Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:934, Did:0, useCase: 3

SBL un LBL2 marta spēlētājs – Oto Grīnbergs

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

SBL un LBL2 marta spēlētājs – Oto Grīnbergs
Oto Grīnbergs
Foto: Artūrs Kaurovs

BK „Vidzemes Augstskola” spēlētājs Oto Grīnbergs marta mēnesī ieguvis divus vērtīgākā spēlētāja titulus, gan Studentu Basketbola līgā, gan Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijā. SBL Oto izcēlies ar vidējo efektivitātes koeficientu 22,00, savukārt LBL2 tas bijis vēl augstāks – 26,27.

Visās Studentu Basketbola līgas marta spēlēs Oto Grīnbergs laukumā pavadījis 34 minūtes, vidēji spēlē izcīnot 8,25 atlēkušās bumbas. Vidēji atdevis 2,75 rezultatīvas piespēles, kā arī ar augstu metienu precizitāti guvis 21,5 punktus. Gūtais spēles lietderības koeficents par šīm spēlēm 22,00.
Savukārt Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijas spēlēs Oto laukumā pavadījis vidēji 32:01 minūtes, spēlē pratis izcīnīt vidēji 8 atlēkušās bumbas un atdevis 3 rezultatīvas piespēles. Šajās spēlēs Oto savai komandai savācis vidēji 24 punktus un lietderības koeficients sasniedzis atzīmi 26,27.

Oto pastāstīja par savām sajūtām saņemot šādus apbalvojumus: „Sajūtas ir lieliskas! Abas šīs MVP balvas ir pirmās manā mūžā un tas padara šos apbalvojumus vēl īpašākus. Patīkami tikt pamanītam tik daudz labu spēlētāju vidū gan SBL, gan LBL2. Un tas vēl noticis vienā mēnesī. Kad pēdējo reizi viens spēlētājs ieguvis MVP balvas abās šajās līgās? Visticamāk neesmu pirmais gadījums, bet bieži tā nenotiek”.

Ko šie apbalvojumi Tev nozīmē?
Tie apstiprina, ka kaut ko jau no tā basketbola tomēr saprotu. Tajā pašā laikā liek apzināties, ka vēl jāpiestrādā pie saviem trūkumiem, ja vēlos vēl kādreiz šādas balvas iegūt. Šie apbalvojumi arī nozīmē to, ka spēlēju kopā ar normāliem puišiem. MVP balvas vienmēr izceļ individuālo sniegumu, bet aiz tā visa stāv mana komanda. Kāds jau tomēr man izkārto metienus un atbloķē garos, lai varu savākt atlēkušās bumbas, tāpēc par šīm balvām lielā mērā saku paldies saviem komandas biedriem.

Kā vērtē aizvadīto sezonu BK "Vidzemes Augstskola"?
Vērtēju kā izdevušos, taču nestabilu. Pārāk lieli kāpumi un kritumi, kas diemžēl ir raksturīgi tik jaunai komandai kā BK „ViA”. Esam viena no jaunākajām komandām, un šeit pirmo reizi dzīvē kopā spēlē puiši no vairākām Vidzemes pilsētām, kuri izgājuši katrs savu basketbola skolu. Bieži vien mums smagās spēlēs palīdzēja fani, īpaši sezonas sākumā un noslēgumā. Pirmajās spēlēs neticēju tam skatam, ka visas V.5.V tribīnes bija piepildītas un cilvēki pat kājās stāvēja. Fani mums tiešām kā sestais laukuma spēlētājs. Mēs nākošajā sezonā atgriezīsimies vēl labāki, tāpēc arī faniem būs jābūt vēl skaļākiem.

Vaicājām Oto par tuvākajiem nākotnes plāniem un šajās atbildēs iezīmējas Oto lieliskā humora izjūta un dzīvesprieks: „Arī tuvākie nākotnes plāni saistīti ar sportu - basketbols jau nekad nebeidzas! Vieglākā režīmā, tomēr turpināšu trenēties, spēlēt pilsētu čempionātos, pacilāšu svarus, un kādreiz arī paslinkošu. Pie plāniem ietilpst arī beidzot nomazgāt mašīnu, ilgāk gulēt , noskatīties visas neredzētās filmas, sagaidīt pavasari un atgūt sešpaku. Nu būs vairāk laika pievērsties arī darbam”.

Informāciju sagatavoja:
BK "Vidzemes Augstskola"
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Madara Ješkina
madara.jeskina@va.lv
BK ViA - Sākums