Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2721, Did:0, useCase: 3

Sākusies pieteikšanās Latvijas Universiādei basketbolā

Sākusies pieteikšanās Latvijas Universiādei basketbolā
Dmitrijs Brizgalovs un Latvijas Universitātes komanda gatavojas aizstāvēt Latvijas Universiādes čempionu titulu.
Foto: Māris Greidāns

No 30.aprīļa līdz 2.maijam vairākos Rīgas sporta kompleksos tiks aizvadīts nu jau par tradīciju kļuvušais basketbola turnīrs ,,Studentu Basketbola trakums 2015’’, kas tiek rīkots Latvijas XXV Universiādes ietvaros. Augstskolu pieteikšanās ilgs līdz 17.aprīlim.

Šīs būs jau 5.gads, kad Latvijas Universiāde basketbolā tiek apzīmēta ar vārdu ,,trakums’’, kas aizgūts no Ziemeļamerikā populārā NCAA studentu čempionāta pavasara izslēgšanas spēlēm, kur savukārt šis posms tiek apzīmēts ar ,,March Medness’’ jeb ,,Marta trakums’’. Lai arī Eiropā studentu basketbola tradīcijas pat tuvu nav tādas kā aiz okeāna notiekošajam, arī Latvijā augstskolām ir iespēja savā starpā spēkoties pašā basketbola sezonas kulminācijā.

Turnīru organizē biedrība ,,Latvijas Universitātes sports’’ sadarbībā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību (LASS). Pērn ,,Studentu Basketbola trakuma’’ vīriešu grupu turnīrs pulcēja 10 komandas no dažādām valsts pilsētām, taču vēsturiski komandu skaits Latvijas Universiādē bijis arī krietni lielāks. Pozitīvi, ka jaunas vēsmas turnīrā manāmas gadu no gada kā, piemēram, pērn ,,Studentu trakumā’’ debitēja Liepājas Universitāte. Līdz ar to turnīra rīkotāji aicina studējošos basketbolistus uzrunāt savas augstskolas sporta funkcionārus par iespēju ņemt dalību ikgadējā pasākumā.

Aizvadītajos 4 gados uzvaru svinēja Latvijas Universitāte, tikai 2011.gadā sev priekšā palaižot Latvijas Lauksaimniecības universitāti (1.vieta) un Latvijas sporta pedagoģijas akadēmiju (2.vieta). Pērn interesantā finālspēlē LU svinēja uzvaru pār Rīgas Stradiņa universitāti un paredzams, ka šīs divas komandas arī šogad ņems dalību turnīrā kā vienas no galvenajām pretendentēm uz zelta medaļām.

Plašāka informācija, kā arī turnīra nolikums atrodams vietnē draugiem.lv/studentutrakums, kā arī studentusports.lv. Augstskolu pārstāvjiem par līdzdalību turnīrā organizatori jāinformē līdz 17.aprīlim.

draugiem.lv/studentutrakums
facebook.com/studentutrakums
twitter.com/studentutrakums

Latvijas Universiādes laureāti basketbolā no 2011.gada (vīriešu konkurencē)

Gadszeltssudrabsbronza
2011.LLULSPALU
2012.LULSPARSU
2013.LULSPARSU
2014.LURSULU-2

 

Kontaktinformācija
Uģis Bisenieks
t.29333956
ugis.bisenieks@lu.lv