Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Barons kvartāls" ielaiž simtu un Sāmsalā atzīst "Kalev/Cramo" pārākumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Barons kvartāls" ielaiž simtu un Sāmsalā atzīst "Kalev/Cramo" pārākumu
Vitālijs Lutičs ar 47 gūtiem punktiem laboja BBL rezultativitātes rekordu
Foto: bbl.net

Nesekmīgi "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālu sākuši arī "Barons kvartāls" basketbolisti. Rīdzinieki Sāmsalā mērojās spēkiem ar Tallinas "Kalev/Cramo", ciešot zaudējumu ar rezultātu 81:100. Šajā mačā BBL rezultativitātes rekordu izdevās labot Vitālijam Lutičam, kurš guva 47 punktus.

Mārtiņa Gulbja trenētais "Barons kvartāls" iekļuva izslēgšanas spēlēs kā A apakšgrupas vadošā komanda. Astotdaļfinālā "baroni" jau pirmajā spēlē ielika pamatus, lai pārspētu "Jūrmalas/Fēnikss", pārspējot jūrmalniekus ar 31 punkta pārsvaru. Otrā spēle, lai arī zaudēta, bija tikai formalitāte. Tikmēr VTB līgā spēlējošā "Kalev/Cramo" bez lielām grūtībām pārspēja citu Igaunijas komandu TTU. Latvijas un Igaunijas komandu duelī favorīti bija "Kalev/Cramo" basketbolisti, bet to vēl vajadzēja apliecināt. Īpaši jau tāpēc, ka spēle nenotika Tallinā, bet gan Sāmsalā, Kuresāres sporta namā.

Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Dāvis Geks, bet "Kalev/Cramo" vajadzēja pāris minūtes, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo. Ar Geka un Dāvja Rozīša spēkiem bija gana, lai turētos nelielā vadībā. Pirmās ceturtdaļas vidū nosacītie mājinieki pirmo reizi izvirzījās vadībā, bet labi spēlējošais Denis Krestiņins atguva vadību "Barons kvartālam" (17:14). Kristaps Mediss un Dāvis Zonne kopā veica 7:0 izrāvienu, kas ļāva palielināt pārsvaru līdz astoņiem punktiem. Tallinas komanda pievilka rezultātā līdz trīs punktiem, bet ceturtdaļu ar precīzu metienu noslēdza Zonne - 26:21.

Otrajā ceturtdaļā "Kalev/Cramo" ātri ieguva iniciatīvu, ar Branko Mirkoviča pūlēm uzbrukumā pārņemot arī vadību (30:28). Līdz ceturtdaļas vidum rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem, kas lika domāt, ka Tallinas komanda gatava parādīt savu patieso spēku. Vēl brīdi vēlāk Mirkovičs trāpīja no tālās distances, rezultātam kļūstot 42:32. "Barons kvartāls" uzbrukumu ar triecienu grozā no augšas iekustināja Rozītis, ievadot 7:0 izrāvienu. Minūti pirms puslaika beigām Geks ar tālmetienu atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet pēdējais vārds piederēja Vitālijam Lutičam - 46:44.

Trešās ceturtdaļas ievadā rīdziniekiem izdevās atgriezties vadībā pēc Krestiņina bumbas trieciena grozā no augšas (50:49). Tā gan bija pēdējā reize šajā mačā. Lutičs vienatnē guva astoņus punktus pēc kārtas, dodot savai komandai septiņu punktu pārsvaru. Otrā laukuma galā trīs punktu gājiens padevās Krestiņinam, starpībai sarūkot līdz četriem punktiem. Ceturtdaļas vidū "Barons kvartāls" pārāk pasīvi spēlēja uzbrukumā, kas noveda pie kļūdām. Vienu no tām izmantoja Stens-Timmu Soks, realizējot ātru tālmetienu un liekot Mārtiņam Gulbim ņemt pārtraukumu (62:53). Nespējot nogādāt bumbu groza apakšā Krestiņinam vai Rozītim, viesi nekautrējās daudz uzbrukt no tālās distances, bet trūka precizitātes. Tikmēr "Kalev/Cramo" izmantoja savas iespējas, spēlēja agresīvi un iekrāja arī 16 punktu pārsvaru. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 79:64.

