Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Iznācis nu jau piektais LU basketbola sistēmas žurnāls ''Par un ap mums''

Iznācis nu jau piektais LU basketbola sistēmas žurnāls ''Par un ap mums''
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

15.februārī, kad Latvijas Universitātes vīriešu basketbola komanda aizvadīja LBL mājas spēli pret ''Ogre/Kumho tyre'', plašākai sabiedrībai tika prezentēts jaunākais BK LU žurnāls ''Par un ap mums'', kas kopumā ir jau piektais numurs. Sākot no šodienas tas ikvienam interesentam pieejams arī bezmaksas interneta versijā.

LU basketbola sistēmas informatīvais žurnāls ''Par un ap mums'' ir veidots ar mērķi pastāstīt un iepazīstināt ar sistēmas darbību un daudzpusīgo pieeju darbā par un ap basketbolu. Zīmīgi, ka žurnāla saturs galvenokārt veidots no interesantiem stāstiem par sistēmas ikdienu, aktualitātēm, darbības galvenajiem mērķiem un, protams, no interesantām intervijām pašu personību iepazīstināšanai. Ja 2015.gada decembra izskaņā pirmais žurnāls sastāvēja vien nedaudz vairāk kā 30 lapaspusēm, tad šobrīd tas ''izaudzis'' jau līdz 64 lapaspušu biezumam. Turklāt svarīgi uzsvērt, ka nevienā no žurnāliem netiek stāstīts par rezultātu tabulām vai aktuālo spēļu rezultātiem, kas katru no iepriekš izdotajiem žurnāliem joprojām padara par interesantu lasāmvielu arī pēc ilgāka laika.

Šajā piektajā jeb jubilejas žurnālā ir atrodamas gan interesantas intervijas, gan vēl līdz šim neatklāti stāsti, gan arī rubrikas, kas jau kļuvušas par žurnāla vērtībām. Tā, piemēram, šajā numurā atjautībā sacentās visu triju pamatkomandu galvenie treneri Guntis Endzels, Edijs Šlesers un Eva Pavlovska. Starp intervijām noteikti jāizceļ sarunas ar līdz šim spožāko sistēmas absolventu Žani Peineru un sistēmas attīstības direktoru Dzintaru Berkoltu, kā arī daudziem, iespējams, vēl nedzirdēti spēlētāji kā Adrians Šnipke un Edvards Mežulis stāsta par savu izaugsmi LU sistēmā un Latvijas jauniešu izlasēs. Šajā numurā kā vāka modelis tika izvēlēts ilgadējais BK LU spēlētājs Jānis Eiduks, kurš arīdzan atklāj piecas atziņas, kas jāņem vērā, lai sekmīgi apvienotu studijas ar basketbolu.

Kopš šodienas jaunais žurnāls ērti lasāms internetā, taču, lai tiktu pie bezmaksas drukāta eksemplāra, jāapmeklē sekojošā LU basketbola sistēmas mājas spēle vai arī jāmeklē tas lielākajās LU fakultātēs.

Jau tradicionāli žurnāla tapšanā iesaistās LU basketbola organizatoriskais personāls. Žurnāla lielāko daļu bilžu autors un maketētājs ir Māris Greidāns.

Visus iepriekšējos BK LU žurnāla numurs iespējams aplūkot ŠEIT.