Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1042, Did:0, useCase: 3

“Ogre/Kumho Tyre” spēlētāji aicina trenēties basketbolā

“Ogre/Kumho Tyre” spēlētāji aicina trenēties basketbolā
"Basketbols aicina" nodarbība Ogrē
Foto: BK "Ogre"

Ceturtdien, 3.martā, VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Talantu nedēļas ceturtajā dienā, Ogres 1.vidusskolā treneris Jānis Dančauskis un Aldaris LBL komandas “Ogre/Kumho Tyre” spēlētāji Evans Kellijs, Raimonds Pabrieža, Rihards Strauts un Kārlis Apsītis vadīja sporta nodarbību „Basketbols aicina” Ogres 1.vidusskolas pirmās un trešās klases bērniem.

Bilžu galerija atrodama te.

Apmēram trīs stundas ilgās nodarbības laikā bērni, ģērbušies VEF LJBL dāvātajos krekliņos, izpildīja iesildīšanās elementus, mācījās driblēt un sacentās stafetēs. “Ogre/Kumho Tyre” basketbolisti sporta skolas apmeklēšanā īpaši aicināja iesaistīties pirmās klases skolēnus, jo lielākā daļa trešās klases bērnu jau aktīvi trenējas basketbolā.

Sākumā nodarbībā visgrūtāk bija iesaistīties Ogres komandā spēlējošajam amerikāņu basketbolistam Evanam Kellijam. Valodas barjeras dēļ viņam nācās izmantot tulka palīdzību, bet nodarbību laikā Evans veiksmīgi iejutās lomā, sagādājot patīkamas emocijas sev un bērniem.

Dalībnieki pēc nodarbības tika pārsteigti ar VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas un kluba sarūpētajām dāvanām, kā arī nofotografējās kopā ar basketbolistiem.

VEF LJBL projektu „Basketbols aicina” īsteno kopš 2010.gada rudens. Basketbola nodarbības jaunāko klašu skolēniem vada Latvijas basketbola līgu spēlētāji, kā arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas spēlētājas. Projekts aptver visu Latviju un šajā laikā nodarbības notikušas arī Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Cēsīs, Vallē, Rīgā, Saldū, Ozolniekos, Aizkrauklē, Daugavpilī, Madonā, Liepājā, Rēzeknē, Rūjienā, Krāslavā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Siguldā, Bauskā, Mārupē, Talsos, Kuldīgā, Jūrmalā, Ogrē un Saldū. Bērniem tiek mācīts, ka basketbols ir interesanta un audzinoša spēle un ikvienam ir iespēja iesaistīties arī sporta skolās, papildus apmeklējot treniņus.

Akcija „Basketbols aicina” dažādās Latvijas vietās norit katru mēnesi un tai var pieteikties ikviena skola.

Talantu nedēļas turpinājumā piektdien, 4.martā, Basketbola muzejā "Daugavas" sporta namā LJBL dalībniekiem būs iespēja zīmēt kopā ar, iespējams, labāko sporta karikatūru meistaru Latvijā Gati Šļūku un Latvijas klubu spēlētājiem.