Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Ogre" un "Jūrmala" noskaidros pretiniekus BBL izslēgšanas spēlēm

Emils Ozerinskis

"Ogre" un "Jūrmala" noskaidros pretiniekus BBL izslēgšanas spēlēm
Rinalds Sirsniņš
Foto: Jānis Martels

Baltijas Basketbola līgā regulārās sezonas pēdējās spēles 6. februārī aizvadīs "Jūrmala" un "Ogre", attiecīgi savās mājās uzņemot Minskas "Tsmoki" un Tartu Universitāti. Šo spēļu iznākumi ļaus noskaidrot Latvijas komandu pretiniekus "play-off" turnīrā.

19:30 BK "Ogre" - "Tartu University"
Šovakar "Ogre" savā laukumā uzņems BBL turnīra janvāra mēneša vērtīgāko spēlētāju Janaru Taltu un viņa pārstāvēto Tartu Universitāti. Mača iznākumam būs ļoti izšķiroša loma vietu sadalījumā B apakšgrupā. Sezonas ievadā ogrēnieši spēlē Tartu piekāpās ar 64:70. Tādējādi savās mājās ogrēniešiem nepieciešama uzvara ar vismaz sešu punktu pārsvaru, lai pretiniekos iegūtu "Avis Rapla" basketbolistus. Savukārt zaudējums šī vakara mačā var Artūra Visocka-Rubeņa komandu savest kopā ar lietuviešu "Šiauliai" vai "Jūrmalu".

Pēc spēcīga sezonas ievada "Ogres" apgriezieni pēdējā laikā kritušies, BBL turnīrā savās mājās nesan pagarinājumā piekāpjoties Tallinas "Kalev/TLU", savukārt LBL čempionāta pēdējā cīņā ogrēnieši atdeva uzvaru "Jēkabpilij". Ar septiņām uzvarām un četriem zaudējumiem "Ogre" atrodas B apakšgrupas trešajā pozīcijā. Uzvara pār Tartu komandu ar +6 ogrēniešiem pamatturnīra noslēgumā dos otro vietu, bet zaudējuma gadījumā vietu izšķirs "Pieno Žvaigždes" un "Kalev/TLU" mača iznākums.

Tartu Universitāte regulārajā turnīrā izcīnījusi astoņas uzvaras un piedzīvojusi trīs zaudējumus. Tomēr šogad Tartu komandas sniegums nacionālajā čempionātā liecina par komandas līmeņa nelielu kritumu. Pēdējā igaunijas čempionāta cīņā Tartu komanda piekāpās vienai no turnīra pastarītēm TTU. B apakšgrupā Tartu nevar nokrist zemāk par trešo pozīciju.

"Ogres" sastāvā BBL turnīrā produktīvākais spēlētājs ir Rinalds Sirsniņš ar 14,9 gūtiem punktiem vidēji mačā un 5,2 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat nozīmīgu lomu ogrēniešu panākumos spēlē komandas otrs saspēles vadītājs Mārcis Vītols, statistikā atzīmējoties ar 11,3 punktiem un 3,8 rezultatīvām piespēlēm. Groza apakšā ar 11,6 punktiem izcēlies Gints Antrops.

Tartu komanda seja ir Igaunijas izlases veterāns Janars Talts, kurš atzīts par BBL turnīra aizvadītā mēneša labāko spēlētāju. Spēka uzbrucējs sezonas laikā izcēlies ar 13,5 punktiem, 6,6 izcīnītām bumbām un 1,5 bloķētiem metieniem. Cits Igaunijas izlases garā gala spēlētājs Kristians Kitsings statistikas rādītājos atzīmējies ar 16,3 punktiem un 5,8 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Savukārt lietuviešu saspēles vadītājam Vītenim Čižauskam 15,1 punktus un 5,9 rezultatīvas piespēles.

