Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2848, Did:0, useCase: 3

Latvijas Universiāde basketbolā: 3.gadu pēc kārtas vīriešu finālā cīnīsies LU un RSU

Latvijas Universiāde basketbolā: 3.gadu pēc kārtas vīriešu finālā cīnīsies LU un RSU
Vīriešu finālā šodien ceļus krustos LU un RSU komandas
Foto: Māris Greidāns

Piektdien, 6. maijā, izšķirošās cīņas tiks aizvadītas Latvijas Universiādē basketbolā “Studentu trakums” gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Kamēr dāmām vietu sadalījumu noteiks situācija turnīra tabulā pēc aizvadītajām spēlēm, tikmēr vīriem gaidāms fināls, kurā sacentīsies Latvijas Universitātes (LU) 1. komanda ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), kā arī bronzas mačs starp LU 2. komandu un Vidzemes Augstskolu (ViA).

Abas finālistes pārliecinoši aizvadīja grupu turnīru, tā arī paliekot nepārspētas. LU ceļā uz pusfinālu uzvarēja Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) ar rezultātu 78:35, Vidzemes Augstskolu (64:46), kā arī sagrāva Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) komandu (106:35). Savukārt RSU pieveica Liepājas Universitāti (LiepU) ar rezultātu 69:51, LU-2 komandu (59:43), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) (61:34), bet vissīvākā cīņa tai izvērtās ar Banku Augstskolu, kas gan tika pārspēta ar 76:70.

Pusfinālā RSU pretī stājās Vidzemes Augstskola, savukārt otrajā cīņā norisinājās abu Latvijas Universitātes vienību duelis. Intriģējošāka izvērtās RSU un ViA cīņa, kurā sākotnēji stabilu pārsvaru ieguva vidzemnieki, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar +10 (20:10), taču spēles otrajā pusē iniciatīvu prata pārņemt RSU, izcīnot uzvaru ar 69-63. Savukārt LU duelī savu pārākumu pierādīja LU 1. komanda, svinot panākumu ar 87-59.

Cīņas par Latvijas Universiādes medaļām notiks Elektrum Olimpiskajā centrā. Bronzas mača sākums plkst. 13.10, savukārt fināls – plkst. 15.40.

Ceturtdien jau tika noskaidrots pārējo Latvijas Universitātes vietu sadalījums. Cīņā par 7. vietu LLU pārspēja RTA (67-58), savukārt 5. vietu ar uzvaru pār Liepājas Universitāti izcīnīja LSPA (71:57).

Savukārt sieviešu konkurencē uzvaru turnīrā sev praktiski garantējusi Rīgas Stradiņa universitāte, savukārt pārējo godalgu sadalījums, visticamāk, izšķirsies LU un LSPA savstarpējā cīņā.

Latvijas Universiādi basketbolā organizē: Latvijas Universitātes Sporta servisa centrs sadarbībā ar LASS.
Turnīra galvenais atbalstītājs: Rīgas dome.
Partneri: LBS, Venden, Smiltenes piens, Red Bull, Adrenaline Tan.

REZULTĀTI

Latvijas XXVI Universiāde basketbolā | Vīriešu fināli

Par 3.vietu 13:30 (Elektrum OC)
Vidzemes Augstskola - Latvijas Universitāte-2

FINĀLS 15:40 (Elektrum OC)
Latvijas Universitāte - Rīgas Stradiņa universitāte