Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Latvijas un Igaunijas klubi zem viena jumta - vai tas ir aktuāli?

Latvijas un Igaunijas klubi zem viena jumta - vai tas ir aktuāli?
Foto: Edgars Vaivads, bbl.net

Nākamajā nedēļā vīrieši sāks Baltijas Basketbola līgas (BBL) jauno sezonu, bet jau šovakar startēs Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāts sieviešu basketbolā. Arī vīrieši savulaik apsprieduši kopīga turnīra izveidi Latvijas un Igaunijas klubiem, bet vai šobrīd šī ideja vēl ir aktuāla? Vai šāds čempionāts nebūtu lietderīgāks par pēdējos gados stagnējošo BBL? Šos jautājumus uzdevām Latvijas klubu pārstāvjiem, kā arī Latvijas Basketbola savienībai un Igaunijas Basketbola asociācijai.

DISKUSIJAS VĒRTA IDEJA

Edgars JAUNUPS, „VEF Rīga”:

„Neesam diskutējuši par šo jautājumu, tomēr idejiski esmu par. Manuprāt, tā ir laba, perspektīva ideja. Protams, ka vislabākais modelis būtu piesaistīt arī labākās Lietuvas komandas, taču, iespējams, Latvijas un Igaunijas čempionāts varētu būt kā pirmais solis. Uzskatu, ka no tā iegūtu gan klubi, spēlētāji un līdzjutēji, gan viss basketbols kopumā. Ja šāda ideja tiktu izvirzīta, es noteikti par to būtu gatavs diskutēt. Gan jau tajā slēpjas arī savi mīnusi. Būtu jāsaprot, vai pēc čempionāta notiek arī nacionālie play-off. Bet ar Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) pieļauju, ka būtu iespējams visu risināt pārrunu ceļā. Ideja ir diskutējama, bet, manuprāt, virziens ir pareizais.”

Artūrs KOŠEĻEVS, „Liepājas lauvas”:

„Kādreiz par šo jautājumu virmoja kaislības, taču tas bija laikā, kad LBL bija mazāks komandu skaits. Kopumā ideja nav slikta. Ja jāatbild man personīgi, tad esmu par. Igaunijā ir divi klubi – „Kalev/Cramo” un Tartu „Rock”, kas var iedzelt jebkuram, bet pārējie jau ir vidusslānis. Vai kāda no šīm komandām varētu iekļūt sešiniekā LBL? Man nav viennozīmīgas pozīcijas. Liepājā mums ir labi kontakti un ilgstoša sadarbība ar Lietuvas klubiem, ar kuriem regulāri spēlējam pārbaudes mačus. Mums interesanta ir arī Lietuva, bet, zinot viņu vīzdegunīgo attieksmi, lietuvieši neatteiksies no sava čempionāta. Ja izdotos apvienot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas klubu čempionātu, tad BBL ideja vairs nebūtu aktuāla. Mēs nebūtu pret šādu scenāriju.”

Vents Armands KRAUKLIS, „Valka/Valga”:

„Pirmoreiz dzirdu par šādu ideju, bet, ņemot vērā volejbolistu pieredzi, tas būtu pareizi, šī būtu apspriešanas vērta ideja. Domāju, ka tas būtu interesanti gan no sportiskā, gan no skatītāju viedokļa. Protams, būtu jāizvērtē dažādas lietas, jāskatās, ko domā citu klubu pārstāvji, jo mums šāda pieredze būtībā nebūtu nekas sarežģīts. Bet, zinot basketbola virtuvi abās valstīs, jāsaka, ka LBS un LBL gadījumā šī ir tā reize, kad igauņiem būtu ko pamācīties no mums. Latvijas puse savā attīstībā tomēr ir gājusi tālāk.”

Gints SĪVIŅŠ, „Ogre/Kumho Tyre”:

„Par šādu ideju dzirdu pirmoreiz. Droši vien tad būtu jāsaprot, cik komandu no Latvijas un Igaunijas piedalītos šādā čempionātā. Man šķiet, ka šobrīd šo funkciju jau pilda BBL. Lai gan no Lietuvas nav pārstāvēti spēcīgākie klubi, līmenis ir solīds, bet spēļu skaits LBL un BBL turnīros kopā ir tieši tāds, kāds nepieciešams. Tikmēr no kluba mārketinga viedokļa jebkurš jauns, abu valstu atbalstīts projekts, ko pārraidītu nacionālajos medijos, būtu interesants. Ko darītu tās komandas, kas nespēlētu apvienotajā čempionātā? Manuprāt, plaisa starp LBL un LBL2 ir gana liela, lai gan mēs paši LBL vēl esam tika iesācēji. Komandām ir atšķirīgi treniņu procesi un basketbola kvalitāte. Iespējams, no LBL2 kāds klubs gribētu kļūt profesionālāks, bet reālajā situācijā LBL un LBL2 komandu spēlēšana vienā turnīrā nav iespējama.”