Ceturto ceturtdaļu ar trīs punktu gājienu sāka Mediss, deldējot rīdzinieku deficītu. Rezultāta starpībai bija liela nozīme, jo mājās deficīts bija jāatspēlē, lai uzvarētu divu spēļu summā. Kad nospēlēta bija pusotra minūte, nevajadzīgi pie nesportiskās piezīmes tika Krestiņins. Noteikumus pārkāpis bija arī Geks, kas "Kalev/Cramo" vienā uzbrukumā beigu beigās ļāva gūt uzreiz sešus punktus. Vēl minūti vēlāk Lutičs realizēja vēl divus soda metienus, pirmo reizi dodot savai komandai 20 punktu pārsvaru (89:69). Viesi nedomāja padoties, sadeldējot rezultāta starpību līdz 14 punktiem. "Barons kvartāls" sedza agresīvu zonas presingu, kas pārsteidza pretiniekus. Neejot spēlei uzbrukumā, "Kalev/Cramo" uzlaboja spēli aizsardzībā, neļaujot viesiem vēl sadeldēt deficītu. Mača izskaņā Tallinas komanda tomēr sasniedza 100 gūto punktu atzīmi un pirms spēles Rīgā varēja justies droši - 100:81.

Lielisku sniegumu uzvarētāju rindās parādīja Vitālijas Lutičs, kurš guva teju pusi no savas komandas punktiem (47) un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Lutičs pārspēja pašreizējā "VEF Rīga" basketbolista Kristofera Ričardsa gūto punktu rekordu, kuru viņš kā liepājnieks uzstādīja pagājušās sezonas mačā pret "Barsy" (41 punkts). "Barons kvartāls" rindās ar 22 punktiem atzīmējās Dāvis Geks, bet attiecīgi 16 un 15 punkti Kristapam Medisam un Denisam Krestiņinam, kura rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas.

"Triobet" BBL, ceturtdaļfināls, 1. marts

"Kalev/Cramo" - "Barons kvartāls" 100:81 (21:26, 25:18, 33:20, 21:17)

"Kalev/Cramo": Lutičs 47 (8 ab), Mirkovičs 13, Veidemans 11 (7 rp), Simonss 9 (11 ab), Kēdus 7, Soks 6 (6 rp), Tolefsens 5, Eihfuss 2, Tass, Dorbeks, Hallers, Gledness.
"Barons kvartāls": Geks 22, Mediss 16, Krestiņins 15 (8 ab), Rozītis 11 (9 ab), Zonne 7, Mētra 4, Larsons 4, Freimanis 2, Epners, Jogela.

"Triobet" BBL ceturtdaļfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle
University of Tartu-Nevežis86:8807.03
Vytautas-Valmiera/Ordo102:7108.03
Kalev/Cramo-Barons kvartāls100:8109.03
Pieno Žvaigždes-Liepāja/Triobet89:8008.03

  +5 [+] [-]

, 2017-03-01 20:05, pirms 7 gadiem
Kas tas par dzīvnieku 47 p.iemetis?

     [+] [-]

, 2017-03-01 20:15, pirms 7 gadiem
Saaremaa - labi, biju 3 x, Lutich- animal ?

  -2 [+] [-]

