Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lomažs: "Žēl, ka sezona apstājās. Biju uzņēmis labu ritmu"

Lomažs: "Žēl, ka sezona apstājās. Biju uzņēmis labu ritmu"
Rihards Lomažs. Foto: ASVEL

"Svētdienas vakarā piezvanīja ģenerālmenedžeris, kurš pateica - Tonijs [Pārkers] atļāvis doties mājās," pirmdien atgriezies mājās no Francijas, portālam Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus Kadra" sacīja Latvijas valstsvienības un Lionas-Vlērbānas ASVEL basketbolists Rihards Lomažs.

"Atlidoju pirmdien un šobrīd esmu karantīnā mājās," atklāja Lomažs, kurš norādīja, ka lidostā esot bijusi brīvprātīga iespēja pārbaudīties. "Ielidojot Rīgā, lidostā bija postenis, kur, ja jūtis slikti vai tev ir simptomi, vari iet pārbaudīties. Bija iespēja to darīt, bet neviens īpaši neko nepārbaudīja - ja pats nevēlies, tad vienkārši ej pēc savas bagāžas un dodies prom no lidostas. Man viss kārtībā, jūtos labi. Mums komandā [pirms aizlidošanas] bija nelielas pārbaudes."

"Jau kādu nedēļu pusotru klubā nebija treniņu, sēdējām mājās, vadība uzrakstīja, lai nekur neejam un gaidām tālākos paziņojumus un norādes," turpināja basketbolists. "Svētdienas vakarā piezvanīja ģenerālmenedžeris, kurš pateica - Tonijs [Pārkers] atļāvis doties mājās gan ārzemniekiem, gan jebkuram vietējam, kurš nedzīvo turpat Lionā. Līdz ar to izmantoju situāciju un pēdējā brīdī nopirku biļeti, lai paspētu atbraukt mājās."

Šobrīd Francijas līgā noteikts piespiedu pārtraukums līdz 31. martam un teorētiski Rihardam vēl varētu būt jāatgriežas. "Tāda ir noruna, ka, ja čempionāts atsāksies, tad jābrauc atpakaļ. Bet, ņemot vērā situāciju, domāju, ka tā ir iespēja ir ļoti maza. Skatoties, kā viss attīstās, ka tagad vairs pat nevar iet uz ielām bez atļaujas, nedomāju, ka basketbols atsāksies."

Lomažam, kurš iepriekšējās četras sezonas pavadīja "Ventspils" sastāvā, šī bija pirmā sezona leģionāra gaitās, ASVEL rindās debitējot arī Eiropas augstākajā iespējamajā līmenī ULEB Eirolīgā. "Sezona bija interesanta. Raiba - teikšu tā. Jebkāda pieredze ir laba, it īpaši, ja vari to iegūt Eirolīgā. Tas ir neaizvietojami. Protams, gribētos spēlēt vairāk, bet tā būs vienmēr un visur. Sakrāta ļoti laba pieredze. Žēl, ka sezona apstājās, jo biju uzņēmis labu ritmu, biju sapratis savu lomu, apradis ar treneri un komandas biedriem. Bija sajūta, ka varu spēlēt brīvi. Sākumā bija neliels stress, nesapratu to, ko no manis gaida treneris. Tagad jau bija labāk, bet nekas - vēl priekšā nākamā sezona," pirmo sezonu ārzemēs komentēja Lomažs, kuram līgums ar ASVEL ir spēkā arī uz nākamo sezonu.

23 gadus vecais aizsargs Francijas čempionātā 22 mačos vidēji 15 ar pusi minūtēs guva 4,3 punktus un izcīnīja 1,2 atlēkušās bumbas, bet ULEB Eirolīgā 27 mačos atzīmējās ar vidēji 13 minūtēs gūtiem 4,9 punktiem. Četrās spēlēs Eirolīgā Lomažs guva vismaz desmit punktus - 15 punkti 8. novembrī uzvarā pret čempioniem Maskavas CSKA, desmit punkti 28. novembrī zaudējumā Telavivā, desmit punkti 3. janvārī zaudējumā pret Madrides "Real" un 14 punkti 10. janvārī zaudējumā "Crvena Zvezda".

