Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Vairogs: "Kaut kas jāatrod, lai turētu VEF zem 70 punktiem"

Andrejs Siliņš

Vairogs: "Kaut kas jāatrod, lai turētu VEF zem 70 punktiem"
Akselis Vairogs un Džeralds Robinsons
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Pēc Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtās spēles svētdien Rīgas VEF uzbrucējs Jānis Bērziņš uzsvēra komandas spēlētāju vienmērīgo pienesumu uzbrukumā, savukārt "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs kritizēja savas komandas sniegumu aizsardzībā.

J.Bērziņš: "Spēle iedeva pārliecību"

Atšķirībā no iepriekšējām spēlēm, šajā punktu gūšana mača garumā tika izdalīta diezgan vienmērīgi uz visiem, un līderi kā Jānis Timma savu punktu ražu savāca galotnē, trāpot svarīgus metienus. ""Ventspils" zina, ka Džeralds [Robinsons] viens pats var iemest 30 punktus, tāpēc viņu vaktē cītīgi. Tas paver brīvākas rokas citiem un atliek vien izmantot iespējas. Pēc tam arī pats Džeralds varēja būt brīvāks, jo pretinieki sāka vaktēt arī pārējos, un tā ir mūsu spēle, tā jāturpina," pēc mača VEF uzbrucējs Jānis Bērziņš uzsvēra komandas ieguldījumu uzvarā.

"Iepriekšējā spēlē bijām pārāk individuāli, mums nebija ekstra piespēles. Šodien spēle gāja, lai gan šoreiz arī pāris reizes aizrāvāmies. Kopumā spēle iedeva pārliecību un domāju, ka turpinājumā spēlēsim labāk," pārliecināts par komandu sērijas turpinājumā bija Jānis.

"Mums ir individuāli spēcīgi spēlētāji un mums ir jāmet pa 70-80 punktiem, jo aizsardzībā ļoti riskējām ar pārķeršanām un ātriem uzbrukumiem, kas mēdz novest pie kļūdām. Tāpēc mums ir jāmet daudz punkti pašiem," Jānis komentē to, ka līdz šim sērijā uzvaras izcīnījusi tā komanda, kas spējusi samest vismaz astoņdesmit punktus, kas mūsdienu Eiropas basketbolā ir augsts rezultativitātes rādītājs.

Pats Jānis iesaistījās mačā no rezervistu soliņa un nepilnās 17 minūtēs iemeta astoņus punktus, trāpot visus izmestos metienus (2p. 1/1, 3p. 2/2), izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Vienubrīd Bērziņš tika novirzīts uz nosacīti pat ceturtā numura pozīciju, kur neesam ieraduši Jāni redzēt, taču pats spēlētājs uzskata, ka šajā situācijā tas nav nekas ārkārtējs: "Šoreiz varbūt bija tāda vajadzība, bet mēs tik un tā lielākoties pie pikenroliem aizsardzībā mainījāmies un pat nav tik lielas starpības, kurš spēlē kā ceturtais. Galvenais ir atbloķēt pretinieku garos. Bija kļūdas, bet kopumā diezgan normāli tikām galā."

Vairogs: "Sērijā uzvarēs aizsardzība"

"Beigās pietrūka viens precīzs uzbrukums, bet uzskatu, ka nevajadzēja vispār līdz tam spēli novest. 86 [ielaisti] punkti izslēgšanas turnīrā..." Manai replikai par to, ka, lai uzvarētu šajā finālā, izskatās, ka jāmet pāri 80 punktiem, Akselis piekrita: "Tieši tā. Diemžēl, bet tā ir. Mums ir kaut kas jāatrod, lai turētu VEF zem 70 iemestiem punktiem. Ja mums ir ļoti labs uzbrukums, mēs varam paši iemest vairāk, bet sērijā uzvarēt tā nevar. Sērijā uzvarēs aizsardzība. To redzēsim turpinājumā, vai mūsu aizsardzība būs labāka par viņu uzbrukumu."

"Daudz punktus ielaidām neuzmanības dēļ. Tā ir pašu koncentrēšanās. Tu vari gribēt un ārdīties, bet jāieslēdz arī vēsā galva. Jāsaprot, ko un kāpēc tu sedz konkrētajā situācijā," ventspilnieku kapteinis veltīja kritiku savas komandas aizsardzībai. "Uzskatu, ka noteikti varējām nospēlēt labāk. Sērija sākas no sākuma, tas ir normāli. Uzvarēs tāpat spēcīgākais."

  -2 [+] [-]

, 2015-05-25 12:50, pirms 9 gadiem
high scoring spēlēs nevar uzvarēt? kas tas vispār par apgalvojumu zem 70 punktiem, pirmo reizi kautko tādu dzirdu, tikpat labi labākā aizsardzība ir uzbrukums, par VEF!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 13:43, pirms 9 gadiem
hoorai rakstīja: kas tas vispār par apgalvojumu zem 70 punktiem, pirmo reizi kautko tādu dzirdu, tikpat labi labākā aizsardzība ir uzbrukums
Kaut ko pirmo reizi dzirdēt par aizsardzību basī ir diezgan jocīgs izteikums
NBA, piemēram, skrien un met komandas ļooooooti reti ir izcīnījušas titulus pēdējos pārdesmit vai pat trīsdesmit gados
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-05-25 15:22, pirms 9 gadiem
driks rakstīja: Kaut ko pirmo reizi dzirdēt par aizsardzību basī ir diezgan jocīgs izteikums
NBA, piemēram, skrien un met komandas ļooooooti reti ir izcīnījušas titulus pēdējos pārdesmit vai pat trīsdesmit gados
nejau par aizsardzību, bet konkrēti par 70 punktu ielaišanu, ķipa ja ielaidīs mazāk tad uzvarēs, aplami pilnīgi

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 16:21, pirms 9 gadiem
''kautkas'' .. mošk aizsardzība!? ;D Bet vispār samestu paši savus metienus un netaisītu kļūdas, tāpat samestu vairāk nekā tos Vef 70. Un ņemot vērā, ka Vef vēljoprojām nerāda ne tuvu labāko sniegumu,viņi varētu vēl kādā spēlē arī 100 samest.

     [+] [-]

, 2015-05-25 17:41, pirms 9 gadiem
Driks, paskaties pedejo gadu NBA cempionu peace, un salidzini ar citam top komandam

     [+] [-]

, 2015-05-26 00:00, pirms 9 gadiem
Nesaprotu, kā var nba ar lbl salīdzināt?!?!?!? Tas ir idiotisms.