Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

"Ghetto Basket" superfinālā Andra Biedriņa balvu izcīna "Kūsiņā iekšā" 3x3 basketbolisti

"Ghetto Basket" superfinālā Andra Biedriņa balvu izcīna "Kūsiņā iekšā" 3x3 basketbolisti
"Ghetto Basket" čempioni Amatieru grupā - "Kūsiņā iekšā"
Publicitātes foto

"Ghetto Basket" desmitās sezonas noslēgumā par Amatieru grupas čempioniem tika kronēti "Kūsiņā iekšā" 3x3 basketbolisti, izcīnot arī vasaras galveno balvu - Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz Ņujorku (ASV). Sieviešu grupā triumfēja "Veterānes", U16 meiteņu grupā - "Klicks Jr.", U16 zēniem - "Noa", U14 grupā - "Aibes kasieri", U12 grupā - "Ghetto puikas".

Par Amatieru grupas superfinālā vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Kūsiņā iekšā" uzbrukuma līderis Renārs Uzraugs, kurš pirms gada kopā ar pašreizējo komandas biedru Paulu Bergu, kā arī Artūru Kramiņu un Robertu Žubuli triumfēja Pro grupā.

Amatieru grupas sezonas līdervienība Salaspils "Bauerfeind" neizdevās iekļūt izslēgšanas turnīrā, bet vairākām citām favorītēm izdevās aizkļūt līdz pat pusfinālam. Cīņā par vietu finālā "Taverna" ar 15:12 pārspēja "Dūžus", bet "Kūsiņā iekšā" ar 15:11 uzveica "Skandiju". Izšķirošajā mačā par braucienu uz Ņujorku "Kūsiņā iekšā" uzvarēja "Tavernu" - 21:13.

Sieviešu grupā favorīti statusu apliecināja šīs vasaras labākā komanda "Veterānes", gūstot pārliecinošus panākumus arī visos superfināla mačos. Zelta spēlē "Veterānes" ar 15:8 pārspēja "Filter", bet "Ghetto Lēdijām" šoreiz nācās samierināties ar ceturto vietu. Par pārsteigumu parūpējās "5.50".

U16 grupā zēniem vasaras laikā ļoti daudzos finālos sacentās "Mīnus 2" un "Pobeda", bet superfinālā liela nozīme bija komandu aktuālajai komplektācijai. "Pobeda" netika tālāk par ceturtdaļfinālu, bet "Mīnus 2" tika līdz finālam, kur zaudēja "Noa" - 10:12.

U16 grupā meitenēm tieši finālā bija lielākā konkurence, jo cīņā par čempionu titulu iesaistījās 12 komandas. Ar pirmo numuru izliktā vienība "3/4" pusfinālā tikai ar minimālo pārsvaru (7:6) uzveica "Skrr", bet izšķirošajā mačā par titulu mazrezultatīvā cīņā atzina "Klicks Jr" pārākumu - 4:5.

U14 grupas sezonas līdervienība "Aibes kasieri" grupu turnīrā zaudēja "Who's next", bet turpmāk komanda bija nepārspējama. Interesanti, ka tieši finālā "Aibes kasieriem" radās iespēja revanšēties pāridarītājiem. "Aibes kasieri" ar 11:3 uzveica "Who's next.

U12 grupas vasaras labākā komanda "Daugavas vilki" vienīgo neveiksmi piedzīvoja pusfinālā, zaudējot nākamajiem čempioniem "Ghetto puikām". Spēlē par "Ghetto Basket" un valsts čempionu titulu "Ghetto puikas" ar 11:3 pārspēja "Ķieģeļus".

Superfinālu izdaiļoja muzikālie priekšnesumi, "Z-kalnam" kopā ar Samantu Tīnu izpildot "Ghetto Basket" himnu, bet Ansis un Kristīne Pāže daudzos līdzjutējus priecēja ar pašreiz tik populāro dziesmu "Zemes stundu".

U12 un U14 grupas labākās komandas apbalvoja Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, uzrunā klātesošajiem uzsverot sekmīgo sadarbību ar "Ghetto Basket" jaunā olimpiskajā sporta veida 3x3 basketbola attīstībā. Pārējo grupu laureātus apbalvoja basketbola kluba "VEF Rīga" basketbolisti - Roberts Stumbris, Kārlis Čavars un Mareks Mejeris.

“Ghetto Basket” un Latvijas čempionāta pirmais medaļu komplekts tika sadalīts 21. augustā Rīgā, Grīziņkalnā, kad Pro grupas finālturnīrā uzvarēja “Ghetto Basket” – Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Artūrs Strēlnieks un Rihards Kuksiks. Nākamās vietas ieguva Lietuvas komandas – “AEKK” un “IBG.LT”.

30. augusta "Ghetto Basket" superfināla laureāti:

Amatieru grupa (2001. g. dz. un vecāki)

1. "Kūsiņā iekšā" (Renārs Uzraugs, Raimonds Kripa, Pauls Bergs, Edgars Vecums);

2. "Taverna" (Kristaps Pugačs, Jurģis Ozols, Gvido Zaļmežs, Intars Jansons);

3. "Skandijs" (Edgars Kokins, Artūrs Turiks, Jānis Kokins, Sandis Savickis).

Sieviešu grupa (2001. g. dz. un vecākas)

1. "Veterānes" (Ieva Veinberga, Ieva Vītola, Dina Rozenberga, Laura Audere);

2. "Filter" (Ilze Gotfrīda, Guna Zoltnere, Annija Kliesmete, Laine Karlsone);

3. "5.50" (Liāna Āliņa, Kecija Keita Salceviča, Tīna Akmeņkalne, Luīze Rasima).

U16 zēni (2002. g. dz. un jaunāki)

1. "Noa" (Eduards Erviks, Rihards Parādnieks, Jānis Parādnieks, Gustavs Žebers);

2. "Mīnus 2" (Indriķis Dāvis Jansons, Kārlis Podāns, Kārlis Ozoliņš, Jēkabs Toniņš);

3. "Akmens" (Pauls Rudzroga, Kristiāns Birznieks, Kristiāns Feierbergs, Pēteris Stepītis).

U16 meitenes (2002. g. dz. un jaunākas)

1. "Klicks Jr" (Endija Sedliņa, Līva Gode, Laura Zambrāne, Marta Morica);

2. "3/4" (Marta Leimane, Justīne Zajaca, Katrīna Jautaiķe, Šarlote Balode);

3. "Skrr" (Monta Skrastiņa, Patrīcija Socka, Grēta Grauda).

U14 grupa (2004. g. dz. un jaunāki)

1. "Aibes kasieri" (Markuss Kevins Kirilko, Ralfs Siliņš, Markuss Spīķis, Markuss Lastiņš);

2. "Who's next" (Arvis Sūna, Roberts Eglītis, Kristers Kalnozols, Gustavs Grava);

3. "Sintija" (Mārtiņš Zuments, Jānis Burķītis, Marko Toniņš, Frederiks Meinarts).

U12 grupa (2006. g. dz. un jaunāki)

1. "Ghetto puikas" (Pauls Gulbis, Toms Gusarovs, Krišjānis Pētersons, Mārtiņš Kilups);

2. "Ķieģeļi" (Nils Briška, Uldis Vorons, Rihards Fortiņš, Mārtiņš Piternieks);

3. "Daugavas vilki" (Pauls Katlaps, Artūrs Jānis Lazdiņš, Mārtiņš Aleksandrs Feldmanis, Kristers Skrinda).


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.