Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sapņu pārdevējs - basketbola afērists

Viņnedēļ sākās pasaulē prestižākās basketbola līgas Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) jaunā sezona, bet Ziemeļamerikā ir vēl vairākas profesionālas līgas. Šovasar par vēl vienu tādu pieteicās kļūt "AmeriLeague", kas solīja izrādīt konkurenci NCAA un NBA Attīstības līgai, jau bija paspējusi piesaistīt līmenim atbilstoši skaļus spēlētājus, bet… viss izrādījās vien vērienīga afēra, aiz kuras stāvēja vīrs vārdā Glendons Aleksandrs – savulaik perspektīvs basketbolists, šodien krimināls shēmotājs.

Alternatīva koledžai un Attīstības līgai

No 2006. gada Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) noteikumi paredz, ka vietējais amerikāņu talants nedrīkst pieteikties NBA draftam uzreiz pēc vidusskolas, kā tas bija atļauts līdz tam. Jānogaida vismaz gads. Lielākā daļa talantu izvēlas loģisko ceļu – doties vismaz gadu studēt un spēlēt koledžu basketbolu, kas ir lieliska skatuve tiem, kuri vēlas savas akcijas pacelt NBA skautu un augstāk stāvošo klubu darbinieku acīs. Tomēr nu jau par ierastu kļuvusi arī cita prakse - vidusskolu absolventi, kas dažādu iemeslu dēļ nevēlas pavadīt pat vienu gadu koledžā, izvēlas pirms NBA sezonu pavadīt jau profesionāļu statusā. Talantīgākie tiek pie pat miljonu vērtiem līgumiem citos kontinentos (Brendons Dženingss Itālijā, Emanuels Mudiejs Ķīnā), bet lielākā daļa šāda ceļa gājēju paliek ASV un mēģina sevi pierādīt NBA Attīstības līgā, kas finansiālā ziņā ir ievērojami neizdevīgāk. Piemēram, pirmais, kurš šādi rīkojās, bija uzbrucējs Lataviuss Viljamss, kurš Attīstības līgā pelnīja 20 000 dolāru… (vēlāk tika draftēts otrajā kārtā, NBA tā arī nav spēlējis, taču Eiropas stiprākajās līgās gan - šosezon Kazaņas “Unics” rindās).

Šovasar vīrs vārdā Čeruti Brauns bija nolēmis mainīt lietu kārtību, vismaz tā viņš teica. Brauns izveidoja līgu, kas būtu alternatīva NBA Attīstības līgai, bet potenciāli labākie spēlētāji tajā varētu saņemt pat miljonus. “AmeriLeague” – aiz šī nosaukuma bija jābūt astoņām komandām: “Mambas”, “Flush”, “702”, “Westerners”, “i15”, “High Rollers”, “Dealers” un “Wild Aces”. Vēlāk gan komandu skaits tika samazināts par divām. Līgas mājvieta būtu Lasvegasa, kur nav savas NBA komandas, taču vasarās tā kalpo par ASV izlases treniņnometnes vietu un NBA vasaras līgas mājvietu. Pēdējos gados vasaras līgas strauji augušā popularitāte Braunam bija iedvesusi pārliecību, ka pilsēta būtu gatava skatīties basketbolu arī sezonas garumā. Ne tikai skatīties, bet arī maksāt par to.

Brauns stāstīja, ka labākie līgas spēlētāji saņemtu ap 700 000 dolāru, bet dažiem izņēmumiem summa varētu pieaugt pat līdz 2,5 miljoniem dolāru sezonā. Savukārt zemākais atalgojums būtu 26 000 dolāru, kas ir vairāk nekā labāk apmaksāto spēlētāju alga Attīstības līgā. “AmeriLeague” mērķis bija piesaistīt tos jaunos talantus, kuri nevēlas gadu pavadīt universitātē līdz drīkstēs pieteikties NBA draftam. Barība uz āķa gana vilinoša – spēlēt profesionāli savā dzimtenē, saņemt par to labu naudu un izvairīties no aklimatizēšanās jaunā vidē (došanās pāri okeānam uz vietu, kur retais runā tavā dzimtajā valodā). “Lai noteiktu algu, skatīsimies uz dažādiem faktoriem. Kopējo talanta līmeni, drafta prognozēm, personību – vai ar to iespējams pelnīt,” augustā basketballinsiders.com citēts Brauns. “Šī varētu būt labākā iespēja “one-and-done” spēlētājiem (tiem, kuri jau pirms stāšanās koledžā skaidri zina, ka ilgāk par vienu gadu tajā nepavadīs).” Par pirmo spēlētāju, kurš piekrita spēlēt jaunizveidotajā līgā, kļuva aizvadītās sezonas vidusskolu Top50 spēlētājs Teds Kapita. Sākotnēji spēka uzbrucējs bija vienojies par spēlēšanu Arkanzasas universitātē, taču zemo atzīmju dēļ tas nebija iespējams un nācās piekrist sezonu pavadīt tā saucamajā “Prep” jeb sagatavošanas skolā. Septembrī parādījās informācija, ka Kapita gatavs uzsākt profesionāļa gaitas un parakstīs līgumu ar kādu franču klubu, tomēr tas nenotika. Āķi izmeta Brauns.

