Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

2019. gads: Gorkša atbildība, Porziņģa lēmums un Eiropas čempionāts Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

2019. gads: Gorkša atbildība, Porziņģa lēmums un Eiropas čempionāts Rīgā
Kaspars Gorkšs un Mārtiņš Porziņģis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Vīriešu basketbola valstsvienība 2019. gadā centīsies pirmo reizi nokļūt Pasaules kausā, Kristaps Porziņģis, iespējams, noslēgs lielāko līgumu Latvijas profesionālā sporta vēsturē, daudzi sportisti cīnīsies par ceļazīmēm uz Tokijas spēlēm.

Pasaka par labsirdīgo vilku

“Vilks smaidīja – viņš bija tik priecīgs, ka uz viņu no krūmiem skatījās visi meža iedzīvotāji. “Kāpēc viņš ir tik priecīgs?” vāvere vaicāja ezim un briedis jautāja mežacūkai. Visi neziņā šūpoja galvas. Visi vēlējās uzzināt vilka lielo noslēpumu. Izrādās – vilkam ļoti patika futbols.”

Skaista pasaka, skaists zīmols, skaista spēle. Piecdesmitā vieta Eiropā jebkurā citā sporta veidā nozīmētu aizmirstību. Tikai ne kājbumbā. Futbols ir tik liels, ka tam būtu ļoti, ļoti “jāpacenšas”, lai izkristu ārpus “Top 3” pat nefutboliskā valstī, kur pirmās vijoles spēlē basketbols un ledus hokejs.

Vilkam ir daudz iemeslu smaidīt. Futbola globālā popularitāte – miljardos mērāmā līdzjutēju bāze, izcilās tradīcijas – paldies vienkāršībai un pieejamībai! – dāsnie televīzijas un sponsoru līgumi, kā arī starptautisko organizāciju varenība ļauj nodrošināt miljonu dotācijas arī Latvijas Futbola federācijai.

LFF šajā ziņā ir priviliģēta – ja neskaita ledus hokeja flirtu ar Kremļa gāzi, tā iegūst dāsnus finanšu līdzekļus no Šveicē bāzētajām futbola organizācijām. Līdzekļus, kādus nevar piedāvāt neviena cita sporta veida “jumta struktūra”. Gudri ieguldīti, tie var nodrošināt Latvijas kājbumbas nākotni.

Futbola nākotne ir skaista, taču par tagadni to nevar teikt. Izveidotā varas vertikāle pēdējā desmitgadē veda stagnācijas purvā, kura dūksnājos vispamanāmāk grima nacionālā valstsvienība. Par dibena sasniegšanu visskaļāk atgādināja apkaunojošais zaudējums Gibraltārā.

Pozitīvais pretstats? Sen iekavētā varas maiņa. Interesants nacionālais čempionāts. Jauns zīmols. Labi piemēri darbā ar bērniem un jauniešiem. Treimaņa brigādes neviennozīmīgās gaitas Eiropā. Futbolam uzticīgi spēlētāji, treneri, funkcionāri un žurnālisti.

Latvijas futbolam svarīgi ir visi pīlāri – jaunatnes futbols, Virslīga un valstsvienība. Par pēdējo ir lielākā interese, tai ir pati lielākā ietekme. Grozīšanās ap piecdesmito vietu nodrošinās tikai mīņāšanos uz vietas – ir vajadzīgs jauns izrāviens.

LFF prezidentu Kasparu Gorkšu gaida atbildīgs uzdevums – ar mērķtiecīgu darbu dažādos līmeņos atjaunot valstsvienības prestižu. Viņš nav burvis, viņš tikai mācās. Nav ilūziju, ka vienā vai dažos gados izdosies atbrīvoties no vecās vertikāles ēnas.

Katram vadītājam pienākas “100 dienas” – laiks, kurā Napoleons nokļuva līdz Vaterlo. Tik nozīmīgā frontē kā nacionālā federācija un valstsvienība ir vajadzīgas vairāk nekā 100 dienas, taču futbola sabiedrībai ir tiesības prasīt rezultātus.

