Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Freimanis: "Vienīgā iespēja spēlēt vairāk - uzreiz izdarīt kaut ko pozitīvu"

Andrejs Siliņš

Freimanis: "Vienīgā iespēja spēlēt vairāk - uzreiz izdarīt kaut ko pozitīvu"
Rolands Freimanis
Foto: www.business-gazeta.ru

"Jāspēlē kā komandai. Kad sākam spēlēt individuāli, sniegums sāk pieklibot. Tas ir mūsu lielākais mīnuss šobrīd. Kad uzvarējām "Lokomotiv", spēlējām kā komanda, dalījāmies ar bumbu," kā vienu no galvenajiem iemesliem zaudējumam ULEB Eiropas kausā "Gran Canaria" vienībai minēja Kazaņas "Unics" latviešu spēka uzbrucējs Rolands Freimanis.

"Unics" klubam Eiropas kausā bija tikai viens mērķis - uzvara, kas garantētu atgriešanos Eirolīgā nākamsezon. Pēc četrām uzvarām sešās Last32 turnīra spēlēs sekoja panākums astotdaļfinālā pār itāļu "Cantu" (70:64, 75:72), bet ceturtdaļfināla pirmajā spēlē mājās zaudēts "Lokomotiv Kuban" (78:87). Atbildes spēlē Krasnodarā "Unics" sagādāja zināmā mērā pārsteigumu, pārliecinoši revanšējoties (79:58) un iekļūstot pusfinālā. Tur pretī nāca spāņu "Gran Canaria", kam pamatīgi zaudēts jau pirmajā mačā mājās (70:83) un arī izbraukumā (76:78), tādējādi izstājoties no cīņas par titulu...

"Lielos vilcienos visas cerības zaudējām jau mājas spēlē. Ļoti slikti nospēlējām, droši vien domājām, ka uzvarēsim tāpat un nebijām līdz galam motivēti. Viņi mūs par to sodīja. Otrajā spēlē mēģinājām, bet grūti... Beigās likumsakarīga izstāšanās," iemeslu neveiksmei pusfinālā skaidroja Freimanis. "Šeit ir spēlētāji ar vārdiem, visiem ir pārliecība par sevi un dažreiz šķiet, ka uzvarēsim spēles tāpat no sevis. Iepriekšējā kārtā vēl ar divdesmit punktiem bijām uzvarējuši Krasnodaru... It kā visas svarīgās spēles pret lielām komandām spēlējam labi, bet pret tām, kuras ir nedaudz vājākas, iet grūti. Kanārijas spēlēja ļoti labi un neparocīgi mums."

Neraugoties uz mērķa nesasniegšanu, "Unics" vadība pagaidām nav ieviesusi nekādas sankcijas,atklāj Freimanis: "Neko tādu neteica. Biju domājis, ka būs kaut kas vairāk. Prezidents nav bijis uz vietas pagaidām. Kad atbrauks, droši vien būs kāda sapulce. Tāpat jau visi neapmierināti, sezona bijusi slikta."

Pats Rolands gan pusfinālā pret "Gran Canaria", gan VTB līgā pret "Khimki" spēlēja vairāk par desmit minūtēm, līdz ar to arī sasniedza labu produktivitāti. "Godīgi saku, joprojām neesmu sapratis, kā tas notiek. Vienkārši jābūt gatavam spēlēt katru dienu, nekad nevari zināt, kas notiks," Freimanis arvien nav izkodis veidu, kā regulāri tikt pie lielāka spēles laika.

"Khimki" grozā Freimanis nepilnu 16 minūšu laikā iemeta 16 punktus, izmetot 11 metienus no spēles. "Kad izlaiž, jābūt gatavam nospēlēt. Mani nenomainīja pēc pirmajiem garām aizmestajiem metieniem un ļāva sajust spēli. Nav man tāds līmenis, lai es uzreiz varētu sākt mest. Vajag laiciņu, lai sajustu spēli un tad jau aiziet. Nekas cits neatliek, kā mēģināt uzņemties. Ja kaut ko izdaru, varēšu turpināt spēlēt. Bija jāriskē un jādara uzreiz. Pagaidām tā izskatās kā vienīgā iespēja - ieejot spēlē, uzreiz izdarīt kaut ko pozitīvu."

Kazaņas komanda sezonu turpina VTB līgā, kur tuvojas izslēgšanas turnīrs. Tajā, ļoti iespējams, atkal nāksies krustot šķēpus ar "Lokomotiv Kuban". "Nebūs viegli. Eiropas kausā viņiem nebija divi spēlētāji un ar tiem spēle būs nedaudz citādāka. Mums jāspēlē savs basketbols - tāds, kādu spēlējam, kad ir rezultāts. Jāspēlē kā komandai. Kad sākam spēlēt individuāli, sniegums sāk pieklibot. Tas ir mūsu lielākais mīnuss šobrīd. Kad uzvarējām "Lokomotiv", spēlējām kā komanda, dalījāmies ar bumbu."

Eiropas kausā finālā Freimanis paredz "Gran Canaria" uzvaru pār "Khimki": "Kanārijas spēlē ļoti labi, mājās viņiem ir liels atbalsts, zāle pilna un ceļš līdz turienei arī ir tāls, kas dod nedaudz papildus nogurumu. Dodu 60 pret 40 par labu Kanārijām."