Viktors KULAČKOVSKIS, „Saldus”:

„Pat neesmu par to domājis. Droši vien būtu interesanti, ja tādā veidā izdotos samazināt savstarpējo spēļu skaitu un dažādot pretiniekus. Taču tad rodas jautājums, kā notiktu play-off spēles Latvijas un Igaunijas čempionātos? Man simpātiskākā būtu doma, ka Latvijas un Igaunijas čempionātā komandas izspēlētu tikai regulāro sezonu un „Final Four”, kā tas ir sieviešu konkurencē. Bet izslēgšanas spēles katras valsts čempionātā būtu pilnvērtīgas. Ja apvienotajā čempionātā piedalītos 5-6 labākie klubi no katras valsts, tad LBL2 komandām būtu grūti sastādīt konkurenci LBL vājākajām komandām. Tas tomēr ir jau cits līmenis un ir liela atšķirība meistarībā. Turklāt prasības klubiem tāpat būtu kā LBL, tādējādi ar pašreizējo budžetu tās pildīt neizdotos.”

Artūrs KRAMIŅŠ, Mārupes SC:

„Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāts būtu laba ideja. Manuprāt, tas sniegtu labākas izaugsmes iespējas spēlētājiem, uzlabotu infrastruktūru. Būtu interesanti, ja šādu čempionātu varētu rīkot divās divīzijās – pa labākajiem 5-6 klubiem no katras valsts spēlētu 1. divīzijā, bet otrā ešelona komandas spēlētu 2. divīzijā. Sarežģītāk būtu tad, ja LBL2 labākajām komandām nāktos konkurēt ar tiem LBL klubiem, kas netiktu Latvijas un Igaunijas čempionātā, jo LBL2 līmenī ir jauniešu komandas vai jau nobriedušu veterānu komandas, kurām būtu grūti konkurēt ar to pašu „Latvijas Universitāti”. Pārāk atšķirīgi treniņu režīmi.”

ŠOBRĪD NESASKATA JĒGU

Mārtiņš BĒRZIŅŠ, „Valmiera/Ordo”:

„Zinu, ka šāda ideja ir pavīdējusi, taču neko vairāk par to neesmu dzirdējis. Īsti neredzu jēgu šādam čempionātam, ja ir BBL, kur jau piedalās labākās Latvijas un Igaunijas komandas. LBL čempionāts kļuvis spēcīgāks ar katru sezonu. Rodas jautājums, kas notiktu ar tām komandām, kuras nespēlētu apvienotajā Latvijas un Igaunijas līgā? Šosezon spēcīgāka ir kļuvusi „Ogre/Kumho Tyre”, „Valka/Valga”, arī „Jūrmala/Fēnikss”. Līmenis ir izlīdzinājies un es neredzu pamatu izdalīt četras vai piecas komandas. Kā redzējām, arī mēs varam zaudēt komandai, kas pērn bija turnīra tabulas lejasgalā.”

Ralfs PLEINICS, „Ventspils”:

„Šis jautājums jau ir gremots un atgremots. Kad BBL sāka buksēt, tad par to runāja diezgan aktīvi. Šobrīd mums LBL ir jāaizvada četri apļi, pret astoņām no desmit komandām ir jādomā, kā tās uzvarēt. Turklāt vēl ir Eirokausi. Kas mainītos, ja būtu apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts? Labi, svētdien Raplas „Avis” vinnēja Tallinas „Kalev/Cramo”, bet par ko tas liecina? Neko. Vienkārši ir sezonas sākums. Ir jābūt kaut kādiem labumiem, ieguvumiem no tā, lai mēs brauktu spēlēt uz Tallinu, nevis spēlētu tepat, Latvijā. Ko mēs no tā iegūstam? Varbūt paplašinām tirgu. Taču, manuprāt, tikpat labi vēl var uzlabot BBL darbību, kur klāt ir arī leiši. Lai par šādu ideju pateiktu kaut ko labu, vajadzētu vairāk informācijas.”

