Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Februāra notikumi Valmieras jaunatnes basketbolā

Februāra  notikumi Valmieras jaunatnes basketbolā
No kreisās: “Valmiera/ORDO” talismans Wolmārs, Edgars Kaufmanis, “Valmiera/ORDO” spēlētājs Haralds Kārlis, Renārs Ikaunieks un Kalvis Gerhards
Foto: bkValmiera.lv

Valmieras Bērnu Sporta skolas (VBSS) un “Valmiera/ORDO” kopīgi veidotajā jaunatnes sistēmā puišu komandās februārī arī lielākās grupas, kuras janvāri pavadīja piedaloties citos turnīros un izlašu treniņnometnēs, uzsāka VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas regulārā turnīra otro posmu. Valmieras jaunie basketbolisti, piedaloties starptautiskajos turnīros, ir parādījuši savu meistarību un cīņassparu, spēlējot pret vecākiem basketbolistiem.

Februāra sākumā Turcijā norisinājās starptautisks U-16 izlašu turnīrs basketbolā, kurā Valmieru pārstāvēja spēlētāji Rainers Hermanovskis un Valters Vēveris. Latvijas U-16 izlasi vadīja treneris Roberts Zeile. Šajā turnīrā, spēcīgu izlašu konkurencē, Latvijas izlase izcīnīja 7.vietu.

No 26.-28.februārim Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā notika Eiropas Jaunatnes Basketbola līgas (EYBL) 2015./16.g.sezonas 3. posms U-20 junioru grupā. Valmierā viesojās spēlētāji no Kazahstānas, Ungārijas, Igaunijas un Minskas. “Valmiera/ORDO-2” komanda vien sliktākas punktu attiecības dēļ kopvērtējumā ierindojās 5.vietā un bija ļoti tuvu 3.vietai. Pēc treneru balsojuma turnīra Zvaigžņu pieciniekā iekļuva Edgars Kaufmanis. “Valmiera/ORDO-2” komandas labākais spēlētājs bija Valters Liepinš, bet Pauls Tomass Bērziņš saņēma specbalvu no Tallink.

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas regulārajā turnīrā Valmieras U-19 komanda februārī piekāpās Jēkabpils U-19, bet guva ļoti nozīmīgu uzvaru pret spēcīgo BJBS Rīga komandu. U-17 komanda visās februāra spēlēs ir izcīnījusi uzvaras, pārspējot 2.vietā esošo Madonas komandu, BS Rīga un BS Ogre. U-17 komanda ir vienīgā Valmieras komanda, kas savā vecumgrupā atrodas pirmajā vietā.  U-16 komanda  februārī pārspējusi Jēkabpils un Ogres komandas, un tikai ar 7 punktu starpību piekāpusies BJBS Rīga. Valmiera/ORDO U-15 februārī piedzīvojusi divus zaudējumus pret BJBS Rīga un BS Ogre komandām.  Roberta Kuka trenētā U-14 komanda februārī visās trīs spēlēs guvusi uzvaras, un arī U-13 komanda februārī nav ļāvusi nevienam no pretiniekiem gūt uzvaru. U-12 komandai februārī divas uzvaras un divi zaudējumi – pārspētas Rīga/Jugla un Ventspils Spars, bet nepārspētas palika BS Ogre un A.Kraukļa VEF komandas. Ojāra Meldera trenētā U-11 komanda februārī piedalījās Baltijas bērnu basketbola līgas 2.posmā Allažos, kur guva 2 uzvaras un divās spēlēs piekāpās pretiniekiem.

 “Valmiera/ORDO” katru mēnesi, konsultējoties ar jaunatnes basketbola treneriem, izvēlas labākos spēlētājus dažādās vecumgrupās, kuri izcēlušies ar labiem rezultātiem spēlēs vai izrādījuši augstu aktivitāti un motivāciju treniņos. Februārī  jaunatnes sistēmā ir izcēlušies Edgars Kaufmanis, Pauls Tomass Bērziņš, Renārs Ikaunieks, Ralfs Kalniņš un Kalvis Gerhards. Edgars Kaufmanis ir veiksmīgi debitējis “Valmiera/ORDO” LBL1 komandā, palīdzot gūt vairākas nozīmīgas uzvaras gan Latvijas, gan Baltijas līgās. Pauls Tomass Bērziņš U-19 komandā 10 spēlēs vidēji gūst 8,8 atlēkušās bumbas un pierāda sevi, spēlējot “Valmiera/ORDO-2” komandā. Ralfs Kalniņš U-12 komandā treneru vērtējumā ir parādījis īpašu centību un mērķtiecību gan treniņos, gan spēlēs. Renārs Ikaunieks ar panākumiem piedalījās Baltijas bērnu basketbola līgā un Kāruma kausā un ir pierādījis sevi, būdams viens no komandas līderiem, bet jaunais spēlētājs Kalvis Gerhards treneru vērtējumā izrāda īpašu centību treniņos.