Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" un "Ogre" uzņem lietuviešus, "Jūrmalai" un "Baronam" savstarpējā cīņa

Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" un "Ogre" uzņem lietuviešus, "Jūrmalai" un "Baronam" savstarpējā cīņa
Roberts Freimanis
Foto: Renārs Buivids (RB32)

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas astotdaļfinālā 8. februārī dalību uzsāk četras Latvijas komandas. "Jēkabpils" savā laukumā uzņems lietuviešu "Nevežis" basketbolistus, tāpat "Ogre/Kumho Tyre" tiksies ar "Pieno Žvaigždes". Savukārt "Jūrmala/Fēnikss" un "Barons kvartāls" aizvadīs savstarpējo sēriju. Visas trīs spēles būs vērojamas Sportacentrs.com tiešraidēs.

"Jūrmala/Fēnikss" - "Barons kvartāls"
Pulksten 19:00 Lapmežciems

Abas komandas šosezon viena otru jau ir ļoti labi iepazinušas. Aizvadot divas sasvstarpējās cīņas gan Latvijas, gan Baltijas līgu regulārajās sezonās. Arī starp Baltijas līgas astotdaļfināla abām spēlēm jūrmalnieki un baroni tiksies Latvijas čempionātā, kopumā divās nedēļas tiekoties trīs reizes.

Arņa Vecvagara trenētā "Jūrmala/Fēnikss" no A apakšgrupas izgāja kā ceturtā komanda ar sešām uzvarām un sešiem zaudējumiem. Regulāro sezonu jūrmalnieki noslēdza ar divām uzvarām, pārspējot "Barsy" un "Nevežis" basketbolistus. Pret lietuviešiem uzvaras metienu grozā raidīja Viktors Iļjins, izraujot uzvaru ar 72:71. "Jūrmala/Fēnikss" regulārajā sezonā demonstrēja otro labāko aizsardzību līgā, vidēji ielaižot 70,7 punktus.

"Barons kvartāls" izcīnīja A apakšgrupas uzvarētāju titulu, izšķirošajā mačā ar 77:66 apspēlējot igauņu "Avis Rapla". Kopumā baroni izcīnījuši uzvaras pēdējās BBL septiņās spēlēs pēc kārtas. Mārtiņa Gulbja trenētā komanda regulārajā sezonā demonstrēja otru rezultatīvāko uzbrukumu līgā, vidēji gūstot 86,3 punktus.

"Jūrmala/Fēnikss" līderis ir pieredzējušais saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs, kurš turnīra regulārajā sezonā izcēlās ar 12,3 punktiem un 6,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt aizsarga Edmunda Elkšņa rēķinā 11,4 punkti. Interesants solās būt centru duelis, kur tiksies divi pērnās sezonas komandas biedri. No "Valmieras/Ordo" izīrētais Viktors Iļjins BBL turnīrā jūrmalniekiem palīdz ar 10,4 punktiem un 6,5 atlēkušajām bumbām. Savukārt "Barons kvartāls" sastāvu papildinājis Dāvis Rozītis, kura vidējie rādītāji Baltijas līgā sasniedz 11,8 punktus un 7,3 atlēkušās bumbas. Tāpat groza apakšā produktīvs ir lietuviešu spēka uzbrucējs Deniss Krestiņis, kura rēķinā 13,3 punktu un 11 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt "Barons kvartāls" komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 13,9 punktiem ir aizsargs Dāvis Geks.

BBL pamatturnīrā abās tikšanās reizēs pārāka bija Mārtiņa Gulbja trenētā komanda, uzvarot ar 73:60 un 86:64. Savukārt Latvijas čempionātā divās spēlēs komandas uzvaras ir dalījušas uz pusēm.

"Jēkabpils" - "Nevežis"
Pulksten 18:30 Jēkabpils sporta nams

Rūdolfa Rozīša trenētā "Jēkabpils" regulāro sezonu aizvadīja ar septiņām uzvarām un četriem zaudējumiem, ierindojoties B apakšgrupas trešajā pozīcijā. Pēdējā spēļu kārtā jēkabpilieši varēja atpūsties, jo Rakveres "Tarvas" uz izbraukuma spēli Jēkabpilī neieradās, tādējādi jēkabpilieši pēdējā spēlē saņēma tehnisko uzvaru. Pirms tam "lūši" piedzīvoja zaudējumu Igaunijā, ar rezultātu 82:86 piekāpjoties TTU.

