Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2838, Did:0, useCase: 3

23. aprīlī banku basketbola kausā tiks kronēts jauns čempions

Renārs Buivids
Renārs Buivids

23. aprīlī banku basketbola kausā tiks kronēts jauns čempions
2015. gadā triumfēja "Swedbank", un Oskars Freibergs tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. Šogad būs jauns čempions un cits vērtīgākais spēlētājs
Publicitātes foto

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 23. turnīrā sestdien, 23. aprīlī Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē tiks kronēts jauns čempions vīriešu konkurencē, jo zelta fināls notiks bez pēdējo sešu gadu čempionvienības “Swedbank” līdzdalības. Par čempionu titulu cīnīsies “DNB banka” un “ABLV Bank”, bet sieviešu 3x3 turnīrā uz zelta medaļām pretendē “SEB banka” un “Citadele banka”.

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņā (LBBK) vīriešiem startēja septiņas komandas, no 27. februāra līdz 16. aprīlim izspēlējot apļa turnīru. Nevienai no vienībām neizdevās izvairīties vismaz no vienas neveiksmes, bet zelta un bronzas maču dalībnieki kļuva zināmi tikai pēc pamatturnīra pēdējā mača.

Apļa turnīrā uzvarēja sešās spēlēs piecus panākumus guvušie “DNB bankas" basketbolisti, bet par otru finālistu kļuva “ABLV Bank”, kam tikai pēc papildus rādītāja – savstarpējā mača rezultāta – izdevās apsteigt “SEB banku”. 2015. gada vicečempione “SEB banka” bronzas spēlē sacentīsies ar “Citadele banku”, kas tikai pēc šā paša papildus rādītāja rezultātiem apsteidza čempioni “Swedbank”, atstājot to bez izredzēm uz medaļām. Fināldiena sāksies ar spēli par piekto vietu starp “Swedbank” un “Nordea banku”.

Sieviešu 3x3 formātā spēkiem mērojās sešas komandas, kas pēc apļa turnīra rezultātiem noteica finālu dalībnieces. Neviena no vienībām nepalika nepārspēta, bet pirmās divas vietas ieguva 2013. gada čempiones, divkārtējās vicečempiones “Citadele bankas” basketbolistes, kā arī “SEB bankas” pārstāves. Pagājušā gada čempiones “Nordea banka” šoreiz cīnīsies par trešo vietu, uz kuru pretendēs arī “Swedbank 1”.

Fināldienas kalendārā arī “Optibet Sporta bāra” trīspunktnieku konkurss, kurā pirmo reizi atsevišķā konkurencē sacentīsies vīrieši un sievietes.

Basketbola veikala "ProBasketball" īpašās balvas saņems individuāli labākie basketbolisti - fināla vērtīgākie spēlētāji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

LBBK pamatturnīra rezultatīvākajam spēlētājam un vēl divu rezultativitātes rekordu sasniedzējiem lieliskas balvas pasniegs “MXGP of Latvia” organizatori, aicinot šos meistarīgos basketbolistus 30. aprīlī un 1. maijā doties uz Ķegumu, lai klātienē vērotu Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas posmu.

Meža gaļas gardumu ražotāji “Baltic Wild” apdāvinās individuālās statistikas izcilniekus – labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, labāko rezultatīvo piespēļu autoru, kā arī labākā efektivitātes reitinga sasniedzēju.

LBBK simbolisko izlasi balsojumā noteica komandu pārstāvji. Lieliskā piecnieka dalībnieki dāvanā saņems “Isostar” izotoniskos dzērienus. Balvas sarūpējuši arī “Graci Musli” un “Red Bull”.

Visa aktuālā informācija par LBBK turnīru atrodama basket.lv/lbbk/. Vīriešu turnīra spēles šajā mājas lapā pieejamas arī statistikas teksta tiešraides formātā.

Latvijas Banku basketbola kausa fināldiena

Sestdien, 23. aprīlī Oskara Kalpaka Rīgas Tautas Daiļamatu pamatskolā (Rīga, Skrindu iela 1)

Plkst. 11:00 spēle par 5. vietu vīriešiem: Swedbank – Nordea banka
Plkst. 12:15 spēle par 3. vietu vīriešiem: SEB banka - Citadele banka
Plkst. 13:30 Optibet sporta bāra trīspunktnieku konkurss
Plkst. 14:00 spēle par 3. vietu sievietēm 3x3: Swedbank 1 – Nordea banka
Plkst. 14:30 spēle par 1. vietu sievietēm 3x3: SEB banka – Citadele banka
Plkst. 15:00 spēle par 1. vietu vīriešiem: DNB banka – ABLV Bank