Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Lauvas" savā laukumā uzveic Kalves ''Nevežis''

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

"Lauvas" savā laukumā uzveic Kalves ''Nevežis''
Jurijs Aleksejevs šodien aizvadīja vienu no labākajām spēlēm šosezon. Foto: Mārtiņš Sīlis.

Šodien uzvaru ''Mastercard'' Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā izcīnīja Agra Galvanovska trenētās ''Liepājas Lauvas'', kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 75:62 uzveica Ernesta Kalves pārstāvēto Ķēdaiņu ''Nevežis''.

Mača gaitā laukuma saimnieku pārsvars uz tablo sasniedza pat 17 punktus, tomēr ceturtās ceturtdaļas sākumā piedzīvotais sausuma periods uzbrukumā nedaudz atgrieza intrigu spēlē - ''Nevežim'' izdevās samazināt mūsējo pārsvaru līdz plus seši, tomēr tad nervi neizturēja viesu uzbrucējam Lukam Brazdauskim, kurš ar pāris sekunžu intervālu izpelnījās kā nesportisko, tā tehnisko piezīmi, paverot iespēju liepājniekiem atgūt garšu uzbrukumā. Veiksmīgi spēlējot Aleksejevam, Kaldvelam un Mejerim, mūsējie beigās izcīnīja uzvaru ar 75:62. Nelīdzēja arī leišu lēmums spēlēt zonas aizsardzību.

Liepājnieku labā ļoti produktīvu sniegumu demonstrēja spēka uzbrucējs Jurijs Aleksejevs, kuram 22 punkti un 16 atlēkušās bumbas (astoņas no tām izcīnītas pie pretinieku groza!). Visnaskāk ar punktu gūšanu sekmējās ''lauvu'' leģionāram Pīrsam Kaldvelam (25), bet Eštons Mičels šoreiz palika uz sev neierastas četru punktu atzīmes.

Zaudētāju sastāvā 11 minūtes laukumā pavadīja potītes savainojumu guvušais latviešu uzbrucējs Ernests Kalve, kurš sev atvēlētajā laikā atzīmējās ar pieciem punktiem (divpunktnieki - 2/2, soda metieni - 1/1), vienu atlēkušo bumbu un divām izprovocētām piezīmēm.

Arī pēc šī panākuma Kurzemes klubs ar bilanci 7-14 BBL kopvērtējumā saglabā desmito pozīciju, kas ļaus liepājniekiem saglabāt vietu Elites divīzijā arī nākamgad. Tikmēr ''Nevežis'' (12-9) ieņem piekto vietu un gatavojas cīņai par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Savu pēdējo BBL regulārā čempionāta spēli ''Liepājas Lauvas'' aizvadīs 5. martā, izbraukumā sacenšoties ar spēcīgo Prienas ''Rūdupi''.

BBL regulārais turnīrs. 1. marts. Liepāja

Lauvas - Nevežis 75:62 (21:14, 22:17, 19:17, 13:14).
Lauvas: Kaldvels 25, Aleksejevs 22 (16 atl.b.), Kravčenko 9, Mejeris 7, Meiers 6, Mičels 4, Kosuškins 2, Ate, Ozols.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-03-01 21:34, pirms 13 gadiem
Lauvas speciālisti par latviešu leģionāru izsišanu no ierindas-Šķēle,Kalve...
Man nav saprotams trenera funktiers,nu labi šoreiz uzvarējām,bet vienalga tā dīvaini ,turēt laukumā izcili slikti spēlējošo Mitchelu,vai to kāds var paskaidrot kāds funktieris ir trenerim???labi kosuškins arī ne visai ,bet viņš pēc traumas dažas spēles nespēlējis var piedot,Ate tāpat ,bet var visu piedot vismaz vietējais kadrs,lai spēlē un kļūdas,bet no tā Mitchela jau kuro spēli nav jēgas bet treneris -akls?!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-01 21:37, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Kalvem kaut kāda trauma laikam.
Izskatījās ka atkal problēmas ar celi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-03-01 21:52, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Malači svarīga uzvara lai noturētos elitē
BBL ir elite?

     [+] [-]

, 2011-03-01 23:05, pirms 13 gadiem
Sēklinieku Atis (Bimbambols) rakstīja: BBL ir elite?
nu pēc Ādama Ludviga domām šeit spēlē daža laba NBA vidusmēra līmeņa komanda