Nāciju līgas turnīrs lai paliek kā iesildīšanās – veids, KĀ notika trenera Pātelainena atlaišana, neradīja labāko iespaidu, bet tā jau ir pagātne. Nākotne ir daudz svarīgāka. Kļūdas tiks piedotas, pasivitāte un garām palaistās iespējas nē.

Labsirdīgais vilks atgādina Kārļa Skalbes varoni no “Kaķīša dzirnavām”, kurš teica: “Kāpēc vairot sāpes? Lai labāk vairojas prieks!” Smaids un laba griba ir labs sākums, taču, lai tiktu uz priekšu, vajadzēs arī lēkt dubļos. Lai izdodas iegūt pārējo meža iemītnieku uzticību.

LFF video: Kaspars Gorkšs lasa svētku pasaku

Arvien vairāk pilsētu nevēlas rīkot OS

Gada vēsākās ziņas gaidāmas tieši pēc pusgada – jūnija un jūlija mijā. Līgo vakarā Šveices pilsētā Lozannā notiks Starptautiskās Olimpiskās komitejas 134. sesija, kurā lems par 2026. gada ziemas spēļu rīkotājiem. Pretendentu vidū ir Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, par kuras partneri kļuvusi Sigulda.

Stokholmas vienīgā konkurente ir Itālijas finanšu un modes galvaspilsēta Milāna. Itālija piedāvā ērtāku loģistiku: Milāna atrodas blakus Alpiem – kalniem, ap kuriem uzaugusi visa Ziemas spēļu industrija un klasiskās tradīcijas.

Kandidātu atbilstību vērtēs IOC izvērtēšanas komisija. Tajā ir astoņi cilvēki: “Rugby Europe” prezidents Oktaviāns Morariu (Rumānija), IOC locekļi Kristīne Klostere Āsene (Norvēģija) un ātrslidotājs Žangs Hongs (Ķīna), kā arī Romans Kumposts (Čehija), Haike Grosvanga (Vācija), Marianna Deivisa (ASV), Lī Hī-Bems (Koreja) un Hosē Luiss Marko (Argentīna).

NHL komisārs Gerijs Betmens ir paziņojis, ka viņa spēlētāji, visticamāk, nepiedalīsies spēlēs, ja tās tiks rīkotas ārpus Ziemeļamerikas, kamēr paši sportisti būtu gatavi startēt tikai “tradicionālā” ledus hokeja valstī. Tikmēr IOC piesolījusi 925 miljonu dolāru dotāciju pilsētai – uzvarētājai.

Kņadā garām paslīdējis fakts, ka pēdējos gados arvien vairāk pilsētu atsakās no iespējas rīkot Spēles to dārdzības un neviennozīmīgās ietekmes dēļ. Šveices pilsēta Siona un Kanādas pārstāve Kalgari atsauca kandidatūru pēc tautas nobalsošanas. Grāca (Austrija) izstājās 2018. gada 6. jūlijā, Saporo (Japāna) – 13. septembrī, bet Turcijas pilsēta Erzuruma netika uzaicināta.

Arī 2022. gada spēlēs galīgajā atlasē palika tikai divas pretendentes – Pekina (Ķīna) un Almati (Kazahstāna). IOC noraidīja Ļvivas kandidatūru pēc Kremļa agresijas Ukrainā. Stokholmā trūka politiskā atbalsta, bet Krakova (Polija) noraidīja ieceri tautas nobalsošanā. Visbeidzot, Oslo izstājās pēc tam, kad Norvēģijas valdība atteicās finansēt pasākumu.

Porziņģa izvēle

Tikpat karsta vasara gaidāma pasaules atpazīstamākajam latvietim – liepājniekam Kristapam Porziņģim. Viņam jāpieņem lēmums par nākotni NBA lielākajā tirgū – vēriena un ambīciju ziņā ar Ņujorku var konkurēt tikai “Eņģeļu pilsēta” Losandželosa.

Lēmumu jābalsta realitātē. NBA, pirmkārt, ir biznesa, nevis sporta līga. Tas nozīmē – jāspēlē atbilstoši īpašnieku, ģenerālmenedžeru un līgas vadības izveidotajiem nosacījumiem. Tā ir vide, kur sirdis pakļaujas izdevībai un aprēķinam.

