Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Zināms apakšgrupu sadalījums Latvijas XXV Universiādē basketbolā (+video)

Zināms apakšgrupu sadalījums Latvijas XXV Universiādē basketbolā (+video)
Kadrs no ''Studentu trakuma 2015'' fināla starp RSU un LU. Foto: Vilnis Kozlovskis

Ceturtdien, 23.aprīlī Latvijas Universitātes centrālajā ēkā tika aizvadīta Latvijas XXV Universiādes basketbola turnīra ''Studentu Basketbola trakums 2015'' vīriešu apakšgrupu izloze.

Šogad dalību ''Studentu trakumā'' apstiprināja 10 komandas no 9 Latvijas augstskolām. Atšķirībā no pērnā gada starp dalībniekiem šoreiz nav Rēzeknes Augstskola, taču pēc pārtraukumiem atkal spēlēs Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Latvijas Jūras akadēmija (LJA).

Turnīra izspēles formāts ir identisks pērn izmantotajam. Desmit komandas izlozes rezultātā tiek sadalītas 2 apakšgrupās un pēc 1.apļa grupu spēļu turnīra seko katras grupas 2 labāko komandu iekļūšana pusfinālā, savukārt pārējām – cīņa par vietām. Tāpat pamatojoties uz pagājušā gada rezultātiem, komandas tika izsētas 3 grupās, lai izlozes rezultātā apakšgrupu sadalījums būtu spēkos līdzvērtīgāks.

Pēc apakšgrupu izlozes sekoja arī spēļu norises zāļu izloze. Kā informēja turnīra organizatori, vīriešu turnīra apakšgrupu spēles notiks Meža skolas sporta kompleksā un Diagnostikas centrā un ņemot vērā abu sporta bāzu atšķirīgā atrašanās vieta un infrastruktūra, katrai grupai tika izlozēta sava sporta bāze.

''Studentu Basketbola trakums'' ir Latvijas XXV Universiādes sacensības basketbolā, kas jau 5.gadu risināsies Rīgā un to rīko biedrība ''Latvijas Universitātes sports''. Vīriešu komandu turnīrs notiks no 30.aprīļa līdz 2.maijam, spēlēm risinoties Meža skolas sporta kompleksā un Diagnostikas centra (Veselības Centrs 4) sporta zālē.

Apakšgrupu izlozes rezultāti

A grupaB grupa
Rīgas Stradiņa universitāteLatvijas Universitāte
Latvijas Lauksaimniecības universitāteLatvijas Universitāte-2
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijaBanku Augstskola
Ventspils AugstskolaLiepājas Universitāte
Rīgas Tehniskā universitāteLatvijas Jūras akadēmija

 

Video: ''Studentu Basketbola trakuma 2015'' izloze

Turnīru atbalsta: Latvijas Basketbola savienība, Venden, Ādažu čipsi, RedBull, mūzikas klubs ''Nāriņas sala'' un Nike.