Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

BBL: "University of Tartu" zaudē, tomēr iegūst bronzu

BBL: "University of Tartu" zaudē, tomēr iegūst bronzu
"University of Tartu" spēlētājs Dominiks Milka (nr. 29) šodien guva 17 punktus
Foto: http://basket.ut.ee

Baltijas basketbola līgas otrajā spēlē par trešo vietu "University of Tartu" komanda piekāpās "Kalev/Cramo" vienībai ar 67:68, tomēr pateicoties pirmajā mačā izcīnītajam pārsvaram tieši studentu komanda ieguva BBL bronzas medaļas.

Šosezon BBL spēles par vietām norisinās bez Latvijas klubu piedalīšanas – cīņā par zeltu tikās divi lietuviešu klubi un divu spēļu summā Prienu "Vitautas" pārspēja Pasvāles "Pieno Žvaigždes", pirmo reizi kļūstot par "Triobet" Baltijas Basketbola līgas čempioniem, bet par bronzu cīnījās divi klubi no Igaunijas – "University of Tartu" un "Kalev/Cramo". Pirmajā spēlē studenti viesos pieveica savus pretiniekus ar 72:60, iegūstot 12 punktu pārsvaru pirms mājas spēles.

Abas komandas mačam pieteica pa desmit spēlētājiem, bet "Kalev/Cramo" uzsāka spēli ar pieciem ārzemniekiem. Pēc gandrīz piecām nospēlētām minūtēm rezultāts bija 6:2 mājinieku labā, uz ko viesi atbildēja ar 10 punktu izrāvienu un panāca 6:12, kas tik un tā nederēja divu spēļu summā. "University of Tartu" komandas treneri izmantoja pārtraukumu, pēc kura studenti sāka spēlēt labāk un pietuvojās pretiniekiem viena punkta attālumā 11 sekundes pirms ceturtdaļas beigām, tomēr divi precīzi Branko Mirkoviča soda metieni saglabāja viesu cerības uz pirmās spēles deficīta atspēlēšanu, bet pirmās desmit minūtes noslēdzās ar 13:16.

Pirmo viesu uzbrukumu otrajā ceturtdaļā ar iespaidīgu danku pabeidza Sedriks Simmons, palielinot "Kalev/Cramo" pārsvaru līdz pieciem punktiem, ko drīz vien komanda izlaida no rokām. Turpinājumā jau "University of Tartu" izvirzījās vadībā ar 25:21, tomēr viesi spēja saņemties un uz lielo pārtraukumu komandas aizgāja ar rezultātu 31:33.

Trešajā ceturtdaļā vairākās reizes mainījās spēles līderis. Viesiem vairs neizdevās atrauties no pretiniekiem, arī metienu precizitāte nebija tā labākā un desmit minūšu laikā studenti samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktam – 45:46.

Noslēdzošajās desmit minūtēs viesi izmisīgi mēģināja iegūt tik vajadzīgo pārsvaru, tomēr pēc vairākām kļūdām un sasteigtiem uzbrukumiem "University of Tartu" bija vadībā ar 62:57, kad Simmons piebeidza savas komandas cerības uz trešo vietu, nopelnot nesportisko piezīmi. Rezultāts kļuva jau 64:57 un viesu komandai izdevās tikai atspēlēt šo deficītu un izcīnīt uzvaru spēlē – 67:68.

Divu maču summā ar rezultātu 139:128 triumfēja "University of Tartu" komanda, izcīnot BBL bronzas medaļas, bet "Kalev/Kramo" ieņēma ceturto vietu. Rezultatīvākie studentu komandā bija Dominiks Milka un Mandels Tomass ar 17 punktiem, bet Džanars Talts izcīņīja 8 bumbas zem groziem. "Kalev/Cramo" sastāvā 20 punkti baltkrievu leģionāram Vitālijam Ljutičam, bet cīņā zem groziem labākais bija komandas kapteinis Sedriks Simmons ar 10 atlecošām bumbām.

Baltijas Basketbola līga, spēle par 3. vietu

"University of Tartu" – "Kalev/Cramo" 67:68 (13:16; 18:17; 14:13; 22:22)

BBL pēdējo piecu sezonu medaļnieki

SezonaČempioniVicečempioni3. vieta4. vieta
2016./2017.VytautasPieno žvaigždesUniversity of TartuKalev/Cramo
2015./2016.ŠiauliaiTU RockLietkabelisValmiera
2014./2015.ŠiauliaiVentspilsTartu RockJuventus Utena
2013./2014.ŠiauliaiVytautasTU/RockPyrinto
2012./2013.VentspilsVytautasKalev/CramoBarons kvartāls

Izmantotie avoti:
Baltic Basketball League


2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.