Kristapa Porziņģa prioritāte gada garumā bijusi veselība – tā un ģimene veido viņa lielāko kapitālu. Lai virzītos tālāk, vajadzīga pacietība un gudrība – īpašības, kuras kurzemnieku ģimene nodemonstrējusi jau daudzkārt. Nav šaubu, ka iegūtā pieredze palīdzēs pieņemt labu lēmumu.

NBA vidē nevar būt pārliecība, ka izdosies visu karjeru aizvadīt vienā komandā. Situācija nemitīgi mainās, spēlētāji arī. Līdz šim redzētais ļauj apgalvot, ka Porziņģis pilsētai ir vairāk nekā spēlētājs.
Viņš ir Vienradzis – puisis, kurš stāv pāri pūlim. Ciniskā Ņujorka viņu mīl.

Kas ar Porziņģi notiks 2019. gadā? Notikumiem tuvu stāvoša persona ne noliedz, ne apgalvo, ka, visticamāk,

1) Kristaps Porziņģis šosezon nespēlēs (vai izies laukumā tikai simboliski),
2) vasarā noslēgs daudzgadu līgumu,
3) par 100% koncentrēsies darbam klubā, lai atgrieztos spēcīgāks nekā jebkad.

Viņa sekmes būs ieguvums visiem.

Spēks ir vienotībā

Pēcsvētku nedēļā Rīgā pulcēsies Eiropas sieviešu basketbola zieds, tai skaitā Francija un Spānija – komandas, kuras 2012. un 2016. gadā sacentās Olimpisko spēļu finālā. Latvijas galvaspilsētā tiks sperti pirmie soļi uz Tokiju – četras labākās komandas 2. jūlijā ieradīsies Belgradā, lai Donavas krastos ar vēl četrām vienībām cīnītos par sešām ceļazīmēm uz Olimpisko kvalifikāciju.

Latvijai ir sieviešu valstsvienība, kura jau spēlējusi gan Olimpiskajās spēlēs, gan Pasaules kausā. Eiropas čempionāts dāvā unikālu iespēju atbalstīt komandu cīņā ar Vecā kontinenta eliti – viens no mērķiem ir sasniegt jaunu finālturnīra apmeklētības rekordu.

Pirmie mājas darbi paveikti sekmīgi. Latvija, apvienojoties ar Serbiju, cīņā par finālturnīra rīkošanu apsteidza Krieviju un Izraēlu. Klāt nākamā sadarbība – partnerība ar Zviedriju nodrošinās jaudīgu līdzjutēju desantu no Baltijas jūras rietumu krasta. Meitenes ir pelnījušas maksimālu atbalstu.

“Women`s EuroBasket 2019” spēles Rīgā notiks 27. jūnijā – 1. jūlijā

2019. GADA KALENDĀRS

Janvāris

29.12-05.01 Trīsdesmit pirmais Hopmana kauss tenisā Austrālijā
1.01 Vienpadsmitā Bridgestone NHL Winter Classic spēle “Notre Dame” universitātē Indianā
1-7.01 Varētu kļūt zināms Latvijas futbola valstsvienības galvenā trenera vārds
3-5.01 Četrpadsmitā Baltijas jūras kausa izcīņa basketbolā Tallinā
7-17.01 Četrdesmitais Dakāras rallijs Peru
09.01 Dynamo Kursk – TTT Rīga
09.01 Banvit – Ventspils
10-27.01 Divdesmit sestais pasaules čempionāts handbolā vīriešiem Dānijā un Vācijā
14-15.01 Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) sanāksme
14-27.01 Simt septītais “Australian Open” tenisā Melburnā
15.01 Ventspils – Le Mans
17.01 TTT Rīga – Hatay
21-27.01 ISU Eiropas čempionāts daiļslidošanā Minskā, Baltkrievijā
22.01 Ludwigsburg – Ventspils
23.01 Avenida – TTT Rīga
24-27.01 Astoņdesmit septītais Montekarlo rallijs, 47. FIA Pasaules rallija čempionāta sākums
25-27.01 Četrdesmit astotais FIL Pasaules čempionāts kamaniņu sportā Vinterbergā, Vācijā
26.01 Sešdesmit ceturtā NHL zvaigžņu spēle Sanhosē, Kalifornijā
27.01 NFL zvaigžņu spēle jeb “Pro Bowl” Orlando, Floridā
29.01 Nizhny Novgorod – Ventspils
30.01 Carolo Basket – TTT Rīga

