Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Timma: "Blūms parādīja, ka ir īsts kapteinis"

Timma: "Blūms parādīja, ka ir īsts kapteinis"
Jānis Blūms
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Nekas cits neatlika kā salauzt spēli ar kapiņu, ar ātriem punktiem. Izdarījām visu kā komanda - apturējām pretinieku aizsardzībā ar komandas spēli un beigās izskatījās pārliecinoša uzvara," pēc izcīnītās uzvaras pār Rumāniju Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā sacīja Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucējs Jānis Timma.

"Sākumā spēle izvērtās sasaistīta, kaut kas neaizgāja. Otrajā puslaikā atvērāmies, iekrita metieni, kamēr rumāņiem vairs grūtie metieni negāja. Sanāca ātra spēle, un viss aizgāja," maču komentēja debitants Aigars Šķēle, kurš atzina, ka nelielu apjukumu radījusi rumāņu zonas aizsardzība no pirmās minūtes. "Gaidījām, ka Rumānijai būs agresīva aizsardzība, bet tas, ka viņi sāka ar zonu, bija kaut kas jauns. Viņi sedza labi un agresīvi, tāpēc bija grūti."

"Zināju, ka pirmo spēli [pret Zviedriju] nespēlēšu, jo tā bija pirmā oficiālā spēle, kas bija ļoti svarīga. Izdevās izcīnīt uzvaru un nākamajā spēlē labi sākām, ieguvām lielu pārsvaru un mani uzlaida laukumā. Parādīju sevi labi, treneris uzticējās un spēle aizgāja. Arī šajā spēlē uzlaida, uzticējās un es izdarīju, ko varēju," savu lomu un izaugsmi no spēles uz spēli raksturoja Šķēle.

"Baigais prieks, ka uz spēlēm nāk tik daudz skatītāji. Nebijām gaidījuši. Protams, gribētos vēl, vēl un vēl, bet arī tā, kā ir tagad, ir labi," priecīgs par atmosfēru Arēnā Rīga bija aizsargs, kurš pret rumāņiem 13 nospēlētajās minūtēs guva piecus punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Uz maiņu spēlē iesaistījās arī uzbrucējs Jānis Timma, kļūstot par vienu no produktīvākajiem spēlētājiem un uzteicami strādāja aizsardzībā - pieci punkti, trīs atlēkušās bumbas, trīs piespēles, četras pārtvertas bumbas un pieci izprovocēti pārkāpumi. Pie tam lielākoties rādītāji sasniegti tieši otrajā puslaikā, kad arī izdevās salauzt pretiniekus. "Pirmajā iznācienā nesanāca saņemt piespēli un uzsitu nesportisko piezīmi. Uzreiz neliels morālais sagrāvums, bet otrajā puslaikā viss sākās no jauna. Otro puslaiku sākām ar pavisam citu agresivitāti, bija jāveic trenera uzdevumi - neļaut saņemt bumbu un segt tuvu klāt 9. un 15. numurus (Vlads Moldoveanu un Mihais Silvasans - aut.piez.), kuriem mēģināt neļaut izmest."

"Cerējām, ka spēle aizies no brīviem iemestiem metieniem, kas dotu pozitīvās emocijas, kas mūs dzītu uz priekšu. Sanāca tieši pretēji - viņi sameta ar augstu procentu," spēles sākumu atminējās Timma. "Labi, ka Jānis [Blūms] sameta vairākus trīspunktniekus. Viņš parādīja, ka ir īsts kapteinis un brīžos, kad spēle neiet nevienam, viņš uzņēmās un iemeta. Turējāmies un nekas cits neatlika kā salauzt spēli ar kapiņu, ar ātriem punktiem. Izdarījām visu kā komanda - apturējām pretinieku aizsardzībā ar komandas spēli un beigās izskatījās pārliecinoša uzvara."

"Puslaikā treneris teica, lai sākam beidzot spēlēt aizsardzībā, spēlēt kā komanda un, ja neiet metieni no distances, iet cauri vairāk un meklēt ekstra piespēles," Ainara Bagatska uzrunu ģērbtuvē puslaika pārtraukumā atstāstīja Jānis.

Jānis otrajā puslaikā spēlēja ceturtā numura pozīcijā un viņam bija uzticēta rumāņu līderu Moldoveanu un Silvasana segšana: "Zināju, ka viens postā griežas uz vidu, otrs - tieši pretēji, uz otru pusi. Lielos vilcienos vienkārši bija jāspēlē agresīvi, jāmēģina neļaut saņemt bumbu."

