre8420
4.Kalev/TLU7519
5.TTU3915
6.Valmiera/Ordo3915
7.Barsy21014