Februāris

1.02 – 16.03 Sešu nāciju čempionāts regbijā
3.02 Super Bowl 53 Atlantā, Džordžijā
5.02 Ventspils – Avellino (Čempionu līgas grupas turnīra noslēgums)
5-17.02 FIS Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Orē, Zviedrijā
6.02 TTT Rīga – Olympiacos
7-9.02 Pārbaudes turnīrs hokejā Korejā (Latvija, Koreja, Japāna, Kazahstāna)
08.02 Basketbola Čempionu līgas “play-off” izloze
9-10.02 Federācijas kauss tenisā sievietēm Rīgas arēnā #15 Latvija – #12 Slovākija
13.02 Fenerbahce – TTT Rīga
16.02 Latvijas-Igaunijas basketbola līgas zvaigžņu spēle Tartu, Igaunijā
17.02 Sešdesmit astotā NBA zvaigžņu spēle Šarlotē, Ziemeļkarolīnā
20.02 TTT Rīga – Sopron Basket (FIBA Eirolīgas regulārās sezonas noslēgums)
18-24.02 IBU Open Eiropas čempionāts biatlonā
18-26.02 FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēles (izšķirošais sabraukums)
22.02 Latvija – Spānija
25.02 Melnkalne – Latvija
20.02 – 03.03 Piecdesmit otrais FIS Pasaules čempionāts slēpošanā Zēfeldē, Austrijā
24.02 Knicks – Spurs (Latvian heritage night)
25.02 Nets – Spurs
25.02 – 10.03 IBSF Pasaules čempionāts skeletonā Vistlerā, Kanādā

Marts

2.03 “Optibet” hokeja līgas 28. regulārās sezonas noslēgums
2-12.03 Divdesmit devītā ziemas Universiāde Krasnojarskā, Krievijā
3.03 Tokijas maratons
3-9.03 IBSF Pasaules čempionāts bobslejā Vistlerā, Kanādā
4-10.03 ISU Pasaules junoru čempionāts daiļslidošanā Zagrebā, Horvātijā
4-17.03 Indian Wells Masters turnīrs tenisā
5-13.03 FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināli basketbolā sievietēm
7-14.03 FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināli sievietēm
7-17.03 Pasaules čempionāts biatlonā Estešundā, Zviedrijā
10.03 Qatar Grand Prix, 71. FIM Pasaules čempionāta šosejas motocikliem sākums
10.03-22.09 Simt astotā “IndyCar Series” sezona ASV
16-17.03 Eiropas līgas ceturtās sezonas “Četru fināls” basketbolā sievietēm
17.03 Septiņdesmitās F1 sezonas sākums – Australian Grand Prix Melburnā
18-24.03 ISU 109. Pasaules čempionāts daiļslidošanā Saitamā – Japānā
19.03-08.04 NCAA pirmās divīzijas 81. čempionāts basketbolā vīriešiem
21.03 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Maķedonija – Latvija
21-28.03 FIBA Eiropas kausa pusfināli basketbolā sievietēm
22.03-07.04 NCAA pirmās divīzijas 38. čempionāts basketbolā sievietēm
24.03 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Polija – Latvija
28.03-29.09 Galveno beisbola līgu (MLB) regulārā sezona

