Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Atklāti par NBA spēlētāju izdarībām, īpatnībām un vājībām

Andrejs Siliņš

Atklāti par NBA spēlētāju izdarībām, īpatnībām un vājībām
Vai Kobe zina Džordana Hila vārdu?
Foto: AP/Scanpix

Bieži vien mēs neapzināmies, ka lietas, ko pasakām vai attieksme, kādu izrādām, tiek piefiksēta un tā var ietekmēt lietu kārtību nākotnē. Tas attiecas arī uz zvaigznēm, kā to lieliski pierāda „Grantland” rīcībā nonākušie skautinga materiāli par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlētājiem, pie tam visaugstākā kaluma vīriem.

Grantland.com ir iecienīts sporta un popkultūras blogs, ko aizsāka par Ziemeļamerikā pazīstamāko „sporta čali” devētais Bils Simonss. Bijušais ESPN žurnālists savulaik ar lielo mediju atklāti konfliktēja par vārda brīvību, bet tagad Simonsam jau vairākus gadus ir pašam savs blogs, kas joprojām tiek asociēts ar ESPN. Tajā ne vien tiek apskatīti sporta notikumi, bet arī parādās kāda ekskluzīvāka informācija. Tagad Grantland.com rīcībā nonākuši vairāki skautinga materiāli, kas publicēti pēc tam, kad Atlantas „Hawks” ģenerālmenedžeris Denijs Ferijs tika apvainots rasisma izpausmēs.

„Aiz sānu līnijas” piedāvā šo materiālu tulkojumu, kas paver skatu uz to, kādu informāciju uzklausa un ar kādu dalās NBA klubu ģenerālmenedžeri, lai izlemtu par spēlētāju piesaisti komandai. Materiālā atklājas dažādas līgas superzvaigžņu personības īpatnības, vājības, raksturu iezīmes. Protams, jāatceras, ka tas ir subjektīvs kāda spēlētāja vai kluba darbinieka viedoklis. Dažos no šiem viedokļiem uzreiz kļūst skaidrs, kurš ir tā autors.

2013-2014 bijušais „Rockets” spēlētājs
Džeimss [Hārdens] ir lielisks puisis, ar ko kopā atpūsties, lielisks komandas biedrs. Vienmēr izteica komplimentus par maniem „Buffalo Jeans” džinsiem. Dažreiz atpūtāmies līdz četriem pieciem rītā, arī spēles dienās, vienalga. Esmu redzējis viņu iemetam 30 pēc tam, kad pamodies piecos vakarā pēc iepriekšējās nakts. Kas attiecas uz viņa aizsardzību, viņš man teica, ka dažreiz vienkārši aizdomājas par lietām, kā „Game of Thrones” teorijām vai arī par to, ko darīsim pēc spēles, un viņš aizsapņojas. Piemēram, ir video, kas ir kā kompilācija reizēm, kad Džeimss aizskatās tālumā, kamēr pretinieku komanda viņu apspēlē. Mēs ar Dvaitu [Hovardu] jokojām, ka tas izskatās pēc situācijas, kad tavai pultij izbeidzas baterijas. Mēs ar Džeimsu runājām par to pāris reižu. Es prasīju „Džeims, kas notiek ar tavu aizsardzību?”, un viņš neko neatbildēja, tikai skatījās ārā pa logu. Es prasīju vēlreiz, un viņš teica: „Ko?” Turpināju: „Kas notiek ar tavu aizsardzību? Dažreiz tā izskatās pēc pults, kurai beigusies baterija.” Tad Džeremijs Lins apsēdās uz vienu no Dvaita „whoopie” spilveniem, un tas viņu iztraucēja, tāpēc es tā arī nesagaidīju atbildi.

