Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

''Baltijas duelis'' studentu basketbolā - cīņa par vietu ''FINAL 4'' (tiešraide)

''Baltijas duelis'' studentu basketbolā - cīņa par vietu ''FINAL 4'' (tiešraide)
Renārs Magone ar komandas biedriem.
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Jau plkst. 8:00 pēc Latvijas laika Krievijas pilsētā Jekaterinburgā Latvijas Universitātes (LU) studentu basketbola komanda uzsāks noslēdzošo cīņu par vietu Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) kausa izcīņas ''FINAL 4'' turnīrā, tiekoties ar pusfināla posma favorītiem no Tallinas Tehnoloģiju universitātes. Piedāvājam spēles tiešraidi.

Šī LU komandai būs trešā spēle trijās dienās. Iepriekš nācies cīnīties ar mainīgām sekmēm - atklāšanas mačā pēdējā sekundē tika piedzīvots zaudējums mājinieku Urālu Federālās universitātes studentiem ar 67:70 (rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Renārs Magone), savukārt vakar izdevās pārspēt Maskavas Federālo universitāti ar 76:69 (Birzgalovam 18). Turnīra formāts paredz, ka ''FINAL 4'' turnīrā iekļūs divas spēcīgākās komandas četru konkurencē, līdz ar to šodien Latvijas Universitātes studentiem būs nozīmīga cīņa pret Tallinas vienaudžiem, kas pret abām iepriekš minētajām komandām svinējusi pārliecinošas uzvaras.

Lai realizētu mērķi par iekļūšanu ISBL kausa izcīņas finālturnīrā, LU studentiem teorētiski ir divas iespējas. Uzvara automātiski garantēs vietu ''FINAL 4'', turklāt ar pārliecinošu punktu pārsvaru iespējams jau pašiem izcīnīt 1.vietu šīs nedēļas nogales turnīrā, taču neveiksmes gadījumā ir arī otrs ceļš - jācer uz Maskavas uzvaru 1-10 punktu pārsvara robežās pār mājiniekiem. Līdz ar to lielā mērā no svara būs arī šīs dienas otrā spēle, taču Latvijas Universitātes komanda gatavošanos spēlei uzsāka uzreiz pēc vakardienas mača beigām, kad pamatīgu neapmierinātību par redzēto laukumā pauda galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. Šīs dienas uzdevums ir tikai viens - uzvara!

Vakar spēlē nelielu mikrotraumu guva 1.puslaika rezultatīvākais spēlētājs Linards Jaunzems, taču pēdejas savainojums neliegs nepieciešamības gadījumā doties laukumā arī šodien. Mačs pret Igaunijas čempionāta un Baltijas Basketbola līgas dalībnieku TTU sāksies jau plkst. 8:00 pēc Latvijas laika.

Par ISBL kausa izcīņu 2016

Pirmo gadu ISBL turnīrs tiek aizvadīts pēc sabraukumu principa, tiesa, tieši šis faktors bija izšķirošais, lai dalību tajā apstiprinātu arī LU. Kopumā turnīrs tiek aizvadīts 3 posmos – kvalifikācija, pusfināls un ''FINAL 4''. Latvijas Universitātes studenti kvalifikācijas posmu aizvadīja jau septembrī, kad Kaļiningradā spēja uzvarēt savā kvalifikācijas grupā, pārspējot tādas augstskolas kā Baškīrijas Valsts Agrāro universitāti (72:60), Baltijas Federālo universitāti (98:68) un spēcīgo Lietuvas Sporta universitāti (97:89). Cīņā par divām ceļazīmēm uz ''FINAL 4'' turnīru šajā nedēļas nogalē LU spēkojas ar Urālu Federālās universitātes (Jekaterinburga), Maskavas Valsts universitātes un Tallinas Tehnoloģiju universitātes studentu komandām.

Starptautiskā Studentu Basketbola līga | pusfināls, Jekaterinburga (Krievija)

DatumsLaiksMājiniekiViesiRezultāts
04.03.14:00Urālu Federālā univ.Latvijas Universitāte70:67
04.03.16:15Maskavas Valsts univ.Tallinas Tehnoloģiju univ.71:91
05.03.12:00Tallinas Tehnoloģiju univ.Urālu Federālā univ.76:59
05.03.14:15Maskavas Valsts univ.Latvijas Universitāte69:76
06.03.08:00Latvijas UniversitāteTallinas Tehnoloģiju univ.-
06.03.10:30Urālu Federālā univ.Maskavas Valsts univ.-

Spēļu sākumi norādīti pēc Latvijas laika

Tiešraide