Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Patīkami saņemt šādu balvu, bet tas nebija mērķis"

Andrejs Siliņš

Porziņģis: "Patīkami saņemt šādu balvu, bet tas nebija mērķis"
Kristaps Porziņģis
Foto: eurocupbasketball.com

"Ir divas spēles nedēļā, nav laika atslābināties, visu laiku jābūt gatavam spēlēt. Lidojumi, treniņi, spēles - aizņemts režīms, un tas man patika," pēc ULEB Eiropas kausa uzlecošās zvaigznes atzinības saņemšanas rubrikai "Aiz sānu līnijas" pozitīvos iespaidos par turnīru dalījās "Sevilla" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

"Patīkami saņemt šādu balvu, bet tas nebija mērķis un nav tas, uz ko eju ilgtermiņā. Zināju, ka tāda balva ir, un viens no Eirolīgas cilvēkiem man pačukstēja jau nedaudz ātrāk," sazvanīts Seviļā, Kristaps reaģēja uz iegūto atzinību.

Lūgts atcerēties spilgtāko spēli, Porziņģis dalījās atmiņās par regulārā turnīra trešās kārtas spēli: "Pirmā epizode, kas nāk atmiņā, ir trešā sezonas spēle pret Romas "Virtus". Zaudējām to spēli, taču pie mīnus trīs pēc garām aizmesta trīspunktnieka izcīnīju bumbu pie groza un iedankoju, lai gan mani reāli nonesa. Ja būtu iedots sods, būtu bijusi iespēja izraut neizšķirtu un papildlaiku savai komandai. Domāju, ka tajā spēlē mūs bišķiņ apzaga... Kopumā labi nospēlēju to spēli - produktīvi dažādos spēles elementos."

Liepājnieks uzskata, ka ULEB Eiropas kausā iegūtā pieredze bijusi ļoti noderīga turpmākajai izaugsmei: "Vienīgais, kas man nepatika, bija garie izbraukumi un lidojumi, bet ar to jārēķinās, un tā tas ir jebkur augstā līmenī. Kopumā gan ļoti patika. Ir divas spēles nedēļā, nav laika atslābināties, visu laiku jābūt gatavam spēlēt. Lidojumi, treniņi, spēles - aizņemts režīms, un tas man patika. Fiziski ir grūti, bet tā ir lielāka pieredze. Plus, ja gadās kāda sliktāka spēle, nav jāgaida visa nedēļa līdz nākamajai, bet jau pēc dažām dienām vari atkal tikt pie iespējas parādīt labu spēli."

"Seville" komanda sezonu sāka C grupā, ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. "Last32" turnīrā L grupā divi panākumi sešos mačos un pēdējā ceturtā vieta. "Noteikti varējām nospēlēt labāk. Vairākas spēles varējām uzvarēt, bet beigās pieļāvām kļūdas. Tāpat bija arī dažas sagrāves. No otras puses, pirmo mērķi - tikt ārā no grupas - sasniedzām."

Seviļa joprojām turpina cīņu par palikšanu ACB līgā. Šobrīd komanda ar astoņām uzvarām 28 spēlēs ieņem 16. vietu 18 komandu konkurencē, tomēr 17. vietā esošajai "La Bruixa d'Or Manresa" ir tieši tāda pati bilance. "Nākamā spēle būs tieši pret "Manresa" un tā būs svarīgākā spēle sezonā. Spēle būs gandrīz vai divu uzvaru vērtībā. Jāizcīna uzvara un jārevanšējas par zaudējumu pirmajā aplī," Kristaps ieskicē tuvākās nākotnes mērķus.

Porziņģis Eiropas kausa izcīņā piedalījās 16 spēlēs, vidēji nepilnā 21 minūtē guva 11,6 punktus, izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu, bloķēja 1,2 metienus un izprovocēja 2,5 piezīmes. 215 centimetrus garais spēka uzbrucējs grozam uzbruka ar 59,6% precizitāte no divpunktu zonas un ar 45,9% precizitāti no tālmetienu līnijas. Porziņģis bija Seviļas komandas labākais punktu guvējs un sasniedza labāko efektivitātes reitinga rādītāju (+13,1).

  +3 [+] [-]

, 2015-04-14 16:59, pirms 9 gadiem
Tas ir patīkami un apsveicami, prieks lasīt arī paša Kristapa komentārus.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-14 17:19, pirms 9 gadiem
Precizitāte iespaidīga jebkurai līgai...

     [+] [-]

, 2015-04-15 10:54, pirms 9 gadiem
malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 19:51, pirms 9 gadiem
Hokeja fans32 rakstīja: Kurš drafts Lakeriem šosezon ir? Būtu labs duets Porziņģis un Braients.
Lakers būtu ļoti slikts variants.. Tikai, lai apmierinātos ar norietošu KOBI?