Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

BK „Jēkabpils” zaudē izšķirošo maču un noslēdz sezonu

BK „Jēkabpils” zaudē izšķirošo maču un noslēdz sezonu
Foto: Lāsma Irša, BK "Jēkabpils"

Sestdien, 23. aprīlī Jēkabpils sporta namā BK „Jēkabpils” izšķirošajā mačā nepārvarēja pēdējo - „Barons/LDz” barjeru ceļā uz izslēgšanas spēlēm un zaudēja rīdziniekiem ar rezultātu 77:94. Līdz ar to „lūši” noslēdz šo „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro sezonu septītajā vietā un izslēgšanas turnīrā nepiedalīsies.

Jau no mača sākuma viesiem spēle gāja no rokas, kamēr jēkabpilieši savējo īsti nevarēja atrast. Pirmā ceturtdaļ noslēdzās ar 12 punktu deficītu (18:30). Otrajā ceturtdaļā "Barons/LDz" basketbolisti turpināja uzbrukt ar labu precizitāti, it īpaši no tuvās distances, un turpināja saimniekot zem groziem, kopumā puslaikā izcīnot par deviņām atlēkušām bumbām vairāk nekā jēkabpilieši (14:23). Lielajā pārtraukumā BK „Jēkabpils” devās jau ar 15 punktu iztrūkumu (34:49).

Trešo ceturtdaļu „lūši” aizvadīja vēl apņēmīgāk un centīgāk. Diemžēl bumba reti atrada ceļu uz pretinieku grozu. Vienu brīdi Tailera Larsona trejacis pietuvināja „lūšus” „Barons/LDz” komandai jau tikai līdz sešu punktu attālumam (45:51). Kādu laiku mājiniekiem izdevās noturēties, bet cerības uz atspēlēšanos izgaisināja „baronu” 10 bezatbildes punktu izrāviens – 53:70.

Pēdējā ceturtdaļā minūtes nepielūdzami saruka, bet rezultāts uz tablo vēstīja to pašu ainu – „Jēkabpils”, par spīti milzīgajai vēlmei un lieliskajam fanu atbalstam, tomēr nespēja sadeldēt deficītu. Sezonas sāpīgākā cīņa noslēdzās ar rezultātu 77:94. Līdz „Aldaris” LBL izslēgšanas spēlēm pietrūka vienas uzvaras. 

“Ļoti žēl, ka tā. Sports ir nežēlīgs, tu nekad nevari zināt, kur tas tevi aizvedīs... mums pietrūka vienas uzvaras, lai ietu tālāk. Iepriekšējās spēles, trīs uzvaras pēc kārtas, prasīja no mums daudz, tāpēc šoreiz, var teikt, spēlētāji bija “pārdeguši”. Pēdējam solim sportā pārkāpt ir ļoti grūti. Kopumā šis čempionāts ir ļoti spēcīgs, un mūsu komandai bija jābūt veselai, lai kaut ko sasniegtu. Paldies faniem, viņi ir izdarījuši milzīgu darbu!” sezonas negaidīto noslēgumu komentē BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

”Aldaris” LBL, 23. aprīlis 
”Jēkabpils” – "Barons/LDz” 77:94 (18:30, 16:19, 17:19, 26:26)
”Jēkabpils”: 
Sirsniņš 16 (8 rp), Larsons 14, Kumpis 13 (8 ab), Dušels 11, Veselovs 7, Magone 7, Miglinieks 4, Silavs 2, Rutkausks 1, Virsis, Pozņaks

BK „Jēkabpils” kontā četru gadu laikā ir divas bronzas medaļas, šo sezonu „lūši” noslēdz bez konfetti lietus un šampanieša plūdiem, bez balvām un uzvaras prieka. Bet šis, mūsu ceturtais turnīrs, tāpēc nav bijis mazāk vērts. Mūsu visu atmiņās ir varenas uzvaras, fantastiski cīņas mirkļi, fanu aplausi un emocijas, ko var dāvāt tikai azarts, degsme, cīņasspars un mīlestība pret basketbolu. Un mēs atgriezīsimies vēl stiprāki! Uz tikšanos nākamsezon!

Paldies mūsu atbalstītājiem: Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”. 

Izmantotie avoti: basket.lv

Informāciju sagatavoja:

BK “Jēkabpils”

sabiedriskās attiecības