Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1043, Did:0, useCase: 3

Marta notikumi Valmieras jaunatnes basketbolā

Marta  notikumi Valmieras jaunatnes basketbolā
No kreisās: “Valmiera/ORDO” talismans Wolmārs, Luka Gerhards, Roberts Kļaviņš, Ņikita Zadvornijs, “Valmiera/ORDO” spēlētājs Haralds Kārlis, Rainers Kalniņš un Valters Liepiņš.
Foto:...

Valmieras Bērnu Sporta skolas (VBSS) un “Valmiera/ORDO” kopīgi veidotajā jaunatnes sistēmā puišu komandās ir veiksmīgi aizvadīts marts – regulārā turnīra 2.apļa viens no svarīgākajiem mēnešiem, kurā norisinās visvairāk spēļu un izšķiras komandu vietas regulārajā sezonā. VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) finālos vietu jau ir nodrošinājušas U-12, U-15, U-16 un U-17 komandas, arī U-19 komanda ir iekļuvusi play-off spēļu astotdaļfinālā.

Valmieras U-17 komanda martā piedalījās Eiropas Jaunatnes Basketbola līgas (EYBL) 2015./16.g.sezonas 3. posmā Minskā, kur trenera Alvila Kaufmaņa vadībā izcīnīja 3.vietu, vienu spēli zaudējot tikai pagarinājumā un otrā piekāpjoties ar minimālu starpību – diviem punktiem. Valmieras jaunatnes sistēmas spēlētājs Bogdans Raiļans tika atzīts par visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Roberta Zeiles trenētā U-16 komanda EYBL 3.posmā Lietuvā, Biržos sīvā cīņā piekāpās mājiniekiem un izcīnīja 2.vietu, tādējādi nodrošinot vietu EYBL superfinālā.
Valmieras U-10 komanda martā devās uz Igaunijas pilsētu Rakveri, kur piedalījās starptautiskā turnīrā basketbolā - Tarvas Basketball cup. Tajā 18 komandu konkurencē valmierieši izcīnīja 6.vietu un Valmieras spēlētājs Everts Eglītis tika atzīts par turnīra MVP.
“Valmiera/ORDO” katru mēnesi, konsultējoties ar jaunatnes basketbola treneriem, izvēlas labākos spēlētājus dažādās vecumgrupās, kuri izcēlušies ar labiem rezultātiem spēlēs vai izrādījuši augstu aktivitāti un motivāciju treniņos. Martā jaunatnes sistēmā ir izcēlušies Valters Liepiņš (U-19), Rainers Kalniņš (U-17), Ņikita Zadvornijs (U-15), Roberts Kļaviņš (U-14) un Luka Gerhards. Valters Liepiņš bija vienīgais Valmieras pārstāvis VEF LJBL Talantu spēlē un guva uzvaru Trīspunktu konkursā. Rainers Kalniņš uzrādīja labu sniegumu EYBL 2015./16.g.sezonas 3. posmā Minskā, palīdzot nodrošināt komandai 3.vietu posmā. Ņikita Zadvornijs izcēlās 15. marta spēlē - uzvarā pret Liepāju, kad aizvadīja savu līdz šim produktīvāko spēli Valmierā (16 gūtie punkti, 5 atlēkušās bumbas). Valmieras jaunatnes sistēmas spēlētāji Roberts Kļaviņš un Luka Gerhards treneru vērtējumā martā ir izcēlušies ar augstu motivāciju treniņos un labu sniegumu aizvadītajās spēlēs, uzturot pozitīvu komandas garu un motivējot komandas biedrus.

Informāciju sagatavoja:
Lelde Bukovska
"Basketbola kluba Valmiera"
Sabiedrisko attiecību vadītāja