Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes centrs valda Baltijas basketbolā: van der Marss atzīts par mēneša MVP

Andrejs Siliņš

Nīderlandes centrs valda Baltijas basketbolā: van der Marss atzīts par mēneša MVP
Tomass van der Marss (pa labi)
Foto: raplakk.ee

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) īpaši izveidotā žūrija par novembra mēneša vērtīgāko spēlētāju līgā gandrīz vienbalsīgi noteikusi Igaunijas komandas "Avis Rapla" centra spēlētāju Tomasu van der Marsu.

Nesen 26. dzimšanas dienu atzīmējušais Tomass van der Marss jau BBL sezonas pašā sākumā lika savu sniegumu novērtēt ar nedēļas izcilnieka godu. Parādot stabilu individuālo sniegumu, viņš palīdzējis „Avis Rapla” komandai šobrīd ieņemt pirmo vietu A apakšgrupā.

Balsojumā, kurā piedalījās BBL pārstāvji un visu trīs Baltijas valstu mediju (Delfi.lt, Delfi.ee un Sportacentrs.com) basketbola apskatnieki, van der Marss saņēma četras no piecām balsīm. Vienīgais piesauktais konkurents mēneša MVP titulam bija Deniss Krestiņins no „Barons kvartāls”, kurš visās novembra spēlēs guva vismaz 14 punktus un visās savāca vismaz 12 atlēkušās bumbas, taču komandai izdevās uzvarēt tikai divās spēlēs no četrām, turklāt zaudēts tika arī tiešajā duelī pret van der Marsa komandu „AVIS Rapla” ar 80:86.

„Van der Marss regulāri savāca „double-double”, bija lietderīgākais spēlētājs savā komandā, kura ir pirmajā vietā apakšgrupā,” savu izvēli skaidroja žūrijas pārstāvis. „Var izvirzīt argumentu, ka Krestiņins arī aizvadīja lielisku mēnesi, taču komandas kopējais sniegums un savstarpējās spēles iznākums ir ļoti svarīgi apstākļi.”

Van der Marss pret „Baronu” izcēlās ar 23 gūtiem punktiem, pret „Jūrmalu/Fēnikss” izcēlās ar 12+15, bet spēcīgās Lietuvas komandas „Nevežis” grozā sameta 21 punktu. Sezonā kopumā van der Marss ir gan trešais rezultatīvākais spēlētājs visā līgā, gan trešais labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām.

Nīderlandes spēlētājs Igaunijā ieradās šī gada sākuma, bet iepriekš spēlēja Grieķijas komandā „Kavala”. Van der Marss izbaudījis arī ASV basketbola sistēmu, četrus gadus pavadot Portlendas universitātē. Roterdamā dzimušais spēlētājs pēdējā universitātes gadā bija komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs ar 10.4 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām vidēji spēlē. Viņa vārds tika piesaukts arī 2015. gada NBA drafta sakarā, taču neviena komanda viņu neizvēlējās.

Informāciju sagatavoja
Triobet Baltijas Basketbola līga