Lai līga būtu konkurētspējīga, tai vajadzēja piesaistīt arī pieredzējušākus spēlētājus ar atbilstoši līmenim skaļiem uzvārdiem. Un arī šādus vīrus sameklēt izrādījās salīdzinoši viegli – piekrita tie, kuru līdzšinējais karjeras gājums nebija sanācis tāds kā plānots, bet jaunā līga deva cerības atgūt NBA klubu uzmanību. 2012. gada draftā ar 16. numuru tika izvēlēts spēka uzbrucējs Roiss Vaits, taču nostiprināties līgā dažādu apstākļu dēļ neizdevās un pagājušajā sezonā Vaits nespēlēja. Starp tiem, kuri piekrita spēlēt jaunajā līgā, bija arī 2009. gada drafta 11. numurs Terenss Vaits, 2005. gada drafta 15. numurs Antuāns Raits, 2007. gada drafta 14. numurs Els Torntons un pat 2002. gada sestais drafta numurs Dežuans Vāgners, kurš bija gatavs atsākt spēlētāja gaitas pēc astoņu gadu pārtraukuma. Starp tiem, kuri cerēja, bija arī centrs Deivids Harisons, kuram pēc NBA atstāšanas 2008. gadā sanācis uzspēlēt Ķīnā un pastrādāt pat “McDonalds” restorānos… Lasvegasas kluba “Dealers” piedāvājums atkal spēlēt basketbolu par 200 000 dolāru Harisonam šķita kā svētība no debesīm.

Uz izliktā āķa uzķērās ne vien spēlētāji, bet arī treneri. Piemēram, viens no “Wizards” asistentiem Džo Konelijs, kura brālis ir Denveras ”Nuggets” ģenerālmenedžeris, bija gatavs sākt galvenā trenera karjeru tieši šajā līgā. Tāds pats stāsts arī 18 sezonas NBA nospēlējušajam centram Trī Rolinsam, kurš jau 22 gadus veicis asistenta pienākumus dažādās NBA vai sieviešu NBA komandās, bet tagad bija gatavs jaunam atspērienam karjerā. “Līgā strādās jaunie treneri, kuri meklē iespēju izlauzties. Svarīgi, lai jaunie spēlētāji cienītu trenerus un lai šie treneri varētu attīstīt spēlētājus,” treneru jautājumu komentēja Brauns.

Ar NBA klubu svētību

Pirmās atsauksmes par līgas izveidi bija atšķirīgas. Vieni to sauca par brīnišķīgu ideju un ko tādu, kas jau sen bija jāpaveic. Citi neslēpa skepsi par dažām niansēm, tostarp – kurš gan kapitālisma paradīzē Lasvegasā būs gatavs investēt naudu tik riskantā projektā? Līgas izveidotājs Brauns apgalvoja, ka par finansiālo pusi nav jāuztraucas, kā argumentus saucot jau minēto Lasvegasas izsalkumu pēc basketbola sezonas garumā. Brauns apgalvoja, ka līga jau saņēmusi investīcijas no vietējiem biznesmeņiem, kā arī esošajiem un bijušajiem NBA spēlētājiem. Uz jautājumu konkretizēt un nosaukt uzvārdus dāsnajiem ļaudīm Brauns meistarīgi pārvirzīja sarunu citā gultnē – jaunajiem spēlētājiem līga rīkošot īpašus seminārus, kas palīdzēs sagatavoties dzīvei ārpus NBA laukuma. Par mentoriem esot piekrituši būt biznesmeņi, padomdevēji finanšu jautājumos un esošie NBA spēlētāji. Tādējādi jaunie talanti, kas izvēlējušies neiet koledžā, tik un tā saņemtu vērtīgus dzīves padomus.