Atis OZOLS, „Jūrmala/Fēnikss”:

„Manuprāt, Latvijas un Igaunijas čempionāts sanāks vien tāda pati BBL. Bet BBL bez Latvijas un Igaunijas komandām ir arī Lietuvas un Kazahstānas klubi. Domāju, ka tas nebūtu interesanti. Arī skatītāju apmeklētība liecina, ka uz LBL mačiem nāk vairāk cilvēku nekā uz BBL spēlēm. Apvienotais čempionāts noteikti palielinātu klubu izmaksas. Vienīgā jēga šādai idejai būtu tad, ja tā kalpotu kā alternatīva BBL.”

Jānis PORMALIS, „Barons kvartāls”:

„Ja LBL ir desmit komandas un gandrīz visas aizvada pa četriem apļiem, tad spēļu ir pietiekami daudz. Nedēļas vidū ir BBL spēles, bet nedēļas nogalēs – LBL mači. Tas ir labs ritms, spēļu ir daudz, reizēm par nepietiek laika treniņiem. Vienīgais mīnuss, ja BBL esi vienā grupā ar vairākām Latvijas komandām, jo tad sanāk ar tām tikties sešas reizes. Abas komandas viena otru jau ir tik ļoti izskautojušas, ka basketbola laukumā paliek maz. Runājot ar Igaunijas klubu pārstāvjiem, mani pārsteidza, ka Raplai un Pērnavai, kam pagājušajā sezonā bija konkurētspējīgas komandas, šosezon ir sarežģījumi ar finansējumu. Tādēļ rodas jautājums – vai bez „Kalev/Cramo” un „Rock” pārējie Igaunijas klubi būtu konkurētspējīgi? Es neredzu ieguvumu Latvijas un Igaunijas čempionāta idejā. Manuprāt, tās būtu tikai palielinātas izmaksas bez PVN.”

Vents JUGĀNS, „Jēkabpils”:

„Neesmu pat domājis par šādu ideju. Neesmu neko par to dzirdējis, tādēļ man nav viedokļa. Varbūt uzzvaniet pēc nedēļas vai mēneša.”

Uģis BISENIEKS, „Latvijas Universitāte”:

„Man šķiet, ka šāds čempionāts nav aktuāls, jo LBL šobrīd ir pietiekami daudz stipru komandu. Turklāt apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts sadārdzinātu izmaksas. Šobrīd man tāpat nav skaidrs, kādēļ LBL divas komandas spēlē tikai divus apļus, kamēr Lietuvas Basketbola līgā (LKL) arī Eirokausos startējošie – „Žalgiris” un „Lietuvos Rytas” – aizvada pa četriem apļiem. Manuprāt, citos sporta veidos Latvijā netiek pieļauti šādi izņēmumi. Lai gan sportiskā līmenī mums pēdējos gados nav klājies viegli, starpība starp LBL vājākajām komandām un LBL2 stiprākajām komandām tomēr ir milzīga. Latvijas un Igaunijas čempionāts tikai izkropļotu izveidojušos sistēmu. Pēdējie gadi ir parādījuši, ka cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs starp piekto un astoto vietu nav lielas starpības, bet sesto no septītās vietas šķir tikai vienas uzvaras tiesa.”

Edgars ŠNEPS, LBS ģenerālsekretārs:

„Šāda ideja ir virmojusi gaisā, kad bija apdraudēta Lietuvas klubu dalība BBL. Tagad ir iestājies balanss. LBL čempionātā ir pietiekams skaits komandu, bet BBL kalpo par otrā līmeņa starptautisku turnīru tiem klubiem, kas nestartē VTB līgā vai Eirokausos. Ar šādu kalendāru ir gana, lai nodrošinātu spēļu praksi izlašu kandidātiem. No sportiskās puses BBL turnīrs ir noderīgs. Tās ir citas valsts komandas, spēlētāji, tiesneši. Ja runājam par lietuviešiem, tad viņiem ir atsevišķi klubi ar citām ambīcijām. Esošajā modelī tiem vienkārši nav iespēju kalendārā iekļaut vēl kādas spēles. Bez Lietuvas sadarbības nav iespēju iekustināt šo jautājumu, bet viņiem pašiem šobrīd sokas pārāk labi, lai viņi meklētu alternatīvas.”