Ķēdaiņu "Nevežis" vienība pamatturnīrā sasniedza tādu pašu bilanci kā jēkabpilieši - astoņas uzvaras un četri zaudējumi. Tomēr ar to Lietuvas komandai pietika, lai nodrošinātu otro vietu A apakšgrupā un mājas spēļu priekšrocību attiecībā pret jēkabpiliešiem. Pamatturnīra noslēdzošajā cīņā lietuvieši ar viena punkta starpību piekāpās jūrmalniekiem. Arī abās spēlēs pret "Barons kvartāls" komandu "Nevežis" piedzīvoja zaudējumus, tādējādi trīs no četrām neveiksmēm regulārajā sezonā piedzīvojot Latvijas komandām. Lietuvas čempionātā ar piecām uzvarām 22 mačos "Nevežis" ieņem priekšpēdējo devīto pozīciju.

"Jēkabpils" produktīvākais spēlētājs BBL regulārajā sezonā bija spēka uzbrucējs Jurijs Aleksejevs, gūstot 13,8 punktus un izcīnot 8,6 atlēkušās bumbas zem groziem. Saspēles vadītājs RInalds Sirsniņš vidēji izcēlies ar 12,6 punktiem un 5,7 rezultatīvām piespēlēm, kamēr uzbrucēja Roberta Stumbra rēķinā 12,5 punkti vidēji mačā.

"Nevežis" rindās uzbrucējs Pauļus Petrilevičs ir rezultatīvākais ar 16,1 gūtu punktu vidēji spēlē. Vieglais uzbrucējs Igns Vaitks gūs 12,7 punktus, bet centrs Karols Petrukons izceļas ar 11,8 punktiem un 6,1 atlēkušo bumbu.

"Ogre/Kumho Tyre" - "Pieno Žvaigždes"
Pulksten 19:00 Ogres 1. vidusskola

"Ogre/Kumho Tyre" pamatturnīru noslēdza B apakšgrupas ceturtajā vietā. Artūra Visocka-Ruberņa komanda 11 spēlēs izcīnīja sešas uzvaras un piedzīvoja piecus zaudējumus, bet spēlē pret "Tarvas" ogrēnieši piedzīvoja tehnisko zaudējumu, jo pēc Gunta Sīpoliņa danka mēģinājuma neizturēja groza konstrukcija. Regulārās sezonas pēdējā spēlē ogrēnieši uzveica turnīra tiešos konkurentus TTU ar rezultātu 97:93, nodrošinot ceturto vietu apakšgrupā.

Par regulārās sezonas uzvarētāju kļuva B apakšgrupas komanda "Pieno Žvaigzdes" no Lietuvas. Izšķirošajā cīņā lietuviešiem izdevās noturēt uzvaru ar 77:71 pār "Valmieru/Ordo", nodrošinot mājas spēļu priekšrocību visa izslēgšanas turnīra gaitā. "Pieno Žvaigždes" ar vidēji 90,9 gūtiem punktiem spēlē bija pamatturnīra rezultatīvākā komanda. Lietuvas čempionātā Pasvāles komanda ar deviņām uzvarām 22 spēlēs ieņem septīto pozīciju.

"Ogres/Kumho Tyre" sastāvā regulārajā turnīrā rezultatīvākais ar 13,5 punktiem spēlē bija spēka uzbrucējs Gints Antrops, bet vieglais uzbručejs Kārlis Apsītis atradās turpat ar 13,4 gūtiem punktiem spēlē. Tikmēr saspēles vadītājs Mārcis Vītols izcēlies ar 10,8 punktiem un 3,4 rezultatīvām piespēlēm.

Pasvāles komandu sezonas otrajā pusē pastiprinājis aizsargs Ēvalds Žabs, aizvadītajos mačos gūstot 15,8 punktus. Savukārt ukraiņu centrs Andrijs Agafonovs izceļas ar 13,3 gūtiem punktiem.

"Ogre/Kumho Tayre" bija vienīgā komanda regulārajā sezonā kas sagādāja zaudējumu "Pieno Žvaigždes", savā laukumā uzvarot ar 89:84. Savukārt Lietuvā mājinieki izcīnīja panākumu ar 102:91.

Atbildes spēles visās minētajās sērijās norisināsies 22. februārī.