Arī NBA klubu pārstāvjiem ideja par šādas līgas izveidi šķitusi interesanta. Tā kā līgas darbība norisinātos Lasvegasā, skautiem nebūtu jāceļo cauri visai valstij, lai apskatītu sev interesējošos talantus. Jaunie spēlētāji varētu nobriest, spēlējot ne tikai viens pret otru, bet arī pret NBA vai otrpus okeānam pieredzi guvušiem vīriem un klubu pārstāvjiem (skautiem, ģenerālmenedžeriem) nebūtu jāseko stingrajiem NCAA noteikumiem, kas nozīmētu iespēju uzturēt kontaktus ar spēlētājiem visas sezonas garumā. “Ja vien līga tiks pareizi vadīta, NBA no tās iegūs, jo mēs sagatavosim puišus nākamajam līmenim,” ar atbalstu no NBA klubu puses lielījās Brauns.

Žurnālisti uzrok, Brauns pazūd…

Debijas sezonu bija paredzēts uzsākt 1. novembrī, bet nākamajos gados sezona ilgtu no 1. augusta līdz decembrim. Tik agri sāktos, lai iekarotu skatītāju sirdis laikā, kad ASV klubu līmenī basketbols netiek spēlēts, bet tik agri beigtos, lai pēc atrādīšanās “AmeriLeague” tiktu pie iespējas parakstīt līgumu arī citur – NBA, Eiropā vai Āzijā. Pirms sezonas sākuma oktobra pēdējā ceturtdienā bija paredzēts drafts, kurā komandas sadalītu spēlētājus. Nedēļu pirms notikuma ESPN atbalstītā programma “Outside The Lines”, kas izmeklē ar sporta darījumiem saistītus jautājumus, nāca klajā ar paziņojumu – jaunās līgas organizētājs Čeruti Brauns patiesībā ir bijušais koledžu basketbolists Glendons Aleksandrs…

“Runāju ar viņu un prasīju par to. Viņš atzinās, ka ir Glendons Aleksandrs,” par jaunās līgas menedžeri ieceltais Markuss Bass rubrikai “Outside The Lines” atzina, ka baumas par tāda Brauns neeksistēšanu dzirdējis jau iepriekš un tāpēc vērsies pie līgas izveidotāja. “Viņš teica, ka pametīs šo projektu un līgai būs jauns īpašnieks. Biju šokā. Ceru, ka visi tie, kas strādāja šajā projektā, varēs nostāties ar abām kājām uz zemes.” Jāteic, Bass bija viens no pēdējiem, kas vēl ticēja Braunam jeb Aleksandram. Ītens Norofs, kuram tika uzticēts komisāra amats, pameta Lasvegasu nedēļu pēc ierašanās. Norofam tika solīta 150 000 dolāru liela alga par sezonas darbu, vēlāk atsūtītajā līgumā bez uzskatāmi daudz interpunkcijas un ortogrāfijas kļūdām norādītā atalgojuma summa jau bija trīsreiz mazāka. Pie reālas naudas Norofs tā arī netika: “Vienīgais, ko saņēmu no viņa, bija brokastis un viesnīcas numura apmaksa…” Oktobra sākumā aizdomu pilns par netīro Brauna spēli savu amatu pameta arī prezidenta amatā ieceltais Džonatans Džordans.

Rubrikas “Outside The Lines” autori bija ievērojuši, ka nevienā rakstā par Braunu nav pievienota viņa fotogrāfija, tāpat arī līgas mājaslapā šīs personas bilde nebija pieejama. Sarunās ar medijiem Brauns allaž izvairījās runāt gan par noslēpumainajiem investoriem, gan par savu pagātni. Jau oktobra pirmajā pusē žurnālisti mēģināja sakontaktēties ar Braunu, vaicājot par saistību ar Glendonu Aleksandru. Atbildē tika saņemta vien īsziņa: “Galīgi nepareizi! Jūs neesat pirmie, kas man to jautājuši.” Pēc tam, kad Aleksandrs jau bija atzinies, sazināties ar viņu nav izdevies nevienam. Izrādās, visā ASV nav nevienas personas, kas būtu oficiāli reģistrēta ar vārdu Čeruti Brauns. “Internetā par viņu nebija pieejama nekāda informācija, un 2015. gadā tas šķiet ļoti aizdomīgi,” sacīja Norofs.