, 2017-03-01 20:18, pirms 7 gadiem
Nu lūk, paskatijos tiešraide šo maču. Godīgi sakot Barons spēlēja slikti. Kalevs nekas vairāk par vienkārši viduvēju komandu. Valmiera vakar ar pamatīgi ierija. Ogre apsmiekls no porņuka ar ir. Kaut gan piekāst man uz to Ogri, jo atbalstu Baronu no 2003. gada. Pa lielam jāsaka, ka LBL līga ir tāds sētas turnīrs, kam pierādījums ir šīs 1/4 1/8 fināl BBL spēles, kurš ar IR sētas turnīrs. Šodien Gekam, Krestininam, Rozītim un Medisam puslīdz normāla spēle. Zonne protams ir ārpus konkurences - carry visu komandu, bet nu pa lielam Bosam ir vienkārši vienalga ko visi par to domā, tāpēc bezjēdzīgi kādam jums te ņirgāties par pajoli. Valmierai pašai pajolis tagad komandā. Play offos cerams būs labs duelis. Bet nu, ja tā padomā, tad ko tādā valstī kā LV vispār var skatīties no sporta uz izbaudīt? Domāju, ka neko. Tieši tāpēc jau te tā apmeklētība ir daži tūkstosīši - nekas vairāk. Un protams, fanu tradīcijas LV nav- diemžēl. Noteikti šeit ir vainīga jūsu pašu domāšana un attieksme, ka tādas nav. Bet ko var gribēt no tādām neattīstītām vietām kā Vidzeme?! Vrb tik Rīgā kāda cerība ir. Lauķiem vajadzētu audzēt kartupeļus andreta. Man vecāmāte viņus ļoti mīlēja. Garšīgi diezgan Ja tā padomā, tad... Es laikam iešu pašapmierināties tālāk, jo ar neattīstītiem cilvēkiem sākt veidot dziļāku diskusiju nav iespējams. Patiesībā ir tikai viena patiesība. Deutschland Uber alles Atā pumpaiņi, riebīgie patrioti un pārējas padibenes, kas dzīvi nav pelnijušas.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-01 21:23, pirms 7 gadiem
47! Toto!

  +3 [+] [-]

, 2017-03-01 21:34, pirms 7 gadiem
Edmunds_Ogre rakstīja: Nu lūk, paskatijos tiešraide šo maču. Godīgi sakot Barons spēlēja slikti. Kalevs nekas vairāk par vienkārši viduvēju komandu. Valmiera vakar ar pamatīgi ierija. Ogre apsmiekls no porņuka ar ir. Kaut gan piekāst man uz to Ogri, jo atbalstu Baronu no 2003. gada. Pa lielam jāsaka, ka LBL līga ir tāds sētas turnīrs, kam pierādījums ir šīs 1/4 1/8 fināl BBL spēles, kurš ar IR sētas turnīrs. Šodien Gekam, Krestininam, Rozītim un Medisam puslīdz normāla spēle. Zonne protams ir ārpus konkurences - carry visu komandu, bet nu pa lielam Bosam ir vienkārši vienalga ko visi par to domā, tāpēc bezjēdzīgi kādam jums te ņirgāties par pajoli. Valmierai pašai pajolis tagad komandā. Play offos cerams būs labs duelis. Bet nu, ja tā padomā, tad ko tādā valstī kā LV vispār var skatīties no sporta uz izbaudīt? Domāju, ka neko. Tieši tāpēc jau te tā apmeklētība ir daži tūkstosīši - nekas vairāk. Un protams, fanu tradīcijas LV nav- diemžēl. Noteikti šeit ir vainīga jūsu pašu domāšana un attieksme, ka tādas nav. Bet ko var gribēt no tādām neattīstītām vietām kā Vidzeme?! Vrb tik Rīgā kāda cerība ir. Lauķiem vajadzētu audzēt kartupeļus andreta. Man vecāmāte viņus ļoti mīlēja. Garšīgi diezgan Ja tā padomā, tad... Es laikam iešu pašapmierināties tālāk, jo ar neattīstītiem cilvēkiem sākt veidot dziļāku diskusiju nav iespējams. Patiesībā ir tikai viena patiesība. Deutschland Uber alles Atā pumpaiņi, riebīgie patrioti un pārējas padibenes, kas dzīvi nav pelnijušas.
w o w..

Ok, sākšu ar fundementālu patiesību - dzīve un viss tev apkārt notiekošais ir tavu domu atspoguļojums. Ja tu domāsi negatīvi, viss tev apkārtējais būs negatīvs.

Garīgi un emocionāli stiprs cilvēks izvēlas ko redzēt un ko domāt. Tas saskata ikkatrā pozitīvo. Pozitivitāte - tā ir izvēle! Un zemteksts un skaudrā realitāte ir tāda, ka tava dzīves labklājība un laime ir atkarība no tavu domu kvalitātes.

Redzot tavu negatīvismu nevarēju nepadalīties ar savu filozofiju. Tas nav nekāds ''es esmu gudrāks'' utt teksts, bet iesaku tev pievērst uzmanību kā tu reaģē uz sev apkārt notiekošo.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-01 21:35, pirms 7 gadiem
Ne velti ir visiem zināms citāts: ''Dzīve nav tas, ko tu dari, bet tas kā tu reaģē uz lietām (vai apstākļiem)''.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-01 21:36, pirms 7 gadiem
p.s Par Baronu - diezgan paredzami. Uz playoffiem būs uz kādu spēli jāaizčāpo..

