Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Līvija Alpe-Lūka: "Niedola turpinās spēlēt Liepājā" (papildināts)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Līvija Alpe-Lūka: "Niedola turpinās spēlēt Liepājā" (papildināts)
Anete Šteinberga un Sabīne Niedola

"No augusta beigām Sabīne Niedola ir "Liepājas metalurga" pieteikumā un viņai izsniegta LSBL spēlētājas licence," pirmdien Sportacentrs.com pastāstīja Liepājas sieviešu basketbola kluba trenere Līvija Alpe Lūka.

Pirmdienas vakarā Niedola trenējās Liepājas komandas sastāvā, teica Alpe-Lūka. Plānots, ka Kurzemes vienībā basketboliste spēlēs līdz 2009./2010. gada sezonas beigām.

"Mācības ir primāras"
"Sabīnei Pensilvānijas "Upper Dublin HS" vidusskolā nebija nodrošināta diploma saņemšana. Tāpēc, apspriežoties ar vecākiem, spēlētāja pagājušajā nedēļā nolēma atgriezties Latvijā, lai pabeigtu mācības vidusskolā un turpinātu gatavoties studijām ASV," telefonsarunā pastāstīja aģentūras "SIG Sports" pārstāvis Ziemeļu un Austrumeiropā Mareks Bajārs.

"Vasarā tika paveikts liels darbs, lai nodrošinātu Niedolas mācības ASV atbilstoši "NCAA Clearinghouse" prasībām. Sabīnei bija viss nepieciešamais, izņemot vajadzīgo kredītpunktu skaitu angļu valodā, tika uzsāktas mācības "Upper Dublin HS" vidusskolā. Tomēr skola nenodrošina vidējās izglītības diploma saņemšanu un izvēlēts cits risinājums," teica Bajārs. "Šobrīd Sabīnei mācības ir primāras, nākamgad plānots nokārtot SVT testu, kas ļaus sākt studijas ASV. Interese no Amerikas universitātēm ir liela, zvani tiek saņemti regulāri."

Nekādu palikušu saistību ar "Upper Dublin HS" vidusskolu nav, informēja Bajārs. Niedolai atbalstu Amerikas braucienā snieguši Liepājas un Pensilvānijas Rotari klubi.

Divi braucieni uz ASV
Niedola uz ASV šogad devās divreiz. Jūlija beigās un augusta sākumā basketboliste uzturējās ASV Austrumkrastā, „Philadelphia Belles” meiteņu basketbola komandas sastāvā piedaloties divos turnīros. Paralēli Niedola izskatīja vidusskolu un augstskolu komandu piedāvājumus.

Jūlija beigās Kolumbijas apgabalā (jeb ASV galvaspilsētā Vašingtonā) un Mērilendā notika Savienoto Valstu junioru čempionāts (USJN/US Junior Nationals). Filadelfijas „Belles” iekļuva USJN čempionāta, kurā piedalījās 170 komandas, finālā, kur atzina Ņūdžersijas vienības pārākumu. Pensilvānijas komandā Niedola bija viena no četrām ārzemniecēm, jo „zvanu” rindās spēlēja arī trīs basketbolistes no „Belles” partnerskolas Londonā. Oktobra beigās Niedola uz ASV devās otro reizi, uzsākot mācības „Upper Dublin HS” vidusskolā.

Latvijas medaļas, debija Eiropas čempionātā un U-18 finālturnīrs Zviedrijā
Pirms braucieniem uz ASV liepājniecei Niedolai, treneru Ināras Biciņas un Līvijas Alpes-Lūkas audzēknei, nācās izturēt vairākus nozīmīgus pārbaudījumus. Aprīlī, spēlējot „Liepājas metalurga” sastāvā, Niedola kopā ar komandu piecās „play-off” spēlēs izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas. Liepāja pie šāda panākuma tika pirmo reizi piecu gadu laikā.

Nedēļu vēlāk Sabīne otro reizi nokļuva pieaugušo izlases treniņnometnē un kopā ar valstsvienību piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā Liepājā un Rīgā. Emocionālā slodze šajā laikā bijusi lielāka par fizisko, taču iegūta neatsverama pieredze, pēc čempionāta atzina basketboliste.

Nākamās pauzes bija ļoti īsas. Jau divas dienas pēc EuroBasket Women 2009 noslēguma Sabīne Niedola bija U-18 izlases rindās, Daigas un Ziedoņa Jansonu trenētās komandas sastāvā gatavojoties Eiropas junioru čempionātam Zviedrijā. Tajā Latvija bija soli no iekļūšanas pusfinālā, tikai ar punkta starpību piekāpjoties nākamajām Eiropas vicečempionēm no Francijas. Niedola iekļuva turnīra simboliskajā piecniekā, tikai trīs dienas vēlāk dodoties ceļā uz ASV.