Rūdīts blēdis

Šo rindu autors par jaunās līgas izveidi pirmoreiz lasīja oktobra sākumā, un tobrīd vēl bija pieejama arī līgas mājaslapa internetā. Tobrīd gan tā nešķita pārāk interesanta, arī informācija par līgas izveidi, formātu un vadību bija ļoti skopa. Pamanīju sadaļu, kurā brīvie aģenti tiek aicināti pieteikties atrādīšanās nometnei. Tajā labākajiem spēlētājiem solīja piedāvāt līgumu uz sezonu. Mājaslapā varēja atrast pieteikšanās formu un pie tās esošo informāciju, ka, lai piedalītos nometnē, jāiemaksā dalības maksa 275 dolāru apmērā (par nokļūšanu un dzīvošanu nometnē katram jāparūpējas pašam), kas netiek atgriezta arī gadījumā, ja spēlētājs nometnē netiek ievērots un paliek bez līguma gaidāmajai sezonai. Nav informācijas par to, cik spēlētāji šādai nometnei bija pieteikušies un cik bija samaksājuši dalības maksu, bet, iespējams, tas bija viens no Glendona Aleksandra peļņas avotiem šajā shēmā.

Dienā, kad tika publicēta informācija par Brauna neeksistējošo identitāti, mājaslapu rotāja uzraksts “Čeruti Brauns ir Glendons Aleksandrs. Jā, jums vajadzētu pameklēt informāciju par Glendonu Aleksandru, viņš ir afērists.” Vēlāk gan šī informācija tika dzēsta, līdz mājaslapa pavisam pārtrauca savu darbību. Mājaslapas izveidotājs Aleksandrs Čīa piekritis strādāt par brīvu, lai tiktu pie ieraksta savā CV, taču aprēķinājis, ka par savu darbu būtu pelnījis 6000 dolāru. Arī viņš jūtas pievilts: “Šobrīd būtu laimīgs kaut vai tikai par desmit dolāru dāvanu karti “Starbucks” kafejnīcā.” Pret “AmeriLeague” tiek gatavoti iesniegumi policijā un tiesā, bet to, vai tas dos kādu rezultātu, prognozēt ir ļoti grūti.

Pagaidām nav skaidri Aleksandra patiesie motīvi un guvums šajā afērā – varbūt tā bija tikai atrādīšanās nometnes dalības maksa, varbūt līga jau bija saņēmusi arī finansiālo injekciju no kāda investora, varbūt nekas no tā. Par to, ka Aleksandrs tiešām bija uzrunājis arī potenciālos investorus, nav jāšaubās – tika ziņots, ka izdevies vienoties par spēļu pārraidīšanu televīzijā. Skaidrs šobrīd ir tikai tas, ka Aleksandra pagātne nav glaimojoša un liek domāt, ka īstenota kārtējā afēra. Tieši tā – kārtējā.

1978. gada 28. februārī dzimušais Aleksandrs savulaik aizvadīja labas sezonas koledžu basketbolā, vispirms pārstāvot Arkanzasas universitāti, bet vēlāk pārejot uz Oklahomsitijas štata universitāti. Pēdējā, 2000. gada, sezonā Aleksandrs vidēji guva 11,7 punktus, bet komanda “Marta trakumā” palika soli no finālčetrinieka. Tomēr Aleksandra nedarbi sākās jau skolas laikā, kad viņš komandas biedram Ivanam Makfārlinam nozaga izmaksāto stipendiju. Vēlāk Aleksandrs atzinās, ka, pārdodot zagtas mantas, nopelnījis ap desmit tūkstošiem dolāru. No kāda zobārsta Aleksandrs izkrāpis 46 ar pusi tūkstošus dolāru. Divus gadus pēc universitātes pabeigšanas Aleksandrs no pieredzējušā beisbolista Dereka Bela nozaga 150 000 dolāru skaidrā naudā un vērtslietas.

