Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Trešā vieta BBL mūs neapmierinās"

Andrejs Siliņš

Bertāns: "Trešā vieta BBL mūs neapmierinās"
Aizsargs ķer Dairi Bertānu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Jāiekļūst finālā! Trešā vieta Baltijas līgā mūs noteikti neapmierinās," mērķi iekļūt MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālā par galveno nosauc Rīgas VEF aizsargs Dairis Bertāns, kura sniegums janvārī tika atzīts par "SEB Basketbola Troksni".

Žūrija septiņu sporta žurnālistu sastāvā - Guntis Keisels (basket.lv), kurš arī žūrijas priekšsēdētājs; Anatolijs Kreipāns (LTV7); Arvīds Rasa (Viasat Sport Baltic); Andrejs Siliņš (Sportacentrs.com); Edgars Barbaks (radio SWH); Ingmārs Jurisons (Sporta Avīze); Armands Sametis (Diena) – par 2011. gada pirmā mēneša "SEB Basketbola Troksni" ar vienas balss pārsvaru pār Armanda Šķēles atgriešanos atzinusi Rīgas VEF aizsarga Daira Bertāna sniegumu.

Dairis janvārī palīdzēja VEF izcīnīt piecas uzvaras piecos mačos, vidēji laukumā pavadot 25 minūtes, gūstot 10,4 punktus, atdodot 4,2 rezultatīvas piespēles, izcīnot 3,8 atlēkušās bumbas, pārtverot 2,6 bumbas, izprovocējot 3,2 piezīmes un pieļaujot tikai vienu kļūdu. Vidējais efektivitātes koeficients +16,8 ik spēli.

Līdz ar to Dairis Bertāns pievienojas Jānim Strēlniekam, Ernestam Kalvem un Mārim Gulbim, kuri atzīti attiecīgi par oktobra, novembra un decembra trokšņa balvas ieguvējiem. Līdz pat sezonas beigām uzvarētājs tiks noskaidrots katru mēnesi, bet galveno balvu iegūs viens no katra mēneša balvas ieguvējiem. Galvenā balva – ceļojums uz vienu no 2011. gada NBA "play-off" spēlēm!

Tavs sniegums atzīts par SEB janvāra troksni Baltijas līgā!
- (smejas) Nav gluži tā, ka tagad lēkāju pa galdu no sajūsmas, bet ir patīkami, ka mans sniegums ticis novērtēts!

Ir kāda viena janvāra spēle, kura palikusi atmiņā visspilgtāk?
- Iespējams, spēle pret Viļņas "Perlas". Sasniedzu labus rādītājus daudzās kategorijās, tai skaitā septiņas pārtvertas bumbas, sešas piespēles, augsts efektivitātes koeficients (+24).

Vai janvāris bijis labs mēnesis, raugoties arī no individuālā sezonas uzdevuma – kļūšanas par saspēles vadītāju?
- Domāju, ka noteikti janvāris bija labs mēnesis arī tādā ziņā. Kļūdas ir samazinājušās, kas bija pats galvenais, kam pievērsu uzmanību. Arī pārējie rādītāji, kas saspēles vadītājam ir nepieciešami, bijuši augstvērtīgi.

Pret "Rock" un Valmieru sanāca klusākas spēles...
- Pret Valmieru iemetu vienu no astoņiem metieniem, un arī ctiem spēlētājiem komandā kopumā spēle negāja no rokas. Beigās izmocījām uzvaru, pateicoties spiedienam uz groza apakšu.

Kas notika pirmajā februāra spēlē pret "Dolphins", kurā zaudējāt?
- Grūti pateikt... Iespējams, nenovērtējām pretinieku. Iepriekš visas tabulas vidusdaļas komandas bijām sasituši bez variantiem un domājām, ka mierīgi uzvarēsim arī zviedrus. Iesākām nepārliecinoši, viņi pietuvojās, sajuta spēles garšu un tad jau bija grūti viņus savā laukumā apturēt. Arī vietējie līdzjutēji savu komandu atbalstīja īpaši labi brīdī, kad viņiem aizgāja spēle. Atmosfēra noteikti palīdzēja "delfīniem".

Nākamais mačs BBL pret "Lauvām", kam zaudējāt pirmajā aplī. Kas jāizdara, lai vēlreiz nepieļautu tās pašas kļūdas un nezaudētu?
- Kārtīgi jānoskaņojas. Tā, kā mēs to izdarījām praktiski visās spēlēs janvārī. Domāju, ka, ja to izdarīsim un visi spēlētāji būs ierindā, tad problēmām nevajadzētu būt. Toreiz Liepājai spēlēja arī Mareks Jurevičus un Raimonds Gabrāns, kuri abi sameta pa 20 punktiem, bet šoreiz viņiem nāksies iztikt bez šiem spēlētājiem.

Rīt lidojat uz Ukrainu, lai spēlētu priekšpēdējo spēli VTB līgas sezonā. Vai ir skaidra recepte, kā atkārtot panākumu pret "Azovmash"?
- No turnīra tabulas viedokļa šī spēle neko neizšķir, jo iekļūt izslēgšanas spēlēs vairs nevaram. Domāju, ka jāspēlē brīvi, jāspēlē sava spēle. Spēlējot Rīgā, viņi izskatījās mums ļoti parocīgi pretinieki. Viņi spēlē lēnu basketbolu, bez īpaši agresīvas aizsardzības. Ja arī šoreiz to mācēsim izmantot, tad uzvarai arī nevajadzētu izpalikt.

"Khimkus" pēdējā VTB spēlē ir iespējams uzvarēt?
- Nu... Nezinu, kā mums ies izbraukumā, bet mājās spēlējām pret viņiem ļoti labi. Varbūt nedaudz par tālu atlaidām, bet, ņemot vērā, ka pēc Jaunā gada esam stipri uzlabojuši savu sniegumu, domāju, ka varam ar viņiem cīnīties.

Baltijas līgā palikušas sešas spēles regulārajā sezonā. Kas jāizdara, lai VEF šo sezonu var saukt par izdevušos BBL turnīrā?
- Jāiekļūst finālā! Trešā vieta Baltijas līgā mūs noteikti neapmierinās!

Lai izdodas!

Slēpts komentārs: shock1

  +7 [+] [-]

, 2011-02-08 18:43, pirms 13 gadiem
Protams,ka jātiek finālā BBL, lai dažiem "draugiem" mute ciet!!!
4dien skaists alus vakars solās būt VTB + hokeja izlase

     [+] [-]

, 2011-02-08 18:44, pirms 13 gadiem
Labi ka kļuvis pašpārliecinātāks!

     [+] [-]

, 2011-02-08 18:45, pirms 13 gadiem
berča rullē

  -1 [+] [-]

, 2011-02-08 18:54, pirms 13 gadiem
Tāpat par 4. vietu augstāk netiksiet

  +4 [+] [-]

, 2011-02-08 18:57, pirms 13 gadiem
Mērķim ir jabūt uz ko tiekties!!!
lai vecās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-09 21:12, pirms 13 gadiem
Nu briesmīgs troksnis tas Bertāns,uzzīmētais talants.