Spēli tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

19:00 "Jūrmala" - "Tsmoki"
Nenospēlējot katastrofāli zem savu spēju robežas, Mārtiņa Gulbja trenētajiem jūrmalniekiem nevajadzētu rasties problēmām spēlē pret Baltkrievijas komandu "Tsmoki". Pirmo spēli pret Minskas komandu jūrmalnieki aizvadīja ļoti vāji, neskatoties uz to, tiekot pie panākuma ar 70:56. No iepriekšējās paviršības "Jūrmalai" vajadzētu mācīties, lai bez liekiem sarežģījumiem apspēlētu šosezon tikai vienu uzvaru guvušos baltkrievus un nodrošinātu pirmo vietu grupā. Negaidīta zaudējuma gadījumā "Jūrmala" atkritīs uz otro vietu grupā, kas pretī var dot teorētiski neērtākus pretiniekus.

Mārtiņa Gulbja trenētā komanda izcīnījusi astoņas uzvaras un piedzīvojusi vienu zaudējumu pret "Šiauliai", kas pretendē uz pirmo vietu A grupā jūrmalnieku zaudējuma gadījumā. Sezonas laikā "Jūrmala" apspēlēja arī Lietuvas komandu "Vytautas", bet tā pēc Bolu brāļu pievienošanās komandai izstājās no Baltijas līgas turnīra. Pirmās vietas izcīnīšana "Jūrmalai" dotu mājas spēļu priekšrocības potenciāli līdz pat finālam. Vienīgi B grupas uzvarētāja Pasvāles "Pieno Žvaigždes" teorētiski varētu iegūt priekšrocību attiecībā pret "Jūrmalu".

Minskas "Tsmoki" piedalīšanās Baltijas līgā ir Baltkrievijas jauno basketbolistu audzināšanas projekts VTB kluba Minskas "Tsmoki" vajadzībām. Visa turnīra laikā baltkrievi tikuši pie viena panākuma astoņās aizvadītās spēlēs. Starp komandas spēlētājiem izcelšanas vērts ir 22 gadus vecā Jevgenija Beļankova sniegums, vidēji spēlē gūstot 19,1 punktu, kas uzbrucējam ļauj atrasties labāko punktu guvēju pašā augšgalā. No galvenās komandas pirms pēdējiem diviem BBL mačiem "Tsmoki" vienībā pieteikts amerikāņu veterāns Džastins Grejs.

"Jūrmalas" sastāvā no rezervistu soliņa rezultatīvi spēlēs iesaistās Haralds Kārlis, vidēji gūstot 12,7 punktu mačā. No starta piecinieka vīriem jāizceļ Ervīna Jonāta 11,7 punkti, kam seko Uģis Pinete ar 11,2 punktiem vidēji mačā.

Paralēli divām spēlēm ar Latvijas komandu līdzdalību, pulksten 19:00 risināsies arī trešā cīņa, kurai var būt ietekme uz vietu sadalījumu B apakšgrupā. Latvijas izlases aizsarga Artūra Ausēja pārstāvētā "Pieno Žvaigždes" izbraukumā viesosies pie Tallinas "Kalev/TLU". Igaunijas komandu uzvaru rezultātā Tallinas vienība var apsteigt "Ogri", kas vienā pārī var savest abas Latvijas komandas. Ausējs šosezon BBL turnīrā izcēlies ar vidēji 12,6 punktiem, 3,6 atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm, tādējādi būdams rezultatīvākais spēlētājs. Lietuvas vienība šajā mačā būs favorītes statusā un par viņiem zināmā mērā īkšķi jātur arī "Ogres" līdzjutējiem.

BBL turnīra tabula

VA grupaUZP+/-B grupaUZP+/-
1.Šiauliai9119+185Pieno Žvaigždes9119+307
2.Jūrmala8117+101Tartu University8319+126
3.Avis Rapla5515+2Ogre7418+159
4.Port of Parnu3713-31Kalev/TLU7418+77
5.Betsafe/Liepāja2711-155Valmiera/Ordo3915-232
6.Tsmoki Minsk179-102TTU3814-113
7-------Barsy21014-324

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2018-02-06 09:52, pirms 6 gadiem
Jūrmalai šovakar nevajadzētu būt nekādam problēmām, ko nevarētu teikt par Ogri. Ievērojami trūkst Zēberga un Antropa. Ja sabērs pilnu grozu ar 3pt, un vēl Pozņaks savāks kādus +/- 20p, tad, protams, ir iespēja tikt pie uzvaras.