Aprīlis

3-10.04 FIBA Eiropas kausa fināli basketbolā sievietēm
5-6.04 Latvijas un Igaunijas basketbola līgas pirmās sezonas “Četru fināls” vīriešiem
5-7.04 NCAA “Četru fināls” basketbolā sievietēm Tampā
6.04 Simt otrās NHL regulārās sezonas noslēgums
6-8.04 NCAA “Četru fināls” basketbolā vīriešiem Mineapolē
6-12.04 Pasaules čempionāts hokejā pirmās divīzijas B grupā sievietēm Pekinā
8.04-31.05 LBL divdesmit astotās sezonas izslēgšanas spēles
11.04 Septiņdesmit trešās NBA regulārās sezonas noslēgums
11-14.04 Masters Tournament golfā Ogastā, Džordžijā
12.04 WNBA drafts
12-14.04 FIBA Eirolīgas “Četru fināls” basketbolā sievietēm
13.04 Velobrauciens Parīze – Rubē
15.04 Simt divdesmit trešais Bostonas maratons
18-28.04 Divdesmit pirmais Pasaules U18 čempionāts hokejā junioriem Ernskeldvikā, Zviedrijā
19.04 Zviedrija – Latvija
20.04 Latvija – Krievija
22.04 Latvija – Slovākija
23.04 ASV – Latvija
19-20.04 Pārbaudes spēles hokejā Francija – Latvija
20.04-06.05 Astoņdesmit otrais Pasaules čempionāts snūkerā “Crucible Theatre” Šefīldā, Apvienotajā Karalistē
26-27.04 Pārbaudes spēles hokejā Latvija – Krievija
28.04 Trīsdesmit devītais Londonas maratons

Maijs

2-4.05 Pārbaudes spēles hokejā Šveice – Latvija
3-5.05 Basketbola Čempionu līgas trešās sezonas “Četru fināls”
3.05 IAAF Dimanta līgas desmitās sezonas pirmais poms Dohā, Katarā
4.05 Simt četrdesmit piektais Kentakī derbijs zirgu skriešanās sacīkstēs Luivilā, ASV
5-17.05 UEFA Eiropas U17 čempionāts futbolā meitenēm Bulgārijā
10-26.05 Astoņdesmit trešais IIHF Pasaules čempionāts ledus hokejā Slovākijā
11.05 17:15 Latvija – Austrija (visas spēles Bratislavā)
12.05 21:15 Latvija – Šveice
14.05 17:15 Itālija – Latvija
16.05 21:15 Čehija – Latvija
18.05 13:15 Latvija – Krievija
20.05 17:15 Zviedrija – Latvija
21.05 17:15 Norvēģija – Latvija
23.05 Ceturtdaļfināli 17:15 un 21:15 (Košicē un Bratislavā)
25.05 Pusfināli 16:15 un 20:15
26.05 Fināls 21:15
11.05-02.06 Simt otrais “Giro d`Italia” velobrauciens
13.05 Ghetto Games sezonas atklāšana Grīziņkalnā
17-19.05 Astoņpadsmitais “Turkish Airlines” Eirolīgas “Četru fināls” Vitorijā
18.05 UEFA Čempionu līgas 18. sezonas fināls sievietēm Budapeštā, Ungārijā
19.05 Divdesmit devītais “Lattelecom” Rīgas maratons
23.05-15.06 Divdesmit otrais FIFA U20 Pasaules kauss futbolā Polijā
24.05-08.09 WNBA 22. sezona (sākums piektdienā)
25.05 IAAF Dimanta līgas otrais posms Šanhajā
26.05 Monaco Grand Prix
26.05 IndyCar Indianapolis 500
26.05-09.06 French Open 118. čempionāts tenisā Parīzē
29.05 UEFA Eiropas līgas 48. sezonas fināls Baku, Azerbaidžānā
30.05-15.07 Pasaules kauss kriketā Anglijā un Velsā

