Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1199, Did:0, useCase: 3

Ar basketbola bumbu pēc augstskolas diploma

Ar basketbola bumbu pēc augstskolas diploma
Sandis Bukšs - Vidzemes Augstskolas Gada students un BK „Vidzemes Augstskola” kapteiņa asistents: "Komandas attīstīšanās ļoti ietekmēja un joprojām ietekmē arī manu personisko...

 Mācies 12.klasē, labi spēlē  basketbolu un vēl neesi izlēmis, ko darīsi pēc skolas beigšanas? Varbūt tieši basketbols palīdzēs izvēlēties un atslogos tavu budžetu no studiju maksas augstskolā! Basket.lv dod vārdu Latvijas augstskolām iepazīstināt ar apstākļiem, kādi tiek piedāvāti labiem basketbolistiem. 

 

Banku augstskola

BA vīriešu komanda piedalās Studentu basketbola līgas turnīrā, kā arī Latvijas universiādē.

Treniņi notiek trīs reizes nedēļā trenera vadībā. Nākamajā mācību gadā ir nodoms piedalīties vel kādā basketbola turnīrā, lai veicinātu komandas izaugsmi.

Labākajiem sportistiem ir iespējamas mācību maksas atlaides.

Biznesa augstskola Turība

BA Turība pirmā komanda (treneris Arnis Vecvagars) spēlē Latvijas Basketbola līgā, Baltijas Basketbola līgas Izaicinājuma kausā un Studentu basketbola līgā. Otrā komanda spēlē Dubultamatieru basketbola līgas Elites divīzijā, kā arī Studentu basketbola līgā, kurā Turība pārstāvēta ar divām komandām.

Pirmā komanda trenējas profesionālā līmenī – 2 reizes dienā. Otrajai komandai treniņi notiek 3 reizes nedēļā.

Basketbolistiem ir iespēja iegūt 100% atlaidi no mācību maksas. 50% atlaidi saņem, ja iekļūst pirmās komandas sastāvā, bet otrus 50% piešķir, ja komanda iekļūst LBL pirmajā sešiniekā vai uzvar Studentu Basketbola līgā. Atlaides tiek piešķirtas ar nosacījumu, ka nav studiju parādi (visas mācību lietas nokārtotas).

Visiem pirmās komandas spēlētājiem tiek nodrošināta bezmaksas dzīvošana Turības Jauniešu tūrisma mītnē. Reizi dienā tiek nodrošināta bezmaksas ēdināšana. Spēļu dienās bez maksas nodrošina visas ēdienreizes.

Daugavpils Universitāte

DU sieviešu komanda (treneris Nikolajs Romaņenko) spēlē Latvijas Sieviešu basketbola līgā un trenējas piecas reizes nedēļā.

DU vīriešu komanda spēlē Pārrobežu līgā un trenējas trīs reizes nedēļā.

Ar DU treneru padomes lēmumu gan sieviešu, gan vīriešu komandu labākajiem spēlētājiem iespējamas mācību maksas atlaides līdz 100% apmērā.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte

LLU komanda spēlē Studentu Basketbola līgā un starptautiskajās studentu sacensībās (SELL turnīrs).

Sports ir obligāta nodarbība 1. un 2.kursā, studenti var izvēlēties basketbolu (treniņi reizi nedēļā).

Mācību maksas atlaides netiek piedāvātas, bet labi basketbolisti var pretendēt uz vienreizēju stipendiju par augstiem sasniegumiem.

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija

LSPA sieviešu komanda (treneris Andris Spunde) spēlē Jaunajā Sieviešu basketbola līgā un trenējas četras reizes nedēļā. Vīriešu komanda (BK VEF; tremeris Jānis Rimbenieks) spēlē LBL2 un Studentu līgā, trenējas piecreiz nedēļā.  Abas komandas piedalās Universiādēs un SELL spēlēs. Nākamajā sezonā plānots izveidot LSPA otro komandu.

Par  mācībmaksas atlaidēm  tiek domāts uz priekšdienām. Pagaidām 100% atlaidi un iespēju iegūt izglītību pēc individuāla plāna divu gadu laikā gadu laikā saņem augstākās klases sportisti (visos sporta veidos).

Latvijas Universitāte

LU vīriešu komanda (treneris Artūrs Visockis-Rubenis) spēlē Latvijas Basketbola līgā un nākamgad varētu atgriezties arī Studentu basketbola līgā. Sieviešu komanda (treneris Rūdolfs Rozītis) spēlē Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

Abu komandu dalībniekiem ir iespēja iegūt 100% atlaidi no mācību maksas, ja nav studiju parādu. Šo iespēju iepriekšējā sezonā izmantoja 15 studenti/es.

Vīriešu komanda trenējas profesionālā režīmā – 2 reizes dienā, tiek piesaistīts fiziskais treneris un fizioterapeite.

Nepieciešamības gadījumā LU nodrošina dienesta viesnīcu treniņzāles tuvumā.

