Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Anete Jēkabsone-Žogota: Rīt jābūt labākai dienai

Anete Jēkabsone-Žogota: Rīt jābūt labākai dienai
Anete Jēkabsone-Žogota: Latvijas valstsvienības rezultatīvākā spēlētāja spēlē ar Serbijas izlasi.
Foto: ČBF

Latvijas valstsvienības līdere Anete Jēkabsone-Žogota pēc sešu gadu pārtraukuma Eiropas čempionāta finālturnīra atgriezās ar 13 minūtēs gūtajiem 11 punktiem, savukārt centra spēlētāja Kristīne Vītola sasniedza valstsvienības rekordu EČ finālturnīros, izcīnot 16 atlēkušās bumbas. Tomēr pozitīvos aspektus, protams, nomāca komandas zaudējuma radītās emocijas.

Anete Jēkabsone-Žogota:“Pašsajūta patlaban ir laba. ja Anete (Šteinberga) nebūtu tik ātri savākusi piezīmes un man nebūtu tādas kļūme ar kāju... Tas izsita no spēles ritma. Kā vienmēr, gadījās kaut kas tāds, kam nebūtu jānotiek. Tas mani kaitina.

Vai pati biji gatava otrajā puslaikā spēlēt ilgāk?

Biju gatava. Ārste iespricēja, iedeva zāles. Varēju cīnīties ilgāk, bet treneris laikam pasaudzēja tās, kurām rīt būs lielāka slodze.

Kā komanda izskatījās, skatoties no rezervistu soliņa?

Pirmā diena iznāca stresaina. Visi skandēja, ka serbietes ir favorītes un tas palielināja spriedzi. Noteikti varējām nospēlēt labāk. Noteikti varam spēlēt labāk. Savukārt serbietes ļoti labi izmantoja mūsu kļūdas. Tiklīdz aizsardzības rotācijā pussekundi nokavējam, sekoja brīvs metiens un divi vai trīs punkti. Pašas vainīgas, attaisnojuma nav.

Rīt būs labāk?

Galvenais ar mierīgu prātu jādomā par nākamajām spēlēm. Katrai jādod visu labāko. Kopā ar dakteriem darīšu visu nepieciešamo, lai varētu spēlēt un savainotā potīte neietekmētu."

Kristīne Vītola:“Žēl, ka zaudējām, jo varējām izdarīt daudz vairāk. Pieļāvām neattaisnojamas kļūdas, nebija laba komunikācija savā starpā. Gatavojāmies uz pretinieču agresīvu spēli, bet pašas neizdarījām mazās lietiņas, kas bija jāizdara. Brīžiem aizsardzībā viena spēlēja vienu variantu, otra – citu, un pretinieces tika pie brīviem metieniem. Jāpiestrādā, lai turpmākajās spēlēs būtu labāk. Nekādas bezcerības nav, viss vēl priekšā.”

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 21:05, pirms 9 gadiem
Pirmie uztraukumi garām..rīt uzvaram !