Jūnijs

1.06 UEFA Čempionu līgas 64. sezonas fināls Madridē, Spānijā
1.06 Epsomas 240. derbijs zirgu skriešanās sacīkstēs
2.06 IAAF Dimanta līgas trešais posms Stokholmā, Zviedrijā
4.06 Rīgas kausi vieglatlētikā Ogrē
5-9.06 UEFA Nāciju līgas pirmais finālturnīrs Portugālē
6.06 IAAF Dimanta līgas ceturtais posms Romā, Itālijā
7.06 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Latvija – Izraēla
7.06-7.07 Astotais FIFA Pasaules kauss futbolā sievietēm
10.06 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Latvija – Slovēnija
13.06 IAAF Dimanta līgas piektais posms Oslo, Norvēģijā
14.06-07.07 Četrdesmit sestā Copa America izcīņa futbolā
15.06-13.07 Trīsdesmit ceturtā Āfrikas kausa izcīņa futbolā Kamerūnā (pirmo reizi 24 komandas)
16.06 IAAF Dimanta līgas sestais posms Rabātā, Marokā
16-30.06 Divdesmit otrais UEFA Eiropas U21 čempionāts futbolā Itālijā un Sanmarīno
18-23.06 FIBA 3x3 Pasaules kausa izcīņa Nīderlandē
19-23.06 FIVB Pasaules U21 čempionāts pludmales volejbolā Taizemē
20.06 NBA jauno spēlētāju izvēles ceremonija
21-22.06 NHL jauno spēlētāju izvēles ceremonija
21-30.06 Otrās Eiropas spēles Minskā, Baltkrievijā
23.06 Simt trīsdesmit ceturtā IOC sanāksme Lozannā
27.06-07.07 Women`s EuroBasket 2019 Latvijā un Serbijā
27.06 Latvija – Lielbritānija
28.06 Latvija – Ukraina
30.06 Latvija – Spānija
28-29.06 IAAF Dimanta līgas septītais posms Jūdžinā, Oregonā
28.06-07.07 FIVB Pasaules čempionāts pludmales volejbolā Hamburgā, Vācijā
29.06-07.07 FIBA U19 Pasaules kauss basketbolā junioriem Krētas salā Grieķijā

Jūlijs

1-14.07 Wimbledon 134. čempionāts tenisā Londonā, Apvienotajā Karalistē
3-14.07 Trīsdesmitā vasaras Universiāde Neapolē, Itālijā
5.07 IAAF Dimanta līgas astotais posms Lozannā
6-14.07 FIBA U18 Eiropas čempionāts juniorēm Sarajevā, Bosnijā
6-28.07 Simt sestais Tour de France izlaidums
7-20.07 Sešdesmit astotais UEFA Eiropas U19 čempionāts jauniešiem Armēnijā
12.07 IAAF Dimanta līgas devītais posms Monako
12-28.07 Astoņpadsmitais FINA Pasaules čempionāts peldēšanā Gvandžu, Korejā
13-21.07 FIBA U20 Eiropas čempionāts jauniešiem Telavivā, Izraēlā
16-28.07 Astoņpadsmitais UEFA Eiropas U19 čempionāts juniorēm Skotijā
20-21.07 IAAF Dimanta līgas desmitais posms Londonā, Apvienotajā Karalistē
20-28.07 FIBA U19 Pasaules kauss basketbolā juniorēm Taizemē
23-28.07 UCI Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā Beļģijā
27.07-04.08 FIBA U18 Eiropas čempionāts junioriem Volosā, Grieķijā

Augusts

1-4.08 Somijas rallijs, WRC devītais posms
3-11.08 FIBA U20 Eiropas čempionāts jaunietēm Klatovi, Čehijā
9-17.08 FIBA U16 Eiropas čempionāts kadetiem Udinē, Itālijā
14.08 Četrdesmit ceturtā UEFA Superkausa izcīņa Stambulā
20-24.08 Divdesmit otrais tenisa turnīrs “Riga Open 2019” Mežaparkā
22-30.08 FIBA U16 Eiropas čempionāts kadetēm Skopjē, Maķedonijā
24.08 IAAF Dimanta līgas divpadsmitais posms Parīzē
25.08-01.09 Pasaules čempionāts airēšanā Otenshaimā, Austrijā
26.08-09.09 Simt trīsdesmit devītais “US Open” čempionāts tenisā Ņujorkā
28.08-01.09 UCI Pasaules čempionāts kalnu riteņbraukšanā Kanādā
29.08 IAAF Dimanta līgas trīspadsmitais posms Cīrihē
31.08-15.09 FIBA Pasaules kauss vīriešiem Ķīnā