Lai tiktu pie līdzekļiem, Aleksandrs viltojis čekus, bet lielākais ķēriens bija 1,5 miljonu dolāru izkrāpšana no kāda pieaugušo izklaides industrijas producenta. Par to Aleksandram tika cietumsods. 2005. gadā iznācis no ieslodzījuma, Aleksandrs dievojās, ka ir labojies un visas afēras palikušas tikai pagātnei. Tomēr, kā pierādījās arī šajā gadījumā, cilvēka daba ir spēcīgāka par prātu. Sācis strādāt par treneri vidusskolā, Aleksandrs izkrāpa 4000 dolāru no kāda jaunā basketbolista vecākiem.

Sadragātas cerības

Aleksandram par šo afēru draud reāls cietumsods. Kamēr Glendona Aleksandra liktenis ir miglā tīts, tāds tas ir arī dažiem no tiem, kuri iekrita Aleksandra jaunākajā afērā. “Skumjākais ir tas, ka daži puiši noraidīja citus piedāvājumus un bija ceļā uz Vegasu. Tas mani uztrauc visvairāk. Viņš pārdod cilvēku sapņus. Tas ir pretrunā visam tam, par ko es pastāvu un ar ko vēlos būt saistīts,” sacīja jau pieminētais treneris Konelijs.

Lai gan līgas menedžeris dienu pēc stāsta iznākšanas vēl joprojām apgalvoja, ka drafts notiks, tas nenotika. Līga neeksistē un vismaz pagaidām neeksistēs. Centrs Deivids Harisons, nevēloties atgriezties darbā ātrās apkalpošanas restorānā, tāpat kā daži citi, pieteicās NBA Attīstības līgas draftam, taču netika izvēlēts. “Ja es būtu Glendons, es šobrīd atrastos kaut kur Meksikā,” kāds cits aģents norāda uz iespējamo noziedznieka tālākās rīcības plānu.

Bija gan arī tādi, kas uz ārkārtīgi vilinošajiem piedāvājumiem atbildēja noraidoši, stāsta kāds anonīms basketbolistu aģents. “Varam dot padomus saviem spēlētājiem, bet nevaram viņiem piespiest izdarīt kādu izvēli. No pirmās sarunu dienas es saviem klientiem ļoti, ļoti, ļoti ieteicu nepiekrist šiem piedāvājumiem. Zināju, ka te kaut kas nav tīrs. Kad tev ir bijušais NBA spēlētājs, kurš tagad Eiropā spēlē par 3000 dolāriem mēnesī, starpsezonā galvenais mērķis ir iekļūt Attīstības līgā. Tikmēr šī Lasvegasas līga mūs uzrunāja ar 200 000 dolāru par trīs mēnešu ilgu spēlēšanu. Mana atbilde bija – te kaut kas nav labi.”

Neviens no šai stāstā pieminētajiem basketbolistiem raksta publicēšanas brīdī jaunu darba vietu nebija atradis.