Aldo MAKSIMOVS, Igaunijas Basketbola asociācijas Komunikācijas nodaļas vadītājs:

„Šī ideja ir tikusi pārspriesta, taču ne pēdējā laikā. Šī ir ideja, kuru būtu vērts apdomāt. No sportiskās puses tas būtu labs turnīrs starp divas valsts spēcīgākajiem klubiem. Taču šāds apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts būtu iespējams tikai tādā gadījumā, ja nebūtu BBL turnīra. Tāpat atklāts paliek jautājums – cik komandu no katras valsts piedalītos šādā apvienotajā čempionātā.”


, 2016-10-04 15:07, pirms 7 gadiem
Atgriezt BBL tajā līmenī, kad tur spēlēja žalgiris un citi labākie Baltijas klubi, iesaku!
, 2016-10-04 15:10, pirms 7 gadiem
Neinteresanti, nevajadzīgi

Ar Lietuvu varētu

Bet ir taču BBL!
, 2016-10-04 15:13, pirms 7 gadiem
primitīvi skatās uz sievietēm. bet viņas kopā, jo nav komandu konkurencei.

par laimi večiem viss kārtībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-04 15:24, pirms 7 gadiem
īsti nesaprotu, kāpēc būtu jāskatās uz leju, nevis augšu. Ok, ir Kalevs un Rocks, bet pārējās komandas, ar atsevišķiem kādas sezonas izņēmumiem, Latvijā playoffiem tuvumā nebūtu. Tad jau drīzāk varētu skatīties Lietuvas virzienā, jo, ja neņem vērā Žalgiri un Rytas, kuriem gan jau ar varētu iekost, pārējām komandām nav iemesla būt tik augstprātīgām, jo šaubos, ka kādai no komandām aiz pirmā divnieka Lietuvā būtu garantēta tikšana trijniekā LBL. Cita lieta, ka augšgala komandām tā konkurence ir kāda ir un daudz vērtīgāk būtu sakārtot BBL ar visām netop komandām un izveidot, piemēram, līdzīgu turnīru kā VTB.
, 2016-10-04 16:29, pirms 7 gadiem
[quote funkyz]
īsti nesaprotu, kāpēc būtu jāskatās uz leju, nevis augšu. Ok, ir Kalevs un Rocks, bet pārējās komandas, ar atsevišķiem kādas sezonas izņēmumiem, Latvijā playoffiem tuvumā nebūtu. Tad jau drīzāk varētu skatīties Lietuvas virzienā, jo, ja neņem vērā Žalgiri un Rytas, kuriem gan jau ar varētu iekost, pārējām komandām nav iemesla būt tik augstprātīgām, jo šaubos, ka kādai no komandām aiz pirmā divnieka Lietuvā būtu garantēta tikšana trijniekā LBL. Cita lieta, ka augšgala komandām tā konkurence ir kāda ir un daudz vērtīgāk būtu sakārtot BBL ar visām netop komandām un izveidot, piemēram, līdzīgu turnīru kā VTB.
Lietkabelis , Neptunas ko par šīm komandām teiksi ???
Apskaties Lietuvas līgas spēļu rezultātus šajā sezonā !
, 2016-10-04 16:35, pirms 7 gadiem
juings rakstīja: [quote funkyz]
īsti nesaprotu, kāpēc būtu jāskatās uz leju, nevis augšu. Ok, ir Kalevs un Rocks, bet pārējās komandas, ar atsevišķiem kādas sezonas izņēmumiem, Latvijā playoffiem tuvumā nebūtu. Tad jau drīzāk varētu skatīties Lietuvas virzienā, jo, ja neņem vērā Žalgiri un Rytas, kuriem gan jau ar varētu iekost, pārējām komandām nav iemesla būt tik augstprātīgām, jo šaubos, ka kādai no komandām aiz pirmā divnieka Lietuvā būtu garantēta tikšana trijniekā LBL. Cita lieta, ka augšgala komandām tā konkurence ir kāda ir un daudz vērtīgāk būtu sakārtot BBL ar visām netop komandām un izveidot, piemēram, līdzīgu turnīru kā VTB.
Lietkabelis , Neptunas ko par šīm komandām teiksi ???
Apskaties Lietuvas līgas spēļu rezultātus šajā sezonā !
Sekoju rezultātiem, spēles gan neskatos, ja tu man liec skatīties spēļu rezultātus, tad tas ir pilnīgi pretrunā ar jautājumu par Neptunas. Lietkabelis protams ir vērā ņemams spēks, tāpat, kā visas lietuviešu komandas, kas bieži latviešus uzvar ne tik daudz uz meistarības līmeņa, cik ļoti uz pašaizliedzības un cīņasspara līmeņa, bet neuzskatu, ka kādai no viņām būtu 100% jātiek LBL trijniekā un netikšana būtu izgāzusies. Arī LBL ir pietiekami labs vidusgals, kurš var regulāri mēģināt iekost favorītiem.
, 2016-10-04 16:59, pirms 7 gadiem
juings rakstīja: [quote funkyz]
īsti nesaprotu, kāpēc būtu jāskatās uz leju, nevis augšu. Ok, ir Kalevs un Rocks, bet pārējās komandas, ar atsevišķiem kādas sezonas izņēmumiem, Latvijā playoffiem tuvumā nebūtu. Tad jau drīzāk varētu skatīties Lietuvas virzienā, jo, ja neņem vērā Žalgiri un Rytas, kuriem gan jau ar varētu iekost, pārējām komandām nav iemesla būt tik augstprātīgām, jo šaubos, ka kādai no komandām aiz pirmā divnieka Lietuvā būtu garantēta tikšana trijniekā LBL. Cita lieta, ka augšgala komandām tā konkurence ir kāda ir un daudz vērtīgāk būtu sakārtot BBL ar visām netop komandām un izveidot, piemēram, līdzīgu turnīru kā VTB.
Lietkabelis , Neptunas ko par šīm komandām teiksi ???
Apskaties Lietuvas līgas spēļu rezultātus šajā sezonā !
Nevienai Latvijas komandai nebūtu garantēta tikšana Lietuvas Top-6. Tā ir realitāte, ka viņu sestā komanda vinnē BBL un apspēlē Ventspili.

