Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1576, Did:0, useCase: 3

Līna Lisnere: Lepojos ar Amerikas posmu

Līna Lisnere: Lepojos ar Amerikas posmu
Sirakūzu universitātes nedēļas sportisti 2008.gada decembrī: basketbolisti Līna Lisnere un Arinze Onuaku

 Par savu pieredzi ASV studentu basketbolā un iegūtās izglītības augļiem stāsta RTU/Merks spēlētāja Līna Lisnere, kura 2009.gadā absolvēja Sirakūzu universitāti.

 

„Basketbolā man gāja labi, Latvijas U20 izlases sastāvā 2005.gadā izcīnīju Eiropas čempionāta bronzas medaļas, bet zināju, ka basketbols tomēr ir liela laimes spēle. Var paveikties, bet var arī nepaveikties – gadīties neveiksmes, savainojumi. Tāpēc gribējās iegūt labu izglītību, lai dzīvē varētu justies stabili.

Par mani interesējās trīs augstskolas un izvēlējos Sirakūzas, kurās bija visaugstākais mācību līmenis.

Studiju laiks nebija viegls. Amerikā basketbols prasa pilnīgu atdevi. Treniņi mēdza būt sešos no rīta un desmitos vakarā. Vajadzēja atrast laiku mācībām, jo nesekmīgs basketbolists Amerikā nav iespējams. Bet, ja ir atbildības sajūta un vēlme ne tikai iegūt diplomu, bet arī kaut ko iemācīties, laiku un iespējas vari atrast.

Kā pirmo specialitāti izvēlējos mārketingu. Tā ir viena no  jomām, kurā zināšanas ir universālas un nebija nekādu problēmu no Amerikas atgriežoties Eiropā.

Pēc stadijām vienu sezonu pamēģināju profesionālas basketbolistes karjeru Itālijā, taču sapratu, ka šādi dzīvot nevēlos. Atgriezos Latvijā un, kaut arī krīze bija pašā kulminācijā un bezdarbs bija diezgan liels, bez problēmām atradu labu darbu. Noderēja gan prestižas augstskolas ieraksts CV, gan zināšanas, gan valodas un komunikācijas prasmes. Arī bez basketbola neesmu palikusi, jo ir iespēja pietiekami augstā līmenī spēlēt Latvijas Sieviešu līgā.

Mana pieredze bija ļoti veiksmīga, taču neuzņemos šādu ceļu ieteikt kā vienīgo un vislabāko. Tas ir ļoti individuāli. Cilvēkam jābūt gatavam četrus gadus dzīvot prom no mājām, tikt galā ar visām problēmām. Arī man bija sarežģīti brīži, taču esmu radusi pabeigt iesākto un tas palīdzēja izturēt. Tagad lepojos ar Amerikas posmu savā dzīvē.

Ja vēlaties iegūt labu izglītību, jaunu pieredzi un iespaidus – ir vērts  doties uz Ameriku. Jo vairāk, ja, pateicoties basketbolam, ir iespēja to visu iegūt par velti.”