Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

LU basketbolisti nedēļas nogalē Jekaterinburgā startēs ISBL pusfināla posmā

LU basketbolisti nedēļas nogalē Jekaterinburgā startēs ISBL pusfināla posmā
Latvijas Universitātes basketbolisti.
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Latvijas Universitātes basketbola komanda no 4.līdz 6.martam Krievijas pilsētā Jekaterinburgā aizvadīs Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) kausa izcīņas pusfināla posmu, kopā ar vēl trijām komandām cīnoties par divām ceļazīmēm uz ''FINAL 4'' turnīru.

Pirmo gadu ISBL turnīrs tiek aizvadīts pēc sabrukumu principa, tiesa, tieši šis faktors bija izšķirošais, lai dalību tajā apstiprinātu arī LU. Kopumā turnīrs tiek aizvadīts 3 posmos – kvalifikācija, pusfināls un ''FINAL 4''. Latvijas Universitātes studenti kvalifikācijas posmu aizvadīja jau septembrī, kad Kaļiningradā spēja uzvarēt savā kvalifikācijas grupā, pārspējot tādas augstskolas kā Baškīrijas Valsts Agrāro universitāti (72:60), Baltijas Federālo universitāti (98:68) un spēcīgo Lietuvas Sporta universitāti (97:89). Nākamās cīņas tiks aizvadītas šajā nedēļas nogalē Jekaterinburgā, kur cīņā par divām ceļazīmēm uz ‘’FINAL 4’’ turnīru stāsies Urālu Federālās universitātes (Jekaterinburga), Maskavas Valsts universitātes un Tallinas Tehnoloģiju universitātes studentu komandas.

Latvijas Universitāte ISBL turnīrā startē ar savu spēcīgāko sastāvu, turklāt svarīgi pieminēt, ka Jekaterinburgā komandai palīdzēs arī Renārs Magone, par kura pāreju uz ''Jēkabpils'' klubu tika ziņots pirmdien. Kā informē LU kluba vadība, spēlētāja dalība iepriekš plānotajā turnīrā bija viens no priekšnosacījumiem pārejas apstiprināšanai. Un ne velti – tieši Magone ar vidēji 13,3 punktiem kvalifikācijas spēlēs ir komandas rezultatīvākais spēlētājs šajā līgā. Gana rezultatīvi ir bijuši arī Roberts Krūmiņš (11,7) un Edgars Lasenbergs (11,3).

Kā minēts, šajā turnīra fāzē tiks noskaidrotas tās divas komandas, kas kopā ar F apakšgrupas divām labākajām komandām aizvadīs ''FINAL 4'' turnīru, kura norise plānota aprīlī.

LU basketbolisti aptuveni divarpus tūkstošus kilometru tālajā ceļā uz Jekaterinburgu dosies jau ceturtdienas rītā. Komandas gaitām Krievijā būs iespējams sekot līdzi komandas sociālo tīklu kontos, savukārt spēļu video tiešraides būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com, atverot aktuālās spēles ziņu.

Starptautiskā Studentu Basketbola līga | pusfināls, Jekaterinburga (Krievija)

DatumsLaiksMājiniekiViesiRezultāts
04.03.14:00Urālu Federālā univ.Latvijas Universitāte-
04.03.16:15Maskavas Valsts univ.Tallinas Tehnoloģiju univ.-
05.03.12:00Tallinas Tehnoloģiju univ.Urālu Federālā univ.-
05.03.14:15Maskavas Valsts univ.Latvijas Universitāte-
06.03.08:00Latvijas UniversitāteTallinas Tehnoloģiju univ.-
06.03.10:30Urālu Federālā univ.Maskavas Valsts univ.-

Spēļu sākumi norādīti pēc Latvijas laika

Izmantotie resursi:
bk.lu.lv

  -1 [+] [-]

, 2016-03-02 11:48, pirms 8 gadiem
Tad jau Magone nebrauks uz Valmieru sestdien. Vismaz puisim nebūs jājūt kauna sajūta no lielās sagrāves, ko mēs viņiem sniegsim.