Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" zaudē otro "Masters" finālu šosezon

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" zaudē otro "Masters" finālu šosezon
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" ar zaudējumu finālā noslēgusi Ķīnas pilsētā Čendu notikušo Pasaules kausa tūres "Masters" turnīru. Latvieši finālā ar rezultātu 12:21 piekāpās Serbijas komandai "Liman".

Visos Pasaules kausa tūres "Masters" posmos, kuros dalību ņēmusi Serbijas komanda "Novi Sad Al Wahda", tā ir uzvarējusi. "Riga Ghetto Basket" pirms nedēļas bija iespēja šo sēriju pārtraukt, bet serbi tomēr bija nedaudz labāki. Ķīnā Novisadas komanda nepiedalījās, tāpēc latviešiem bija iespēja izcīnīt uzvaru turnīrā un automātiski garantēt vietu Pasaules tūres fināla posmā, kas risināsies Pekinā. Jāatzīmē, ka kopvērtējumā Rīgas komanda tāpat savākusi gana daudz punktu, lai tiktu pie iespējas spēlēt Pekinā.

Čendu "Masters" finālā "Riga Ghetto Basket" cīnījās ar Serbijas komandu "Liman", kas spēja uzvarēt vienā no diviem posmiem, kurā nespēlēja Novisadas komanda. "Liman" arī kopvērtējumā ieņem otro vietu, šajā turnīrā esot izlikta ar pirmo numuru, kamēr Rīgas komanda ar otro. Nebija nekādu šaubu, ka abas komandas spēkos bija līdzīgas, pirms mača favorītu statusu nedodot nevienai no tām.

"Liman" spēli sāka ar precīzu tālmetienu un pēc spēlētas minūtes bija vadībā ar 3:1. Vēl teju 40 sekundes vēlāk Kārlis Lasmanis realizēja metienu ar sodu, kas ļāva pārņemt vadību Rīgas komandai. Serbi nepalika atbildi parādā, ātri vien atgūstot divu punktu pārsvaru (6:4). "Liman" spēlētāji ātri sapelnīja piezīmes, kas bija liela priekšrocība pretiniekiem. Edgars Krūmiņš izprovocēja pretiniekus uz tālmetiena distances, tiekot pie diviem soda metieniem un tos realizējot. Ar spiedienu groza apakšā "Liman" spēja atjaunot nelielu pārsvaru un noslēgt pirmās trīs minūtes vadībā ar 8:7.

Brīdi vēlāk nepatīkamu kritienu piedzīvoja Edgars Krūmiņš, kurš, iespējams, savainoja iepriekš operēto un sadziedēto ceļgalu. Par laimi, Krūmiņš bija spējīgs atgriezties laukumā. Lasmanis trieca bumbu grozā no augšas, rezultātam esot neizšķirtam (9:9), bet turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā. Nu jau piezīmju problēmās bija nokļuvuši latvieši, kas pretiniekiem deva iespēju pēc katra soda izpildīt divus soda metienus. Sestajā minūtē pēc sekmīga tālmetiena "Liman" ieguva četru punktu pārsvaru (15:11).

Četras minūtes līdz spēles beigām vieglu metienu groza apakšā nerealizēja Čavars, rezultātam paliekot nemainīgam. "Liman" basketbolisti piespieda latviešus kļūdīties, bet paši trāpīja no distances. Pie rezultāta 18:11 Rīgas komandu varēja glābt vien brīnums. Nepārdomāti metieni un piespēles nedeva nekādu rezultātu, kamēr "Liman" ar katru brīdi tuvojās uzvarai turnīrā. Serbi ar tālmetieniem nespēja noslēgt cīņu vairāk nekā minūti, kamēr Čavars nerealizēja divus soda metienus. "Liman" uzvara neizpalika, "Riga Ghetto Basket" otro reizi paliekot otrajā vietā - 12:21.

Pēc šī turnīra Rīgas komanda pacēlusies uz ceturto vietu Pasaules kausa tūres kopvērtējumā, apsteidzot Amsterdamas komandu. Priekšā palikušas vien komandas, kas jau garantējušas vietu Pasaules kausa tūres fināla posmā Pekinā. Nav šaubu, ka arī "Riga Ghetto Basket" varēs spēlēt Pekinā, bet oficiāli kvalificēties un uzvarēt vismaz kādu "Masters" posmu vēl būs pēc divām nedēļām Malaizijā, ja vien latvieši tajā būs nolēmuši piedalīties. Pasaules kausa tūres fināls Pekinā risināsies 27. un 28. oktobrī, kurā startēs 12 labākās šīs sezonas komandas.

     [+] [-]

, 2018-09-30 19:58, pirms 6 gadiem
Ļoti žēl čaļus, ka nesanāca pacelt nevienu no Masteriem, taču galīgi nav izgāzušies, tieši pretēji, ļoti laba sezona vīriem..