Lietuva ir gaismas gadu priekšā LV un EST kopā. 2013. gadā viņi pasūtīja nah VTB un šis laiks ir pierādījis, ka spēcīgs nacionālais čempionāts, kurā visi spēlē 4 apļus, ir tikai pacēlis klubu līmeni.

Žalgiris Eirolīgā, Rytas un Lietkabelis ULEB kausā, Neptunas un Juventus FIBA Čempionu līgā, Šauļi, Prieņi FIBA Eiropas kausā. Tur klubiem ir ambīcijas, skaidra sistēma un atrodas arī nauda. LV tāds klubs ir tikai viens - Ventspils.

Lietuva uz EČ rēķina sataisīja zāles un tās arī piepilda. 4000+ skatītāji Klaipēdā, 4000+ Kauņā un Žalgiris-Juventus, 4000+ Paņevēžā, ideālas arēnas Šauļos, Viļņā, Kedaiņos. Nafig viņiem kaut ko vēl no LV basketbola vajag? Beidzot tas brīdis ir pienācis, ka viņi arī nebrauc uz ciemu neko mācīt. Ko esam ieguvuši mēs no EČ Rīgā? Būtu kaut vēl vienu sporta spēļu zāli ieguvuši. Nav...

Šoruden LBL ir tikai divas komandas, kuras sezonu sāk ar sakarīgāku sastāvu kā pirms gada - Ogre un Ventspils. Pārējie labākajā gadījumā mīņājas turpat. Starptautiskas ambīcijas NAV VISPĀR. Un tikmēr jaunie muks prom, lai ko tur Voins no lapiņas nolasītu par 4-gades programmu. Un LBL līmenis kā bija, tā paliks stipri zems. Jā, ir interesantas spēles, ir intriga, taču tas tāds ciema līmenis vien ir.
, 2016-10-04 17:18, pirms 7 gadiem
jbk rakstīja: Nevienai Latvijas komandai nebūtu garantēta tikšana Lietuvas Top-6. Tā ir realitāte, ka viņu sestā komanda vinnē BBL un apspēlē Ventspili.

Lietuva ir gaismas gadu priekšā LV un EST kopā. 2013. gadā viņi pasūtīja nah VTB un šis laiks ir pierādījis, ka spēcīgs nacionālais čempionāts, kurā visi spēlē 4 apļus, ir tikai pacēlis klubu līmeni.

