Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

LU 5.gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas studentu čempioniem

LU 5.gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas studentu čempioniem
Turnīra vērtīgākais spēlētājs Jānis Eiduks (LU)
Foto: Māris Greidāns

Piektdien, 6. maijā, Latvijas XXVI Universiādes basketbolā “Studentu trakums” vīriešu turnīrā tika aizvadītas spēles par medaļām. Finālā spēkiem mērojās Latvijas Universitātes (LU) 1. komanda un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), pārliecinošu uzvaru gūstot Aldaris LBL spēlējošajiem LU studentiem ar rezultātu 82-62, savukārt bronzas cīņā pret LU 2. komandu ar rezultātu 65-57 pārāki izrādījās Vidzemes Augstskolas (ViA) basketbolisti.

Spēles par 3. vietu ievadā izvērtās sīva cīņa, abām komandām apmainoties punktu guvumiem, taču pārsvarā nelielu pārākumu saglabājot Vidzemes Augstskolai. Pirmās ceturtdaļas izskaņa gan sekmīgāka bija LU basketbolistiem, kas to noslēdza ar rezultātu 21:18. Otro ceturtdaļu ViA iesāka ar pārsvara atgūšanu, to palielinot līdz +9 (31-22), LU-2 gan spēja atspēlēties vairs tikai līdz četru punktu starpībai (31-27), taču pirmais puslaiks tika noslēgts, kad tablo vēstīja par 33-27. Otro puslaiku Vidzemes Augstskola sāka ar 7-2 izrāvienu (40-29). Turpinājumā gan LU-2 pamazām sāka atspēlēties, ceturtās ceturtdaļas ievadā savu deficītu sadeldējot vairs tikai līdz 5 punktiem (54-49). ViA gan pārsvaru no rokām neizlaida, svinot uzvaru ar rezultātu 65-57 un izcīnot bronzas medaļas.

Rezultatīvākais ViA rindās bija Jēkabs Paipa ar 15 punktiem, savukārt LU-2 12 punktus guva Pauls Bergs.

Finālcīņu ar precīzu tālmetienu atklāja RSU basketbolisti, savukārt LU atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas. RSU uz brīdi gan vadību atguva, taču turpinājumā iniciatīvu pārņēma Latvijas Universitātes studenti, ar trim tālmetieniem pēc kārtas palielinot savu pārsvaru līdz divciparu skaitlim (19-8). Pirmā ceturtdaļa tika noslēgta ar rezultātu 21-16. Otrās ceturtdaļa tika iesākta ar pamatīgu LU izrāvienu, kas pirmā puslaika beigās uz tablo atspoguļojās rezultātā 55-24. Otrais puslaiks izvērtās jau samērā formāls – trešo ceturtdaļu LU noslēdza ar 33 punktu pārsvaru (72-39), savukārt noslēdzošajā ceturksnī RSU gan rezultāta starpību izdevās padeldēt, tomēr jautājums par uzvarētāju jau bija izlemts – Latvijas Universitāte jau piekto gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas Universiādes basketbolā čempioniem ar rezultātu 82-62.

Latvijas Universitātes komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Jānis Eiduks, savukārt RSU labā visvairāk punktu (17) guva Rihards Ginters.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jānis Eiduks (LU), “Zvaigžņu pieciniekā” iekļuva arī Jānis Engers (LU), Svens Vilks (RSU), Rihards Ginters (RSU) un Toms Kohanovs (ViA).

Latvijas Universiādi basketbolā organizē: Latvijas Universitātes Sporta servisa centrs sadarbībā ar LASS.
Turnīra galvenais atbalstītājs: Rīgas dome.
Partneri: LBS, Venden, Smiltenes piens, Red Bull, Adrenaline Tan.