Vienā no spēles epizodēm pagājušās sezonas LBL danku konkursa čempions Timma nodemonstrēja savu atlētismu, ātrajā uzbrukumā triecot grozā bumbu no augšas pēc "dzirnaviņas". "Piektdien neizdevās "Krastu mača" danku konkurss, tāpēc tagad iepriecināju skatītājus," smējās Jānis, atceroties epizodi. "Ieguvu sev pozitīvas emocijas, jo sāp elkonis un tas traucē metienam."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-18 15:33, pirms 10 gadiem
Timmam vēl ir daudz ko pielikt. NBA viņš potenciāli būtu tīrs 3.numurs, kam arī jāsedz tik pat kustīgs un atlētisks pretinieks. Šeit viņš sedza faktiski vidusmēra garos, turklāt pāris reizes nokavēja arī pieslēgšanos palīdzēt. Un tas viss ir kāju darbības trūkuma rezultāts. Plus, kā potenciālai punktu mašīnai, vajadzētu tomēr mazliet biežāk uzbrukumā to iniciatīvu uz sevi uzņemties. Kā saņem bumbu, pat uz grozu neskatās. Lai jau viņam viss izdodas.
, 2014-08-18 15:42, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Timma parādīja sevi ļoti labi, var redzēt, ka ne velti viņam ir tas NBA drafts, izceļas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, gan spēj atrast sev vajadzīgo vietu, lai nospēlētu uz skatītājiem, tāds spēlētājs ir vajadzīgs katrai komandai, žēl, ka BKV tā palaida tādu talantu.
nu nez, nez. potenciāli NBA čaļi arī puntus normāli vāc! jā, atspere viņam fantastika, bet ar to vien nepietiek...
, 2014-08-18 18:26, pirms 10 gadiem
NBA nebūs, bet Eirolīga jau nemaz nav sliktāks līmenis kā lejasgala NBA komanda. Timma spēlē produktīvi, varbūt nav padsmit punkti, bet melnais darbs tiek padarīts - izlasē Jahoviča aizstājējs būs.
, 2014-08-18 20:01, pirms 10 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: NBA nebūs, bet Eirolīga jau nemaz nav sliktāks līmenis kā lejasgala NBA komanda. Timma spēlē produktīvi, varbūt nav padsmit punkti, bet melnais darbs tiek padarīts - izlasē Jahoviča aizstājējs būs.
Tu tāds indivīds esi!
Slinkums meklēt, bet ir jūra Tavu komentāru no pagājušās sezonas, kur tu vnk brutāli noliki Timmu. ''Viņš pat eiropas kausā nekad nespēlēs'', ''nožēlojams spēlētājs, drausmīgi lēns'', ''pat LBL neko nerāda'', ''līdz eirolīgai kā līdz mākoņiem'' u.t.t.
Nožēlojams cilvēciņš Tu esi. Kaut cik tomēr jāatbild par saviem vārdiem, nevar visu laiku mest kažoku uz otru pusi. Man patika Timma BKV, patiks arī VEF, tādiem kadriem kā Tu to nesaprast.
, 2014-08-18 22:27, pirms 10 gadiem
Vakar Jānis tiešām bija īsts kapteinis!
Artūrs Štālbergs. Foto: TTT Rīga
24

Artūrs Štālbergs noslēdz gaitas basketbolā

Artūrs Štālbergs 38 gadu vecumā lēmis likt punktu savām profesionālajām gaitām basketbolā, kur bijis gan spēlētājs, gan treneris, gan funkcionārs, Štālbergs pavēstīja portālam Sportacentrs.com. Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība “TTT Rīga”, kur Artūrs pēdējo trīs sezonu garumā veica ģenerālmenedžera pienākumus, tuvākajā laikā izziņos gan jaunas sejas kluba vadībā, gan jaunumus saistībā ar sastāvu un dalību starptautiskajos turnīros.
Foto: basket.lv
11

Pamati ielikti, bet īstie pārbaudījumi vēl tikai priekšā

Latvijas vīru groza bumbas meistari aizvadījuši pirmās četras oficiālās spēles jaunā galvenā trenera Lukas Banki vadībā. Izcīnītas četras uzvaras un nodemonstrēts basketbols, kas iezīmē daudz piesauktās pārmaiņas.
Rinalds Sirsniņš. Foto: BK Ogre

Nepabeigtās sezonas labākie: Mazura atgriešanās, MVP - Rinalds Sirsniņš

Latvijas klubu basketbola aizvadītās sezonas labāko spēlētāju un treneru apkopojumā esam nonākuši līdz finiša taisnei. Šodien nosaucam balsojuma uzvarētājus kategorijās "Labākais treneris" un "Vērtīgākais spēlētājs".