Žalgiris Eirolīgā, Rytas un Lietkabelis ULEB kausā, Neptunas un Juventus FIBA Čempionu līgā, Šauļi, Prieņi FIBA Eiropas kausā. Tur klubiem ir ambīcijas, skaidra sistēma un atrodas arī nauda. LV tāds klubs ir tikai viens - Ventspils.

Lietuva uz EČ rēķina sataisīja zāles un tās arī piepilda. 4000+ skatītāji Klaipēdā, 4000+ Kauņā un Žalgiris-Juventus, 4000+ Paņevēžā, ideālas arēnas Šauļos, Viļņā, Kedaiņos. Nafig viņiem kaut ko vēl no LV basketbola vajag? Beidzot tas brīdis ir pienācis, ka viņi arī nebrauc uz ciemu neko mācīt. Ko esam ieguvuši mēs no EČ Rīgā? Būtu kaut vēl vienu sporta spēļu zāli ieguvuši. Nav...

Šoruden LBL ir tikai divas komandas, kuras sezonu sāk ar sakarīgāku sastāvu kā pirms gada - Ogre un Ventspils. Pārējie labākajā gadījumā mīņājas turpat. Starptautiskas ambīcijas NAV VISPĀR. Un tikmēr jaunie muks prom, lai ko tur Voins no lapiņas nolasītu par 4-gades programmu. Un LBL līmenis kā bija, tā paliks stipri zems. Jā, ir interesantas spēles, ir intriga, taču tas tāds ciema līmenis vien ir.
pēc tavas fantastiskās loģikas arī Lietuvas 4. un 5. vietai nebūtu vietas sešiniekā, jo BBL bija zemāk.
Tāpat - kas tas par argumentu, ka viņas piedalās Eirkoausos? Kas tur ir sasniegts? Latvijai nav līdzekļu, lai patūristotu Eirokausos, tas kaut ko pierāda? Es saprastu, ja tu te stāstītu, kā viņi kapājas un kur tik nav tikuši, bet labākā no ne top2 komandām pagājušogad tika tikpat tālu, cik Ventspils, kura LBL palika trešā.
Nav runa par to, ka Lietuvai vajag Latviju vai nevajag, bet par to, ka ar Lietuvu būtu jēga šādu turnīru rīkot. Nafig mums Igauniju? Tie čista ir gabalu aiz mums, LKL ne top2 komandas nekur baigi priekšā nav.

Pastāsti tad attiecībā pret ko ir cēlies tas LKL līmenis kopš izstāšanās no VTB?
, 2016-10-04 18:03, pirms 7 gadiem
jbk rakstīja: Šoruden LBL ir tikai divas komandas, kuras sezonu sāk ar sakarīgāku sastāvu kā pirms gada - Ogre un Ventspils. Pārējie labākajā gadījumā mīņājas turpat. Starptautiskas ambīcijas NAV VISPĀR. Un tikmēr jaunie muks prom, lai ko tur Voins no lapiņas nolasītu par 4-gades programmu. Un LBL līmenis kā bija, tā paliks stipri zems. Jā, ir interesantas spēles, ir intriga, taču tas tāds ciema līmenis vien ir.
Cepums Tev! Tieši tā, nav Latvijā neviena kluba, kurš domātu vismaz 5 gadus uz priekšu.
, 2016-10-04 18:08, pirms 7 gadiem
funkyz rakstīja: pēc tavas fantastiskās loģikas arī Lietuvas 4. un 5. vietai nebūtu vietas sešiniekā, jo BBL bija zemāk.
Tāpat - kas tas par argumentu, ka viņas piedalās Eirkoausos? Kas tur ir sasniegts? Latvijai nav līdzekļu, lai patūristotu Eirokausos, tas kaut ko pierāda? Es saprastu, ja tu te stāstītu, kā viņi kapājas un kur tik nav tikuši, bet labākā no ne top2 komandām pagājušogad tika tikpat tālu, cik Ventspils, kura LBL palika trešā.
Nav runa par to, ka Lietuvai vajag Latviju vai nevajag, bet par to, ka ar Lietuvu būtu jēga šādu turnīru rīkot. Nafig mums Igauniju? Tie čista ir gabalu aiz mums, LKL ne top2 komandas nekur baigi priekšā nav.

