Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioni studentu basketbolā tiks noskaidroti 6.maijā

Latvijas čempioni studentu basketbolā tiks noskaidroti 6.maijā
Pieckārtējo čempionu ''Latvijas Universitātes'' uzbrucējs Jānis Engers.
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

No 4. līdz 6.maijam vairākos Rīgas sporta kompleksos tiks aizvadīts nu jau par tradīciju kļuvušais basketbola turnīrs ,,Studentu Basketbola trakums 2016’’, kas ir Latvijas XXVI Universiādes sacensības basketbolā un līdz ar to oficiālais Latvijas studentu čempionāts.

Šīs būs jau 6.gads, kad Latvijas Universiāde basketbolā tiek apzīmēta ar vārdu ,,trakums’’, kas aizgūts no Ziemeļamerikā populārā NCAA studentu čempionāta pavasara izslēgšanas spēlēm, kur savukārt šis posms tiek apzīmēts ar ,,March Medness’’ jeb ,,Marta trakums’’. Lai arī Eiropā studentu basketbola tradīcijas pat tuvu nav tādas kā aiz okeāna notiekošajam, arī Latvijā augstskolām ir iespēja savā starpā spēkoties pašā basketbola sezonas kulminācijā.

Turnīru organizē biedrība ,,Latvijas Universitātes sports’’ sadarbībā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību (LASS) un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Pērn ,,Studentu Basketbola trakuma’’ vīriešu grupu turnīrs pulcēja 10 komandas no dažādām valsts pilsētām, taču vēsturiski komandu skaits Latvijas Universiādē bijis arī krietni lielāks. Turnīra rīkotāji aicina studējošos basketbolistus uzrunāt savas augstskolas sporta funkcionārus par iespēju ņemt dalību ikgadējā pasākumā.

 

Vīriešu konkurencē aizvadītajos 5 gados uzvaru svinēja Latvijas Universitāte, tikai 2011.gadā sev priekšā palaižot Latvijas Lauksaimniecības universitāti (1.vieta) un Latvijas sporta pedagoģijas akadēmiju (2.vieta). Pērn interesantā finālspēlē LU svinēja uzvaru pār Rīgas Stradiņa universitāti un paredzams, ka šīs divas komandas arī šogad ņems dalību turnīrā kā vienas no galvenajām pretendentēm uz zelta medaļām. Sieviešu konkurencē pamatā tiek pārstāvētas Rīgas reģiona augstskolas, starp kurām favorītu lomā var izcelt LSPA, LU un RSU studentes.

Jāuzsver, ka Latvijas Universiāde basketbolā ir oficiālais turnīrs, kurā tiek noskaidroti Latvijas čempioni studentu basketbolā.

Plašāka informācija, kā arī turnīra nolikums atrodams vietnē studentusports.lv. Augstskolu pārstāvjiem par līdzdalību turnīrā organizatori jāinformē līdz 20.aprīlim.

Seko līdzi jaunumiem:
facebook.com/studentutrakums
twitter.com/studentutrakums
draugiem.lv/studentutrakums

Kontaktinformācija:
Uģis Bisenieks
t.29333956
ugis.bisenieks@lu.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-04-07 14:43, pirms 8 gadiem
Cik man zināms, tad jau 9.gadus Latvijā tiek organizēta Studentu basketbola līga, ar deviņām komandām, kas studentiem ir ļoti interesants un noderīgs turnīrs, tiesa bez Latvijas Universitātes pārstavniecības! Tādēļ šī teikuma daļa izklausās lieka "līdz ar to oficiālais Latvijas studentu čempionāts."

     [+] [-]

, 2016-04-07 14:52, pirms 8 gadiem
Rokets rakstīja: Cik man zināms, tad jau 9.gadus Latvijā tiek organizēta Studentu basketbola līga, ar deviņām komandām, kas studentiem ir ļoti interesants un noderīgs turnīrs, tiesa bez Latvijas Universitātes pārstavniecības! Tādēļ šī teikuma daļa izklausās lieka "līdz ar to oficiālais Latvijas studentu čempionāts."
Studentu Basketbola līga ir privāts turnīrs (pēc būtības tāpat kā visi amatieru turnīri), savukārt Latvijas Universiāde basketbolā ir oficiāls studentu turnīrs, kura čempioniem ir iespēja startēt Eiropas līmenī.

     [+] [-]

, 2016-04-07 15:38, pirms 8 gadiem
Kārlis Dārznieks rakstīja: Studentu Basketbola līga ir privāts turnīrs (pēc būtības tāpat kā visi amatieru turnīri), savukārt Latvijas Universiāde basketbolā ir oficiāls studentu turnīrs, kura čempioniem ir iespēja startēt Eiropas līmenī.
Pieeja, tad pieeja Eiropai, bet no turnīra formāta un komandu konkurētspējas daudz pievilcīgāks ir SBL, piemēram skatoties iepriekšējā gada Universiādes komandas, šaubos vai VeA (tikai studenti) LiepU, LSPA spētu izradīt nopietnu pretestību top SBL komandām, pluss LU Universiādē pārstāvēta ar divām komandām. Tas gan ir tikai subjektīvais viedoklis, lai izdodas un lai studenti galvenais sporto.

     [+] [-]

, 2016-04-07 18:22, pirms 8 gadiem
Latvijas čempioni studentu basketbolā 2016. gadā ir Turība. ŠIS turnīrs tiek rīkots tikai tāpēc, lai Latvijas universitāte var parādīties un ielikt ķeksīti ka uzvarēja pašā veidotā turnīrā. Skumji, ka tāda ir LU attieksme.

     [+] [-]

, 2016-04-07 23:44, pirms 8 gadiem
kriss1111888844 rakstīja: Latvijas čempioni studentu basketbolā 2016. gadā ir Turība. ŠIS turnīrs tiek rīkots tikai tāpēc, lai Latvijas universitāte var parādīties un ielikt ķeksīti ka uzvarēja pašā veidotā turnīrā. Skumji, ka tāda ir LU attieksme.
Laikam tev īsti nav skaidrs, kad tad ir Universiāde un kā tā tiek rīkota.
Ir tāda organizācijas Latvijas Augstskolu sporta savienība, kura organizē augstskolā sacensības visdažādākajos sporta veidos. Kādas augstskolas un kādi sporta veidi vari iepazīties studentusports.lv Katrai augstskolai tiek uzticēts organizēt kādu no sporta veidiem. Diezgan loģiski, ka basketbolu organizē LU un šī ir 26. Universiāde, tā kā nav gluži kā tu raksti, ka LU kaut ko organizē tikai lai parādītos. Tad handbolu LSPA rīko arī, lai parādītos? Tā sanāk. LASS sporta veidos tiek izspēlēti punkti un sastādīts augstskolu kopvērtējums.
Kas attiecas uz izspēles kārtību un dalībnieku sastāvu tas ir cits jautājums. Turība nav LASS biedrs un viņi dara kā paši vēlas. Citam patīk māte, citam meita, citam kleita. lai BAT ir 2016.gada studentu čempioni.