"Jau vasarā, trenējoties kopā, parunāju ar Jāni Strēlnieku un Dairi Bertānu par to, ko gaidīt no Eirolīgas. Viss, ko viņi teica, tā arī bija. Protams, tas pirmais "wow" brīdis bija tāpat - tikko, guļot dīvānā skatījos Eirolīgu televizorā, tagad jāiet spēlēt pašam. Nezinu, kā citiem, bet man personīgi neko nemaina tas, kas nāk pretī. Basketbols ir viens, jādara vienas un tās pašas lietas. Jā, varbūt pirms spēlēm bija citādāk, kad saproti, ka šodien spēlēsi pret CSKA, "Real" vai Barselonu, bet, kad sāc spēlēt, tad viss ieiet savās sliedēs. Protams, ātrums ir pavisam citā līmenī, to pat nevar izstāstīt."

"Anadolu Efes" aizsargs Šeins Larkins šosezon mačā pret Minhenes "Bayern" guva 49 punktus, uzstādot jaunu Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu. CSKA aizsargs Maiks Džeimss, kurš regulāri saņem kritiku par pārāk individuālu spēli, jau otro sezonu pēc kārtas ir viens no labākajiem punktu guvējiem Eirolīgā. Tieši šos abus amerikāņus Lomažs nosauc kā spēlētājus, pret kuriem darboties bijis visgrūtāk. "Varbūt televīzijā izskatās, ka viņi visu dara tik vienkārši un neko baigi nesarežģī, bet, kad esi viņiem blakus, tad jā... tu saproti, ka būtībā viņus nosegt viens pret vienu nav reāli. Ātrums, kustības, kā viņi māk izmantot tevi... Tas bija "wow"! Vai, piemēram, pret Madridi tev priekšā iznāk [Valters] Tavaress ar četrmetrīgām rokām. Tas bija iespaidīgi."

Karantīnas laikā Rihards plāno pievērsties seriāliem un filmām, atzīmējot vairākus konkrētus piemērus: ""Prison Break" varu skatīties visas sezonas astoņas reizes pēc kārtas, visu zinu no galvas, bet tāpat ir interesanti (smejas). No filmām pēdējā, kas patika, bija "The Irishman". Tā kā sēžu mājās kopā ar līgavu, tad man jāskatās arī "Viņas melo labāk" (smejas)."

Podkāsts “Ārpus Kadra” skatāms portālā Sportacentrs.com un klausāms visās podkāstu straumēšanas vietnēs. Jaunākajā epizodē viedokļos dalījās: Jānis Kalniņš, Kaspars Gorkšs, Raivis Ušackis, Edgars Jaunups, Kārlis Muižnieks, Einars Fogelis, Māris Verpakovskis, Rihards Lomažs, Kaspars Daugaviņš, Krišs Upenieks un Rolands Eliņš.

Klausies sev ērtākajā veidā:
Spotify: https://ej.uz/AKspotify
Podbean: https://ej.uz/AKPodbean
Apple Podcasts: https://ej.uz/AKApple
PlayerFM: https://ej.uz/AKPlayerFM
Podkasti.lv: https://ej.uz/AKDelfi
SoundCloud: https://ej.uz/ArpusKadra


Artūrs Štālbergs. Foto: TTT Rīga
24

Artūrs Štālbergs noslēdz gaitas basketbolā

Artūrs Štālbergs 38 gadu vecumā lēmis likt punktu savām profesionālajām gaitām basketbolā, kur bijis gan spēlētājs, gan treneris, gan funkcionārs, Štālbergs pavēstīja portālam Sportacentrs.com. Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība “TTT Rīga”, kur Artūrs pēdējo trīs sezonu garumā veica ģenerālmenedžera pienākumus, tuvākajā laikā izziņos gan jaunas sejas kluba vadībā, gan jaunumus saistībā ar sastāvu un dalību starptautiskajos turnīros.
Foto: basket.lv
11

Pamati ielikti, bet īstie pārbaudījumi vēl tikai priekšā

Latvijas vīru groza bumbas meistari aizvadījuši pirmās četras oficiālās spēles jaunā galvenā trenera Lukas Banki vadībā. Izcīnītas četras uzvaras un nodemonstrēts basketbols, kas iezīmē daudz piesauktās pārmaiņas.
Rinalds Sirsniņš. Foto: BK Ogre

Nepabeigtās sezonas labākie: Mazura atgriešanās, MVP - Rinalds Sirsniņš

Latvijas klubu basketbola aizvadītās sezonas labāko spēlētāju un treneru apkopojumā esam nonākuši līdz finiša taisnei. Šodien nosaucam balsojuma uzvarētājus kategorijās "Labākais treneris" un "Vērtīgākais spēlētājs".