Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

BK "Jēkabpils" izcīna smagu, bet pārliecinošu uzvaru pār "Latvijas Universitāti"

BK "Jēkabpils" izcīna smagu, bet pārliecinošu uzvaru pār "Latvijas Universitāti"
Foto: Lāsa Irša (bkjekabpils.lv)

Sestdien, 10. oktobrī BK "Jēkabpils" savā laukumā ar 84:71 (28:15, 13:18, 24:21, 19:17) pārspēja "Latvijas Universitātes" basketbola komandu, tiekot pie savas pirmās uzvaras “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā šosezon. 

Jēkabpiliešu sastāvā 18 punkti Taileram Larsonam, bet 15 - Sandim Silavam. Spēli slimības dēļ izlaida Pāvels Veselovs un arī Kristaps Miglinieks, kurš pēdas trumas dēļ laukumā atgriezīsies ne ātrāk kā pēc mēneša.

Lai gan pirmās ceturtdaļas laikā "Jēkabpils" iekrāja 13 punktus plusā (28:15), diez ko tālāk mājiniekiem atrauties neizdevās. Studenti visas spēles garumā rādīja centīgu pretsparu un nevienu brīdi neļāva “lūšiem” justies droši par iegūto pārsvaru uz rezultātu tablo. Ja otrās ceturtdaļas beigās jēkabpilieši atradās priekšā ar + 11 (39:28), tad trešajā ceturtdaļā pārsvars bija sarucis jau līdz +1 (45:44). Tomēr kopumā, lai gan spēle bija smaga un abpusēji agresīva, BK “Jēkabpils” vadības grožus un rokām neizlaida un pārliecinoši uzvarēja ar 13 punktu pārsvaru (84:71).

“Spēle bija grūta. Vēl nevienu no spēlēm neesam spēlējuši pilnā sastāvā, arī šobrīd nebija visu spēlētāju. Jēkabpils komanda divus gadus ir bronzas medaļniece, un zaudējumi sezonas sākumā nav ļāvuši savākties, noķert sajūtu, ka varam izdarīt. Visu laiku ir kaut kāda bremze, kas neļauj komandai iet ar pilnu jaudu. Var likties, ka ir fiziskās problēmas, bet tas tā nav, bremze ir mentāla rakstura. Šajā spēlē izdevās tikt tam pāri, vēl pilnībā viss nav pārvarēts, taču šoreiz puiši sevi pierādīja un izcīnīja uzvaru. Šajā spēlē mēs jūtami labāk aizsardzībā, varbūt bija kļūdas, taču neviens komandai nevar pārmest cīņasspara trūkumu,” komentē BK “Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

Jau ziņots, ka jēkabpilieši sezonu bija iesākuši pagalam neveiksmīgi, zaudējot visās trijās aizvadītajās spēlēs. Vispirms ar 73:92 kapitulēts liepājniekiem, pēc tam ar 62:89 zaudēts "Ventspilij", bet trešdien ar 73:78 atzīts "Jelgavas" pārākums.

Nākamā spēle “Jēkabpils” komandai gaidāma mājas laukumā trešdien, 14. oktobrī plkst. 18.30. Tas būs pirmais  Baltijas Basketbola līgas mačs un pretī stāsies viesi no Lietuvas – “Vytautas”.

Aldaris LBL, 10. oktobris

Jēkabpils - LU 84:71 (28:15, 13:18, 24:21, 19:17)
Jēkabpils: Larsons 18 (5 ab), Silavs 15, Simonss 13, Dušels 11, Sirsniņš 10, Pozņaks 6 (10ab), Brūks 6, Virsis 5

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LatGran”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”.

Informāciju sagatavoja:

BK “Jēkabpils”

Sabiedriskās attiecības