Sabīne Niedola
Dzimusi 1991. gada 29. aprīlī
Augums: 184cm
Treneri: Ināra Biciņa, Līvija Alpe-Lūka, Daiga Jansone
Pozīcija laukumā: spēka uzbrucēja
Klubs: „Liepājas metalurgs”
Latvijas valstsvienībā debitējusi 2009. gada 14. maija uzvarā pār Lietuvu 74:68 (2009. gada bilance 11-4)

Sasniegumi

GadsSniegums
2009Eiropas U-18 čempionāta ceturtdaļfināliste un „simboliskā piecnieka” dalībniece Sēdertēljē
2009Eiropas čempionāta ceturtdaļfināliste (EuroBasket Women 2009)
2009LSBL pusfināliste un bronzas medaļu ieguvēja ar „Liepājas metalurgu” (trenere Līvija Alpe-Lūka)
2009LSBL regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja/ „Liepājas metalurgs”
2009Septītā vieta FIBA Eiropas aptaujā par 2008. gada labāko jauno Eiropas basketbolisti
2008Pirmā vieta Eiropas U-18 čempionātā B divīzijā Maķedonijā (treneri Mārtiņš Zībarts/Mudīte Gūtmane-Zandere/Līvija Alpe-Lūka)
2008Sestā vieta Eiropas U-20 čempionātā A divīzijā Itālijā (treneris Aivars Vīnbergs)
2007Septītā vieta Eiropas U-16 čempionātā A divīzijā Valmierā (treneri Daiga Jansone/Līvija Alpe-Lūka/Ziedonis Jansons)
2006Otrā vieta Eiropas U-16 čempionātā B divīzijā Somijā (treneri Mārtiņš Zībarts/Daiga Jansone)

  +2 [+] [-]

, 2009-11-30 18:51, pirms 14 gadiem
Jā, vienīgais brauciena mīnuss laikam tāds, ka pazaudēts laiks! Bet nu vēlu veiksmi!

  -2 [+] [-]

, 2009-11-30 19:10, pirms 14 gadiem
Mūsu nākāmā Anete.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-30 19:19, pirms 14 gadiem
pati Sabīne gan to noliedza kādu nedēļu atpakaļ!
Slēpts komentārs: viedoklis

  -3 [+] [-]

, 2009-11-30 19:57, pirms 14 gadiem
Bāc! Sabīne ir iekavējusi 3 mācību mēnešus Kā viņa domā savilkt kopā galus? Būs smagi...

     [+] [-]

, 2009-11-30 20:17, pirms 14 gadiem
Vilmārs Krauklis rakstīja: Bāc! Sabīne ir iekavējusi 3 mācību mēnešus Kā viņa domā savilkt kopā galus? Būs smagi...
Nu gan lietas par ko uztraukties!

     [+] [-]

, 2009-11-30 20:18, pirms 14 gadiem
viedoklis rakstīja: jak... KĀRTĒJĀ, kas NEPROT izmantot ASV dotās iespējas... tas nozīmē, ka pa Baltiju vien pērsies...

p.s. Pusčalim tad lielie prieki...
aizej tam "Pusčalim" pasaki to acīs, gudreli!

     [+] [-]

, 2009-11-30 20:42, pirms 14 gadiem
Tak kadu Liepaju , lai spēlē T T T un iekaro Eirolīgu

     [+] [-]

, 2009-11-30 20:55, pirms 14 gadiem
divlitrigais7% rakstīja: Tak kadu Liepaju , lai spēlē T T T un iekaro Eirolīgu
PRIMAARAIS IR MAACIIBAS....

     [+] [-]

, 2009-11-30 22:18, pirms 14 gadiem
divlitrigais7% rakstīja: Tak kadu Liepaju , lai spēlē T T T un iekaro Eirolīgu
LSBL ir spēletājs, kas neiziet laukumā (nemaz neierodas uz spēli0 pret TTT vai Cēsīm, jo baidās, ka nākošgad var netikt spēlēt ASV. Dažos štatos nonākuši pat līdz tam, ka dod diskābeli pat tad, ja esi atradies vienā laukumā (spēlējis kaut vai pret) ar profesionāļiem.... varēs 4tros apļos bumboties... bet reāli Liepāja no pēdējām vietām, tagad var jau atkal pacīnīties par 4trinieku...