"Triobet" BBL izslēgšanas spēļu astotdaļfinālu pāri

#Komanda-#Komanda1. spēle2. spēle
1University of Tartu-16Barsy83:4974:45
2Vytautas-15Port of Parnu100:5522.02
3Kalev/Cramo-14TTU08.0222.02
4TLU Kalev-13Liepāja/Triobet75:9221.02
5Pieno Žvaigždes-12Ogre/Kumho Tyre08.0222.02
6Barons kvartāls-11Jūrmala/Fēnikss08.0222.02
7Valmiera/Ordo-10Avis Rapla78:6521.02
8Nevežis-9Jēkabpils08.0222.02

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2017-02-08 09:52, pirms 7 gadiem
Vienu zinu droši: viena Latvijas komanda šodien uzvarēs:-) Jācer uz 3 komandu, bet vienai, diemžēl zaudējums (Bar vs Jūr).
Par konkrētām spēlēm: šķiet, ka favorīti būtu tomēr viesi no LT, lai gan "lūši" un Ogre noteikti savā laukumā var uzvarēt. Bet letiņu duelī neko nevar saprast: Jūrmala ir saņēmusies un atguvusies pēc zaudējumu sērijas LBL, savukārt Barons pēdējo spēli zaudēja Liepājai. Noteikti, ka šovakar 3 interesantas spēles, nevienā nebūs sagrāves!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-02-08 11:21, pirms 7 gadiem
Avatars rakstīja: Vienu zinu droši: viena Latvijas komanda šodien uzvarēs:-) Jācer uz 3 komandu, bet vienai, diemžēl zaudējums (Bar vs Jūr).
Par konkrētām spēlēm: šķiet, ka favorīti būtu tomēr viesi no LT, lai gan "lūši" un Ogre noteikti savā laukumā var uzvarēt. Bet letiņu duelī neko nevar saprast: Jūrmala ir saņēmusies un atguvusies pēc zaudējumu sērijas LBL, savukārt Barons pēdējo spēli zaudēja Liepājai. Noteikti, ka šovakar 3 interesantas spēles, nevienā nebūs sagrāves!
Domāju, ka Ogre tomēr ar -20 līdz -30 zaudēs savu spēli. Nav tik jaudīgs šis klubs - Ogre.

  -3 [+] [-]

, 2017-02-08 12:39, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Domāju, ka Ogre tomēr ar -20 līdz -30 zaudēs savu spēli. Nav tik jaudīgs šis klubs - Ogre.
OGREI VISS IR JAUDĪGS!!! INDRĀNU IELA IR PILSĒTAS SIRDS!!! ČEMĀ MĀCĀS PAŠI LABĀKIE LATVIJAS PRĀTI!!! SVĒTĀS DAUGAVPILS ŠOSEJAS MALĀ STĀV VARENĀ XXX MAXIMA, TAGAD PAT RIMI IR!!! DRĪZ OGRĒ BŪS PREZIDENTA PILS, PAT KFC KĀDUS TRĪS SOLA BLIEZT UZREIZ!!! PATS GALVENAIS, KA IR ŠTĀBS, KUR TOP JAUNIE FUTBOLA TALANTI VISLABĀKO MENEDŽERU UN TRENERU VADĪBĀ!!! TIKAI NEVIENS LOCEKLIS TO NEZIN TĀKĀ IESŪKĀJIET!!! VISS ES EJU PĒC PĀRIS KFC, SADEDZINĀT VISUS BURGERUS!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-02-08 14:15, pirms 7 gadiem
Skudriniek, ogre nav varbūt izcila ,bet salīdzinājumā ar slinkajiem Baroniem cīnās līdz galam.
P.S. Tev iemācīt nelietot boldu?
Skudriniekss rakstīja: Domāju, ka Ogre tomēr ar -20 līdz -30 zaudēs savu spēli. Nav tik jaudīgs šis klubs - Ogre.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-08 15:52, pirms 7 gadiem
Kad atkal varēs spēlēt Jūrmalas Valsts ģimnāzijā?

  +2 [+] [-]

, 2017-02-08 15:58, pirms 7 gadiem
Baronā tak toni uz laukuma arī nosaka lietuvieši. Tā kā Jūrmala arī pret lietuviešiem.

Blin, nu cik var Skudriniek tai boldā rakstīt.......

     [+] [-]

, 2017-02-08 18:49, pirms 7 gadiem
ja cilvēks neprot atspiest podziņu, nebūsim bargi. Saturiski gan lej pārsvarā informēta cilvēka apšaubāmu sviestu. Kāpēc ?