LU vīriešu basketbola komandas septiņi labākie spēlētāji saņem stipendijas (līdz Ls 100 mēnesī) un komandai nodrošinātas bezmaksas pusdienas ikdienā.

LU darbojas arī otrā komanda, kuras uzdevums ir sagatavot papildinājumu LBL komandai. Savukārt basketbolistiem, kam interesē mazāk nopietns treniņdarbs, ir iespēja iesaistīties Baltijā vienīgajā iekšējā universitātes basketbola līgā

Rēzeknes Augstskola
RA komanda piedalās Latvijas Studentu basketbola līgas turnīrā, Latvijas universiādē un Rēzeknes pilsētas sacensībās.

Labākajiem spēlētājiem ir iespēja iesaistīties komandā, kas spēlē Pārrobežu čempionātā (Latvija, Lietuva, Baltkrievija). Notiek RA iekšējie turnīri.

Ir sava spora zāle un arī iespēja brīvajā laikā  individuāli pilnveidot iemaņas sporta zālē un apmeklēt trenažieru zāli bez maksas.
Labākie augstskolas sportisti semestrī var saņemt vienreizējo stipendiju – Ls 70 Ls.

Rīgas Stradiņa universitāte

RSU sieviešu basketbola komanda (trenere Laura Audere) startē Jaunās sieviešu basketbola līgas turnīrā, vīriešu komanda (treneris Aivars Vīnbergs) startē LBL2.

Komandas trenējas trīs reizes nedēļā

Sportistiem, kuriem ir atzīmes ne zemāk par 7 ballēm ir iespējas saņemt ikmēneša stipendiju (Ls 20 Ls).

RSU jau otro gadu tiek rīkots konkurss sportistiem ar iespējām mācīties bez maksas (sociālajās zinātnēs, izņemot medicīnu). Pagājušā gadā uz šādiem noteikumiem tika uzņemti trīs basketbolisti.

Rīgas Tehniskā universitāte

Sieviešu komanda RTU/Merks (treneris Aivars Vīnbergs) spēlē Latvijas Sieviešu basketbola līgā Komandas sastāvā ir gan RTU studentes, gan absolventes, gan vidusskolnieces. Otrā sieviešu komanda (treneris Aivars Vīnbergs) spēlē Jaunajā Sieviešu basketbola līgā.

RTU sieviešu komanda piedalās arī Latvijas Universiādē, starptautiskajās studentu sporta sacensībās (SELL spēlēs) un Rīgas čempionātā.

RTU vīriešu komanda (treneris Kristaps Kozlovskis) spēlē Studentu basketbola līgā un Latvijas Universiādē.

RTU pirmā kursa studentiem sporta nodarbības ir obligāts mācību priekšmets, un viens no piedāvātajiem sporta veidiem ir basketbols. Sporta nodarbības vada Aivars Vīnbergs un Egils Pāns. Studentiem ir iespēja izvēlēties «Sportu» kā brīvās izvēles priekšmetu (C daļa).

Izlases spēlētājiem ir iespēja izveidot individuālos studiju plānus, kā arī izvēlēties vietas dienesta viesnīcās.

Ventspils augstskola

VeA studentu komanda piedalās pilsētas sacensībās, kā arī Latvijas Universiādē.

Darbojas arī BK Ventspils fārmklubs VeA komanda, kas spēlē LBL 2.divīzijas čempionātā un tās labākie basketbolisti izmēģina spēkus arī BK Ventspils sastāvā.

Vidzemes Augstskola

ViA vīriešu komanda šosezon spēlē LBL 3.divīzijā un Studentu basketbola līgā, bet nākamgad cer startēt LBL2 un SBL.

Komandu trenē jauni, talantīgi un ambiciozi treneri, kuri beiguši savas aktīvās sportistu karjeras un turpina izglītoties treneru amatā – Roberts Zeile un Sandis Amoliņš.

Komandas treniņi notiek 3-4 reizes nedēļā.

Labiem basketbolistiem ir iespējas studēt augstskolā ar dažādām priekšrocībām: bezmaksas studijas (ierobežots skaits), atbalsts dzīvesvietas nodrošināšanai, atbalsts ēdināšanai, individuāls mācību plāns.

Latvijas Universitātes video piedāvājums:

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-02 00:12, pirms 12 gadiem
labi veidots ieskats, ņemot vērā to cik daudziem LV bbolistiem pēc vsk beigšanas nav īsti kur spēlēt izņemot zemākās līgas un reģionālos čempjus, tomēr ir viens jautājums, varbūt LBS var paņemt studentu bbolu savā paspārnē, tad šim rakstam būtu lielāka pievienotā vērtība!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-02 00:17, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Hm, a kas ir ar LSPA?! Tai tak vajadzētu būt vissportiskākajai augstskolai, pēc idejas?
LSPA jau basketbolistiem nepiedāvā nekādas atlaides mācībām, tāpēc diez vai būtu liela jēga rakstīt šeit par LSPA