2006-2014 bijušais „Lakers” komandas darbinieks
Viņam viss ir Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe, Kobe. Varbūt aizmirsu pieminēt vēl dažus Kobes, bet jūs sapratāt manu domu. Viņš strādā vissmagāk par jebkuru spēlētāju, ko esmu redzējis, un citi pat nav tuvu tam, bet šis puisis ir kā basketola sociopāts. Viņš nezina neviena sava komandas biedra vārdu. Pau [Gazolu] viņš sauca par Polu pat pēc tam, kad pirmo reizi kopā izcīnīja titulu. Lamāru [Odomu] sauca par Leriju. Viņš zināja Fišera vārdu. Lieta tāda, ka viņš katru saspēles vadītāju sauca par Fišu. Viņš Stīvu Nešu sauca par Fišu. Viņš lika Smušam [Pārkeram] pārģērbties un noteipoties slotu skapī. Kad jautāju, kāpēc tā, viņš teica: „Lai Fišs var pierast pie lietām, ko izmantos, kad nākamezon kļūs par sētnieku.” Viņam gan izrādījās taisnība šajā jautājumā. Vienreiz Kobe nopirka Vanesai dimanta gredzenu, jo domāja, ka viņa gribēs šķirties. Smušs teica kaut ko par gredzenu – tas esot lielāks nekā viņa dzīvesvieta. Kobe bļāva: „Fiš, ej atpakaļ savā skapī!” Tas bija smieklīgi. Tas bija pirms spēles, kurā viņš iemeta 81 punktu, tā kā bijām izbraukumā.

2013-2014 bijušais „Bobcats” darbnieks
Maikls [Džordans] pienāca pie soliņa, apsēdās un izdarīja dažādas derības ar spēlētājiem. Piemēram, saderēja ar Džanero Pargo, ka viņš nekad nesāks spēli pamata pieciniekā vai vidēji negūs piecus punktus. Pargo bija jāapkopj Džordana mājas sēta divus mēnešus, lai atmaksātu.

2004-2014 bijušais „Bulls” spēlētājs
Biju sarūgtināts, kad mani aizmainīja, jo man patika komandas biedri un patika spēlēt pie trenera [Toma] Tibodo, bet man nepietrūks tas, kādu slodzi izdzīvoja mans ķermenis. Treneris Tibs vienmēr teica „Mans pulkstenis ir salūzis”, kad viņam lūdza izdarīt spēlētāju maiņu. Vidēji mačā spēlēju visvairāk visā līgā divus gadus pēc kārtas no 2011. līdz 2013. gadam. Ik reizi, kad lūdzu maiņu, Tibs izlikās mani neredzam. Atceros, ka man bija jāveic īpaša procedūra ”play-off” laikā, Tibs man pienāca klāt un teica: „Zinu, ka tu nejūties labi, bet, ja tu varētu nospēlēt tikai 35-38 minūtes šovakar, mums to ļoti vajadzētu.” Atbildēju: „Trener, man ir 39 grādu temperatūra!” Viņš teica: „OK, 30?”

2011-2014 bijušais „Knicks” spēlētājs
Melo [Karmelo Entonijs] ir lielisks, lielisks punktu guvējs. Es viņu ieliktu uzreiz aiz pašiem labākajiem spēlētājiem. Absolūti spēlētājs, par kuru ir vērts cīnīties, bet nekādu variantu, ka viņš atstāts Ņujorkas naudu uz galda. Viņš vada to komandu. Viņš bija inženieris manai aizmainīšanai uz Dalasu, to es zinu skaidri. Medijos bija citāti no kāda anonīma spēlētāja, kurš pārstāv CAA aģentūru un to, ka viņi tiek aprūpēti labāk aģentūras dēļ, jo šī aģentūra būtībā vadīja komandu. Tik un tā Melo vainoja mani un es tiku aizmainīts. Viss kārtībā. Es tik un tā biju vienīgais čalis, kurš mēģināja aizsargāt soda laukumu, bet [treneris Maiks] Vudsons lika mums mainīties vienmēr. Stulbi, ka man joprojām jāspēlē ar [Reimondu] Feltonu.

2011-2014 bijušais „Pacers” spēlētājs
Visi bija uztraukušies par Roju [Hibertu]. Viņš ir lielisks komandas aizsardzībai, kad viņš ir komandas sastāvdaļa, bet džeks ir tik mainīgs. Dažreiz viņš vienkārši sēdēja ģērbtuvēs puslaikā un pēc spēlēm vienkārši smaidīja ar attieksmi, ka viss ir labi, viss ir lieliski. Tai pat laikā viņš strādāja tieši pie nulles lietām. Bija dažādas baumas, bet neviena no tām nebija taisnība. Cik nu es zinu. Nezinu, neviens īpaši ar mani nerunāja, kad Rojs mani nosauca par savtīgu. Zinu, ka viņš runāja par mani. Viņš vienmēr teica: „Man vajag bumbu, man vajag bumbu.” Tai pat laikā viņš guva divus punktus ar astoņiem metieniem, nevienu atlēkušo bumbu, izskatījās, ka viņam vajag speciālu rokturi, lai ieslēgtu kustības ar muguru pret grozu. Beigās Lerijs [Bērds] lika mums tvītot bildes, kurās izliekamies, ka patīkam viens otram. Es nebiju nevienā no tām. Esmu no Bruklinas, nekad neesmu tēlojis dzīvē.

