Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1135, Did:0, useCase: 3

Kā jāģērbjas basketbolistam

.

Apaviem jābūt ērtiem un drošiem

Sporta apavi domāti sportošanai, nevis pastaigām pa ielām, tāpēc to izskats nav galvenais. Nepērc slavenu firmu ražojumu nekvalitatīvus pakaļdarinājumus!

Izvēloties apavus, prasi padomu speciālistiem — trenerim vai ārstam! Labākajos veikalos izvēlēties palīdzēs pārdevēji, ja precīzi izstāstīsi, kādām vajadzībām tie tiek pirkti.

Labi sporta apavi nav lēti, bet, pērkot lētu preci, ietaupīt nevar!

Valkā pareiza izmēra apavus — pārāk lielos vari noberzt pirkstus un papēžus. Lai nodrošinātu pareizu pēdas velves stāvokli, var lietot ortopēdisko zoli — tādā gadījumā apaviem jābūt pusnumuru lielākiem nekā parasti.

Kedām jāpalīdz noturēt potīti, tās nedrīkst apgrūtināt kāju darbību.

Zolei jābūt elastīgai, tomēr pacietai. Vislabākās ir sporta kurpes ar amortizējošo gaisa spilventiņu.

Jābūt vismaz diviem sporta apavu pāriem. Nodarbībās zālē un ārā jāvelk dažādi apavi. Kross jāskrien apavos ar amortizējošu zoli, lai netraumētu pēdu. Piesvīdušas kedas pēc treniņnodarbības un spēles noteikti jāizžāvē.

Basketbolā nav atļauts jebkāds ekipējums, kas izgatavots, lai palielinātu spēlētāja augumu vai citā veidā radītu netaisnīgas priekšrocības.

 

Spēles forma — nekā lieka

Basketbolista spēles forma sastāv no krekla un biksēm. Spēles laikā spēlētāja kreklam jābūt ieliktam biksēs.

Zem formas krekla nedrīkst vilkt T kreklu, izņemot gadījumus, kad spēlētājam ir ārsta rakstveida izziņa, ka to nepieciešams vilkt. Šādā gadījumā T kreklam jābūt tādā pašā krāsā, kādā ir formas krekls. Jebkāda apakšveļa nedrīkst būt redzama.

Var vilkt apakšējās piegulošās bikses (ja tās ir garākas par formas biksēm, tām jābūt tādā pašā krāsā).

Vienas komandas spēlētāju zeķēm jābūt vienā krāsā.

Spēles laikā basketbolistam nedrīkst būt:

* ķermeņa daļu sargi vai stiprinājumi, kas izgatavoti no ādas, mīkstas plastikas, plastmasas, metāla vai jebkura cieta materiāla pat tādā gadījumā, ja tie pārklāti ar mīkstu polsterējumu;

* ekipējums, kas var iegriezt vai radīt nobrāzumus (pirkstu nagiem jābūt īsi apgrieztiem);

* cepure, matu aksesuāri un juvelierizstrādājumi.

 

Treniņtērps — ērti, silti, higiēniski

Pat tad, kad zālē ir normāla temperatūra, iesildīšanās laikā uzvelc garo treniņtērpu. To dari arī brīžos, kad spēles laikā esi nomainīts vai treniņnodarbībā ir pauze. Sakarsušais ķermenis ātri atdziest, un palielinās risks dabūt traumu.

Vēlams valkāt kokvilnas treniņtērpu, kas labi uzsūc sviedrus. Tērpi no sintētiskajiem materiāliem labi izskatās, taču tie var izraisīt ādas alerģiskas reakcijas, kā arī iekaisumus un augoņus.

Nodarbībām ārā paredzēti īpaši treniņtērpi, kuru virspuse aizsargā no lietus un vēja, bet iekšpuse uzsūc sviedrus.

Tērpu un zeķes mazgā pēc katras nodarbības.

Esi uzmanīgs ar teipiem, kompresijas zeķēm un kompresijas veļu — nezinot, ko un kāpēc valkā, tu vari kaitēt savai veselībai. Pirms iegādājies, konsultējies ar sporta ārstu vai fizioterapeitu.

 

Noteikumi svarīgāki par stilu

Laukumā centies izcelties ar meistarību un cīņassparu, nevis dažādām ārišķībām.

Necenties par katru cenu līdzināties savam elkam. Mācies spēlēt tā, lai citi gribētu līdzināties tev!