Septembris

5.09-29.12 Simtā NFL sezona amerikāņu futbolā
6.09 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Austrija – Latvija
6.09 Van Dammes memoriāls, IAAF Dimanta līgas sezonas noslēgums Briselē
9.09 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Latvija – Maķedonija
13-29.09 Eiropas čempionāts volejbolā vīriešiem Beļģijā, Francijā, Slovēnijā, Nīderlandē
16-25.09 Pasaules čempionāts svarcelšanā Taizemē
20.09-02.11 Devītais Pasaules kauss regbijā Japānā
22-29.09 Deviņdesmit otrais UCI Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā Apvienotajā Karalistē
24.09-15.10 Septiņdesmit ceturtais "Vuelta Espana" velobrauciens
28.09-06.10 Septiņpadsmitais Pasaules čempionāts vieglatlētikā Katarā
29.09 Berlīnes maratons

Oktobris

1-20.10 MLB izslēgšanas spēles beisbolā
5-27.10 Astoņpadsmitais FIFA U17 Pasaules kauss futbolā Peru
10.10 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Latvija – Polija
10-15.10 Pirmās pludmales spēles Sandjego, Kalifornijā (World Beach Games)
13.10 Čikāgas maratons
15.10 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Izraēla – Latvija
22-30.10 MLB World Series beisbolā
27.10-03.11 WTA Tour finals 49. izlaidums Šenženā

Novembris

1.11 NCAA sezonas sākums basketbolā
3.11 Ņujorkas maratons
10-17.11 ATP World Tour Finals 50. izlaidums Londonā, Apvienotajā Karalistē
11.11 Lāčplēša diena – Rīgas atbrīvošanas simtā gadadiena
16.11 19:00 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Slovēnija – Latvija
18.11 Latvijai 101
19.11 21:45 Euro 2020 kvalifikācijas spēle Latvija – Austrija
30.11-15.12 Divdesmit ceturtais Pasaules čempionāts handbolā sievietēm Japānā

Decembris

1.12 Abu Dhabi Grand Prix, Pirmās formulas sezonas noslēgums
26.12-05.01.2020 Četrdesmit ceturtais Pasaules U20 čempionāts ledus hokejā Čehijā

SPORTACENTRS.COM NOVĒL VESELĪGU UN SPORTISKU 2019. GADU!


  +4 [+] [-]

, 2018-12-31 23:12, pirms 5 gadiem
Kur pie velna Vistleras PČ???

galīgi debīls jau tas Noviks palicis

  +2 [+] [-]

, 2018-12-31 23:34, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kur pie velna Vistleras PČ???

galīgi debīls jau tas Noviks palicis
Pārsvinējies!😂

  +2 [+] [-]

, 2018-12-31 23:36, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kur pie velna Vistleras PČ???

galīgi debīls jau tas Noviks palicis
4 tramplīnu turneju un Tour de Ski te laikam nekad neiekļaus.

     [+] [-]

, 2018-12-31 23:37, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kur pie velna Vistleras PČ???

galīgi debīls jau tas Noviks palicis
Sākumā nebija iekļauts? Tagad sarakstā redzu Vistleru.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-31 23:38, pirms 5 gadiem
Ja jau sarakstā ir Āfrikas Nāciju kauss futbolā, kāpēc nav Āzijas kauss un CONCACAF ZELTA kauss?

  +3 [+] [-]

, 2018-12-31 23:41, pirms 5 gadiem
Nav pārsteigums, ka baskets dominē, bet ja sarakstā ir LBL izslēgšanas spēles, tad kāpēc nav OHL izslēgšanas spēles hokejā?

     [+] [-]

, 2018-12-31 23:42, pirms 5 gadiem
Novēlu veselību visiem SC komentētājiem (arī tiem, kuri man nepatīk un kaitina)!

