Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Laksas “trejači” atnes "Valmiera/ORDO" trešo uzvaru

Laksas “trejači” atnes "Valmiera/ORDO" trešo uzvaru
Mārtiņš Laksa.
Foto: Edgars Vaivads

Trešdien, 7. oktobrī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas spēlē "Valmiera/ORDO" ar rezultātu 82:72 izbraukumā apspēlēja "Barons/LDz" basketbolistus. Lielisks valmieriešu sastāvā bija Mārtiņš Laksa, kurš realizēja sešus tālmetienus, kopā gūstot 22 punktus.

Spēles sākums "Valmiera/ORDO" basketbolistiem nebija īpaši veiksmīgs. Valmieriešiem nesekmējās ar metienu realizāciju un "Barons/LDz" pārņēma spēles vadību. Četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas noslēguma Jānis Kaufmanis un Mārtiņš Laksa ar precīziem trīspunktu metieniem pietuvojās līdz -2 (13:15), bet ceturtdaļas izskaņā "Barons/LDz" veica izrāvienu un pēc nospēlētām 10 minūtēm "Valmiera/ORDO" atradās iedzinējos ar 20:27. Spēles otrajā ceturtdaļā mača gaitu turpināja kontrolēt "Barons/LDz" basketbolisti, no kuriem rezultatīvi spēlēja Roberts Freimanis un leģionāri Deriks Rolands un Klifs Kolmons. "Valmiera/ORDO" spēles puslaika pārtraukumā nācās doties pie nelabvēlīga rezultāta 39:52.

Uz mača otro puslaiku "Valmiera/ORDO" iznāca krietni gatavāki cīnīties ar pretspēlētājiem. Valmierieši sakārtoja komandas aizsardzību un ar precīziem Mārtiņa Laksas un Haralda Kārļa uzbrukumiem Valmieras komanda strauji samazināja rezultāta starpību, bet Aigars Šķēle ar diviem pēc kārtas realizētiem metieniem izvirzīja vadībā "Valmiera/ORDO" komandu. Trešās ceturtdaļas noslēgumā divas reizes precīzs bija Viktors Iļjins un pirms noslēdzošā ceturkšņa valmierieši atradās vadībā ar 63:59. Noslēdzošo ceturtdaļu ar precīzu “trejaci” iesāka Jānis Kaufmanis, bet Ervīna Jonāta tālmetiens ļāva vidzemniekiem ceturkšņa otrajā minūtē panākt +10 (69:59).

Ceturtās ceturtdaļas vidū valmieriešu pārsvars sasniedza pat +13, bet “baroniem” izdevās starpību samazināt. Pēc Armanda Šķēles trīspunktu metiena vidzemnieku pārsvars bija sarucis līdz sešiem punktiem, bet Mārtiņa Laksas rezultatīvā spēle ļāva "Valmiera/ORDO" atjaunot lielāku starpību un izcīnīt trešo uzvaru šajā sezonā! Ar spēles beigu rezultātu 82:72 "Valmiera/ORDO" svinēja uzvaru pār "Barons/LDz".

"Valmiera/ORDO" - "Barons/LDz" 82:72 (20:27, 19:25, 24:7, 19:13)

"Valmiera/ORDO": Laksa 22, Jonāts 14 (15ab), Šķēle 13, Kaufmanis 10, Kārlis 10, Iļjins 10 (11ab), Čižausks 3 (5rp), Bērziņš, Gabrāns, Vīņauds.

"Barons/LDz": Kolimons 16, Freimanis 14, Šķēle 12, Rolands 12, Zonne 6, Nārķis 4, Dārgais 3, Ausējs 3, Epners 2, Mētra.

Nākamnedēļ "Valmiera/ORDO" aizvadīs pirmo šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas spēli. Otrdien, 13. oktobrī, plkst.18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņemot Igaunijas komandu "Avis Rapla".