2013-2014 bijušais „Pistons” komandas darbinieks
Lūdzāmies Džošam [Smitam], lai viņš nemet trīspunktniekus. Puiši pa īstam piedāvāja viņam naudu, lai nemestu. Visi, izņemot Dramondu, kurš nedrīkstēja teikt ne sūda savu soda metienu dēļ. Džošs izdarīja pa trīs vai vairāk trīspunktniekiem spēlē, metot ar 26 procentu precizitāti! Brendons [Dženingss] bija dusmīgs, jo tie bojāja viņa statistiku. Čonsijs [Bilapss] lūdzās viņam nemest trīspunktniekus, bet Džošs neklausījās un, domāju, tas daļēji lika saprast Čonsijam, ka ir laiks beigt karjeru, lai gan viņš jau to varēja darīt pirms trim gadiem.

Oriģināls angļu valodā: Grantland Exclusive: Redacted NBA Scouting...

P.S. Katra paša ziņā izvērtēt materiāla ticamības momentu

  +4 [+] [-]

, 2014-09-19 18:16, pirms 10 gadiem
Hārdens aizskatās un tad ir kā izbeigusies baterija

     [+] [-]

, 2014-09-19 18:18, pirms 10 gadiem
khhh, es ceru, pārpublicējuma autors saprot, ka šis viss ir humors un izdomāts.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-19 18:35, pirms 10 gadiem
Stephenson un Denga komentari un Chandlera komentars
pa Rockets nav ne jausmas

     [+] [-]

, 2014-09-19 18:44, pirms 10 gadiem
dzeltens rakstīja: khhh, es ceru, pārpublicējuma autors saprot, ka šis viss ir humors un izdomāts.
es ar šo pašu iedomājos izskatās, ka Sportacentrs to uztver nopietni

     [+] [-]

, 2014-09-19 18:56, pirms 10 gadiem
vēlreiz pārlasīju visu - nespēju noticēt ka kāds kaut ko tādu varētu uztvert par patiesību

  +1 [+] [-]

, 2014-09-19 19:07, pirms 10 gadiem
Chandlers labs galvenais- Stulbi, ka atkal ar Feltonu jāspēlē

  +1 [+] [-]

, 2014-09-19 19:51, pirms 10 gadiem
interesanti ..

  +1 [+] [-]

, 2014-09-19 20:36, pirms 10 gadiem
ljames237 rakstīja: Stephenson un Denga komentari un Chandlera komentars
pa Rockets nav ne jausmas
parsons no rockets. stivensons sanaak,ka neteelo? Kā var likt cilvēkam iet skapii un viņš klausa.

     [+] [-]

, 2014-09-19 20:49, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: parsons no rockets. stivensons sanaak,ka neteelo? Kā var likt cilvēkam iet skapii un viņš klausa.
Jūs vēl joprojām nesaprotat, ka tas ir ASV autoru piedūriens?

  -1 [+] [-]

, 2014-09-19 22:05, pirms 10 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: interesanti ..
Man gan kaut kā nelikās interesanti. Un pat ne smieklīgi. Pēdējos 3 nemaz neizlasīju. Manas domas - tukšs raksts.