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 21:39, pirms 7 gadiem
ko tādā valstī kā LV vispār var skatīties no sporta uz izbaudīt?

Atbildu - sportu var baudīt vienmēr, bet ja interesē labas vietas, Panākumi, tad var baudīt. Skeletonu, bobsleju, kamaniņas, pludmales volejbolu, Nitiša, Jonasa startus, Sevastovas un Ostapenko spēles, Latvijas hokeja izlasi maijā, basketbola izlases regulāri spēlē EČ, arī jauniešu izlases var baudīt, vīriešu florbola izlasi, BMX, Palameiku, Ikaunieci, Briedi, Porziņģi, Bertānu utt.
Man personīgi vēl ir daudz ko baudīt sportā.
Basketbola komentētāji tv šodien stipri savādāk izteicās par Kalev - Barona spēli un tā iznākumu nekā tu.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 21:52, pirms 7 gadiem
Autor,Ričards to rekordu uzstādīja pagaišsezon nevis vairākus gadus atpakaļ!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 22:02, pirms 7 gadiem
Edmunds_Ogre rakstīja: Nu lūk, paskatijos tiešraide šo maču. Godīgi sakot Barons spēlēja slikti. Kalevs nekas vairāk par vienkārši viduvēju komandu. Valmiera vakar ar pamatīgi ierija. Ogre apsmiekls no porņuka ar ir. Kaut gan piekāst man uz to Ogri, jo atbalstu Baronu no 2003. gada. Pa lielam jāsaka, ka LBL līga ir tāds sētas turnīrs, kam pierādījums ir šīs 1/4 1/8 fināl BBL spēles, kurš ar IR sētas turnīrs. Šodien Gekam, Krestininam, Rozītim un Medisam puslīdz normāla spēle. Zonne protams ir ārpus konkurences - carry visu komandu, bet nu pa lielam Bosam ir vienkārši vienalga ko visi par to domā, tāpēc bezjēdzīgi kādam jums te ņirgāties par pajoli. Valmierai pašai pajolis tagad komandā. Play offos cerams būs labs duelis. Bet nu, ja tā padomā, tad ko tādā valstī kā LV vispār var skatīties no sporta uz izbaudīt? Domāju, ka neko. Tieši tāpēc jau te tā apmeklētība ir daži tūkstosīši - nekas vairāk. Un protams, fanu tradīcijas LV nav- diemžēl. Noteikti šeit ir vainīga jūsu pašu domāšana un attieksme, ka tādas nav. Bet ko var gribēt no tādām neattīstītām vietām kā Vidzeme?! Vrb tik Rīgā kāda cerība ir. Lauķiem vajadzētu audzēt kartupeļus andreta. Man vecāmāte viņus ļoti mīlēja. Garšīgi diezgan Ja tā padomā, tad... Es laikam iešu pašapmierināties tālāk, jo ar neattīstītiem cilvēkiem sākt veidot dziļāku diskusiju nav iespējams. Patiesībā ir tikai viena patiesība. Deutschland Uber alles Atā pumpaiņi, riebīgie patrioti un pārējas padibenes, kas dzīvi nav pelnijušas.
Kopš kura laika Ogrē ir brīnumbērnu silīte ar edmundiņiem buntītēs pa trim rūpijām par duci?

     [+] [-]

, 2017-03-02 11:49, pirms 7 gadiem
Jā, Ogres Edmunds slimo ar negatīvismu. Neesmu sekojis Zonnes spēlei, statistikā reizēm čalis kaut ko samet, neticās, ka viņš nu galvenais vaininieks smagam zāģim? Tāpat dažiem mūžam kur piekasīties Kristapam Valteram. Protams, ka labākie gadi viņam aiz muguras un varēja sasniegt daudz vairāk, bet Latvijas līmenī joprojām labs basketbolists, par viņa rakstura īpašībām neņemos spriest. Daudzi sportisti, sevišķi sporta spēlēs, nekādi paraugzēni nav.