Izmantotie resursi:
Home | Zagsblog
https://twitter.com/AmeriLeague/
Sporting News - NFL | NBA | MLB | NCAA | NASCAR...
Las Vegas News | Breaking News & Headlines |...
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.
Basketball Insiders | NBA Rumors And Basketball...
dleague.nba.com
Home - NBADraft.net
HoopsHype | NBA Rumors, News, Salaries
dleaguedigest.com
College Basketball News, Scores, Video | NBC...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-03 14:14, pirms 8 gadiem
Daņila Fox rakstīja: par ko šitas raksts ?slinkums lasīt
Par sapņu pārdevēju.
, 2015-11-03 14:21, pirms 8 gadiem
Apsviedigs calis. Nu vnk lol, ka musdienas vel var cilvekus tik viegli apachakaret.
, 2015-11-03 14:25, pirms 8 gadiem
Viens cilvēks visu Ameriku apčakarēja(ar sportu saistītos cilvēkus), not bad
, 2015-11-03 14:46, pirms 8 gadiem
Daņila Fox rakstīja: par ko šitas raksts ?slinkums lasīt
Par tādiem ka tu! Izlasi gan!
, 2015-11-03 15:32, pirms 8 gadiem
Apsviedīgs čalis viņš būtu, ja šo visu aizvestu līdz galam! Domāju, ka liels potenciāls būtu šai līgai sākot jau ar Lasvegasas auditoriju
, 2015-11-03 15:33, pirms 8 gadiem
Amerikas Ross Akmens
, 2015-11-03 16:05, pirms 8 gadiem
volzirgs rakstīja: Apsviedīgs čalis viņš būtu, ja šo visu aizvestu līdz galam! Domāju, ka liels potenciāls būtu šai līgai sākot jau ar Lasvegasas auditoriju
Jādomā, ka jau no sākta gala nebija nemaz plāns to visu aizvest līdz galam. Galvenais sacelt lielu ažiotāžu, piedziedāt pilnas ausis par sapņu pilīm, iesūkt nāsīs $$$ no kādiem sponsoriem, aģentiem u.c. kadriem un nozust. Afēra, kas afēra... Un kā izrādās ne pirmā šī afērista karjerā. Toč melnais Ross Akmens
, 2015-11-03 16:50, pirms 8 gadiem
volzirgs rakstīja: Apsviedīgs čalis viņš būtu, ja šo visu aizvestu līdz galam! Domāju, ka liels potenciāls būtu šai līgai sākot jau ar Lasvegasas auditoriju
Potenciāls labs, tikai finansiāla pamata šādai līgai vnk nav un nevar būt.
, 2015-11-03 19:24, pirms 8 gadiem
Hmm... rakstīja: Jādomā, ka jau no sākta gala nebija nemaz plāns to visu aizvest līdz galam. Galvenais sacelt lielu ažiotāžu, piedziedāt pilnas ausis par sapņu pilīm, iesūkt nāsīs $$$ no kādiem sponsoriem, aģentiem u.c. kadriem un nozust. Afēra, kas afēra... Un kā izrādās ne pirmā šī afērista karjerā. Toč melnais Ross Akmens
Ross Akmens aka Štīns vismaz uztaisīja komandu... tas būtu kā, ja šī līga kaut kādu naudu dabūtu, sāktu aizvadīt mačus un tad viss izčākstētu. Tā, ka Ross tika tālāk ar savu afēru...
, 2015-11-03 20:29, pirms 8 gadiem
Iespejams labakais raksts ko esmu lasijis saja portala!Izcili nostradats un lidz sikumiem pasniegta info!Malochiks autors, butu loti interesanti uzzinat kas notiek pec pusgadu ar aferistu, ligas treneriem, speletajiem, harrisoniem un Mcdonald iem! Bet pagaidam paldies par to pasu
, 2015-11-03 20:46, pirms 8 gadiem
Daņila Fox rakstīja: par ko šitas raksts ?slinkums lasīt
Man gan ļoti patika raksts. Kaut kas no īstas zhurnālistikas kas SC nav biezhs gadījums. Paldies autoram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-03 23:25, pirms 8 gadiem
interesanti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artūrs Štālbergs. Foto: TTT Rīga
24

Artūrs Štālbergs noslēdz gaitas basketbolā

Artūrs Štālbergs 38 gadu vecumā lēmis likt punktu savām profesionālajām gaitām basketbolā, kur bijis gan spēlētājs, gan treneris, gan funkcionārs, Štālbergs pavēstīja portālam Sportacentrs.com. Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība “TTT Rīga”, kur Artūrs pēdējo trīs sezonu garumā veica ģenerālmenedžera pienākumus, tuvākajā laikā izziņos gan jaunas sejas kluba vadībā, gan jaunumus saistībā ar sastāvu un dalību starptautiskajos turnīros.
Foto: basket.lv
11

Pamati ielikti, bet īstie pārbaudījumi vēl tikai priekšā

Latvijas vīru groza bumbas meistari aizvadījuši pirmās četras oficiālās spēles jaunā galvenā trenera Lukas Banki vadībā. Izcīnītas četras uzvaras un nodemonstrēts basketbols, kas iezīmē daudz piesauktās pārmaiņas.
Rinalds Sirsniņš. Foto: BK Ogre

Nepabeigtās sezonas labākie: Mazura atgriešanās, MVP - Rinalds Sirsniņš

Latvijas klubu basketbola aizvadītās sezonas labāko spēlētāju un treneru apkopojumā esam nonākuši līdz finiša taisnei. Šodien nosaucam balsojuma uzvarētājus kategorijās "Labākais treneris" un "Vērtīgākais spēlētājs".