     [+] [-]

, 2014-09-20 00:49, pirms 10 gadiem
Skatos Siliņš ielicis P.S lai katrs izvērtē ticamību.
Es teikšu vienkārši, ja šis būtu patiesi tad viss NBA būtu uz ausīm kaut vai tikai par MJ derībām LOL
Pats portāla radītājs Bils Simonss būtu jau 2-3 podkas par šo uzbliezis un vienu column uzbliezis for sure
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-09-20 11:40, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: man gan patika, jo par Hārdenu tas ir true story.
Nu nez. Raksts tādu dzeltenu rakstu atgādina. Bet piemēram ziņa, kas tiešām ir ziņa par Bledsoe piedāvājumu no MIN puses nemaz nav. Man vairāk interesētu ziņas nevis dzeltenā prese.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-20 23:03, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu nez. Raksts tādu dzeltenu rakstu atgādina. Bet piemēram ziņa, kas tiešām ir ziņa par Bledsoe piedāvājumu no MIN puses nemaz nav. Man vairāk interesētu ziņas nevis dzeltenā prese.
Atceramies to, ka Lebrons parakstīju līgumu ar Cavalieriem 1+1, tas nozīme, ka viņš varēs izvēlēties vai nākošgad parakstīt ar Cavalieriem, un te ir visa fiška apakšā, jo Suns gribēja no Bledsoe īlgtermiņa līgumu, bet viņš nepiekrita, toties Irvings parakstīja īlgtermiņa līgumu ar Cavalieriem, un lieta ir tāda, ka Bledsoe un Lebronam ir viens un tas pats aģents, tātad... ir ļoti ticami, ka ja Cavaliers šosezon neko labu neparadīs, tad var būt Sign and trade apmaiņa starp Suniem un Cavalries jeb Irvings pret Bledsoe.

P.S. Lebrons vēl nesen ielika bildi, kur viņi kopā ar Bledsoe trenējas un Lebrons uzrakstīja, ka Bledsoe drīzumā būs all-star, tātad čomi viņi ir

     [+] [-]

, 2014-09-21 01:21, pirms 10 gadiem
Justifiable rakstīja: Atceramies to, ka Lebrons parakstīju līgumu ar Cavalieriem 1+1, tas nozīme, ka viņš varēs izvēlēties vai nākošgad parakstīt ar Cavalieriem, un te ir visa fiška apakšā, jo Suns gribēja no Bledsoe īlgtermiņa līgumu, bet viņš nepiekrita, toties Irvings parakstīja īlgtermiņa līgumu ar Cavalieriem, un lieta ir tāda, ka Bledsoe un Lebronam ir viens un tas pats aģents, tātad... ir ļoti ticami, ka ja Cavaliers šosezon neko labu neparadīs, tad var būt Sign and trade apmaiņa starp Suniem un Cavalries jeb Irvings pret Bledsoe.

P.S. Lebrons vēl nesen ielika bildi, kur viņi kopā ar Bledsoe trenējas un Lebrons uzrakstīja, ka Bledsoe drīzumā būs all-star, tātad čomi viņi ir
Nu jā.... man atnāca uz e-pastu tas Lebrona Sprite logo, bildes gan man nav, bet es arī varēšu tādā gadījumā ar LBJ uzspēlēt kaut kad?

     [+] [-]

, 2014-09-21 01:49, pirms 10 gadiem
Justifiable rakstīja: Atceramies to, ka Lebrons parakstīju līgumu ar Cavalieriem 1+1, tas nozīme, ka viņš varēs izvēlēties vai nākošgad parakstīt ar Cavalieriem, un te ir visa fiška apakšā, jo Suns gribēja no Bledsoe īlgtermiņa līgumu, bet viņš nepiekrita, toties Irvings parakstīja īlgtermiņa līgumu ar Cavalieriem, un lieta ir tāda, ka Bledsoe un Lebronam ir viens un tas pats aģents, tātad... ir ļoti ticami, ka ja Cavaliers šosezon neko labu neparadīs, tad var būt Sign and trade apmaiņa starp Suniem un Cavalries jeb Irvings pret Bledsoe.

P.S. Lebrons vēl nesen ielika bildi, kur viņi kopā ar Bledsoe trenējas un Lebrons uzrakstīja, ka Bledsoe drīzumā būs all-star, tātad čomi viņi ir
Savukārt, vēl LeBrons teica, ka viens no galvenajiem iemesliem kādēļ Lebrons ir atgriezies Klīvlendā ir Kairijs Īrvings kurš viņprāt potenciāli varētu kļūt par vienu no TOP PG NBA! Caurgājienus un visus ''sick moovus'' neesmu redzējis nevienam tik labus kā Kairijam!