     [+] [-]

, 2018-12-31 23:43, pirms 5 gadiem
Latvijā notiekošie Eiropas un Pasaules posmi rallijā un rallijkrosā atkal piemirsti...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-01 00:49, pirms 5 gadiem
Laimīgu jauno gadu visiem spirta faniem
Djinamkas kepkam novēlu māzāk aizvaidznieku!
Basketa izlasei kvalificēties PČ, tikt vismaz pusfinālā un ieņemt stabilu pirmo vietu LV sporta listē

  +1 [+] [-]

, 2019-01-01 00:50, pirms 5 gadiem
anguss rakstīja: Latvijā notiekošie Eiropas un Pasaules posmi rallijā un rallijkrosā atkal piemirsti...
Biezo sporti
Pasaki, ja neesi biezais kādas iespējas trenēties rallijā?

     [+] [-]

, 2019-01-01 00:51, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nav pārsteigums, ka baskets dominē, bet ja sarakstā ir LBL izslēgšanas spēles, tad kāpēc nav OHL izslēgšanas spēles hokejā?
Tu labāk ceri, ka Vecais spēs izlasi aizvest uz PČ

     [+] [-]

, 2019-01-01 00:55, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Tu labāk ceri, ka Vecais spēs izlasi aizvest uz PČ
Es atbalstu gan basketa, gan hokeja izlases.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-01 01:23, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Sākumā nebija iekļauts? Tagad sarakstā redzu Vistleru.
jā,bet tikai par bobsleju..

gaidu,kad renes heiteris papildinās arī ar skeletona un kamanu PČ datumiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-01-01 02:22, pirms 5 gadiem
Kāpēc nav izcelts PK U19 junioriem kur LV ir ļoti talantīga izlase?

Un par KP runājot, neticu ka ja viņš nespēlēs šajā sezonā NBA un vasarā noslēgs lielo īgumu ar Knicks tad arī viņš nespēlēs izlasē PK ja mēs tur tiksim..

  -2 [+] [-]

, 2019-01-01 02:32, pirms 5 gadiem
anguss rakstīja: Latvijā notiekošie Eiropas un Pasaules posmi rallijā un rallijkrosā atkal piemirsti...
Ļoti turīgu ļaužu,vai viņu sponsoru izklaides mērkaķa ātrumā svilinot fosilos izrakteņus un nežēlīgi pied..iršot planētu nav nekāds sports.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-01 02:37, pirms 5 gadiem
Autor - ja nosauc TDF,Giro,tad nepieminēt 3. velopasaules vali Vuelta ir mazākais dīvaini. Prieks,ka iekļāvi vienu no sūrākajām klasikām - Rubē,nu kādas pāris varēji piemest. Piemēram Milāna-Sanremo vai Flandriju. PČ šosejā neredz. LČ ne tik

     [+] [-]

, 2019-01-01 03:43, pirms 5 gadiem
mhmmmm? stulbums...sorrrryyyy

  -2 [+] [-]

, 2019-01-01 03:58, pirms 5 gadiem
Kas te par propagandu no SC puses! Jums jāsaprot, ka sports ir kļuvis par politiku. Diskvalifivcēt RUS no Olimpiādes? Labākie pasaules atlēti netiek pielaisti startam (NHL)? Miljoniem lieli izdevumi no nodokļu maksātāju kabatām bez sausā atlikuma, tikai tik cik varenie varēs kādu nobanot!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-01 10:28, pirms 5 gadiem
Franko rakstīja: Kas te par propagandu no SC puses! Jums jāsaprot, ka sports ir kļuvis par politiku. Diskvalifivcēt RUS no Olimpiādes? Labākie pasaules atlēti netiek pielaisti startam (NHL)? Miljoniem lieli izdevumi no nodokļu maksātāju kabatām bez sausā atlikuma, tikai tik cik varenie varēs kādu nobanot!
Skat,ferma pamodusies un pilda plānu.

     [+] [-]

, 2019-01-01 10:58, pirms 5 gadiem
Nr.1 ir kvalificēšanās basketbola pasaules čempionātam. Ja tas izdodas, LV baskets uzsprāgs.

     [+] [-]

, 2019-01-02 05:39, pirms 5 gadiem
Futbola nākotne ir skaista....

Zirgam jāsmejas!!!