Pastāsti tad attiecībā pret ko ir cēlies tas LKL līmenis kopš izstāšanās no VTB?
Piedalīšanās starptautiskajos turnīros paplašina redzesloku, spēlētāji gūst pieredzi, jo dabū spēlēt pret dažādām (atšķirīgām) basketbola skolām. Mīcīšanās savā sulā, tā ir stagnācija. Būtu interesanti uzzināt, cik klubam izmaksā 1 spēle (mājas un izbraukuma) dažādos turnīros? Viens baltkrievu sieviešu kluba treneris nosauca ciparus, 6000 $ par spēli eirokausos, 6 spēles - 36000 $ (3 mājas un 3 izbraukuma spēles, izmaksas kopā).
, 2016-10-04 20:25, pirms 7 gadiem
vīriešu LBL ir pietiekoši labs, estus nevajag, sievietēm ir mazāk konkurētspējīgu komandu. Derētu Latvijas - LieTuvas līga, bet leišiem tāpat viss labi un starpt.turnīros viss sakārtots ar 7 blicēm, mums 1- BKV. Somijas līga turpina progresēt- galvastiesu augstāka- par SWE un EST.
, 2016-10-04 20:40, pirms 7 gadiem
BBL jau parāda, kad Igauņi var tikai pienest ūdeni Latviešiem, nevis spēlēt basketbolu kopā LBL līmenis ir kļuvis augstāks, zems liekas tāpēc kad nav super talantīgs leģionārs, kādi bija Baronam un ASK.
, 2016-10-04 22:04, pirms 7 gadiem
nu i nafig. Tas būtu solis lejup tiem mūsu klubiem, kuri nebūtu šajā turnīrā. Redzot to,kā attīstās pēdējos gados mūsu basis, t.sk. visas izlases, nav ne mazākā vēlme kaut taisīt kaut kādas LV-Est apvienotās līgas,jo galvenais LV basetbola pēdējo gadu augšupejas iemesls ir tas,ka mūsu čempis kļūst aizvien spēcīgāks,kurā nav vairs tikai 2 neuzveicamie klubi,kuri ir ārpus konkurences, kā tas bija agrāk ar Ventspils un kādu no Rīgas komandām.
, 2016-10-04 22:08, pirms 7 gadiem
Nevajadzīgs pasākums Latvijas vīriešu klubiem. Nekādas kopdzīves, katram savs nacionālais čempionāts un vienīgā ko vajadzētu atdzīvināt un stiprināt ir BBL.
, 2016-10-04 22:39, pirms 7 gadiem
Diez vai tas šobrīd vajadzīgs. Drīzāk jāattīsta BBL. Tur jau tāpat LAT un EST klubi ir visvairāk, un spēlēt ar viņiem sanāk.
Cita lieta būtu tad, ja Latvijā būtu reāli kādas 4 vispār vērā ņemamas komandas, un tad vajadzētu apvienoties ar kādām 4 kaimiņu komandām, lai turnīrs sanāk. Bet mums par laimi vīriešu basītī stāvoklis ir labāks. Nu kur tad paliktu tās, kas apvienotajā turnīrā netiktu- tām jau jāiznīkst būtu.
Var jau darīt ar tā, ka ņem visas virslīgas komandas no abām valstīm, būtu kopā kādas 16-18, spēlē 2 apļus, spēļu skaits apm. tāds pats, bet jēga ta kāda? Sportiskais līmenis augstāks nebūs, ceļa izdevumi lielāki, kaut vai Liepājai, Ventspilij uz Tallinu braucot un otrādi, skatītāju interese par neskaidru turnīru mazāka. Tāpat arī sezonas noslēgums- kas tad šī turnīra uzvarētāji būs un kāds tam būs prestižs.. Tāpat jau nacionālie pleijofi būtu jārīko.
Diez vai...
, 2016-10-04 22:49, pirms 7 gadiem
LBS vajag vairāk "uzspiest" uz BBL, lai meklē veidu, kā pulcēt stiprākos Baltijas klubus un kaut vai dala 2 konferencēs (kā jau bija BBL un BBL Challenge Cup) un tad būs viss štokos, bet tikai ar Igaunijas dalību nekas labs nesanāks gan sportiski neinteresanti, gan finansiāli neizdevīgi.
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.