Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" sasniedz Čendu "Masters" finālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" sasniedz Čendu "Masters" finālu
Kārlis Lasmanis un Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" Pasaules kausa tūres Čendu "Masters" turnīrā spējusi iekļūt finālā. Rīdzinieki ceturtdaļfinālā ar 21:19 pārspēja Mongolijas komandu "Ulaanbaatar", bet pusfinālā Kanādas komandu "Saskatoon" (21:18).

Vakar Čendu "Masters" turnīrā "Riga Ghetto Basket" sagrāva Indonēzijas komandu, kā arī pārliecinoši tika galā ar Hāgas komandu. Tas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā pretī stājās D grupas otrā spēcīgākā komanda "Ulaanbaatar" no Mongolijas.

Spēli labāk sāka Mongolijas komanda, pēc traka tālmetiena izvirzoties vadībā ar 3:1. "Ulaanbaatar" ieguva arī piecu punktu pārsvaru, bet tad ieilgušo nerealizēto uzbrukumu sēriju pārtrauca Kārlis Lasmanis. Rīdziniekiem ar atspēlēšanos gāja pagalam grūti, bet pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm deficīts vairs bija tikai minimāls (6:7). Vēl pēc pus minūtes Nauris Miezis atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet pēc Edgara Krūmiņa tālmetiena pirmo reizi arī izvirzījās vadībā - 9:8.

Krūmiņš uzņēmās līdera lomu uzbrukumā, spējot noturēt savu komandu vadībā (11:9). "Ulaanbaatar" atbildi parādā nepalika, ar precīzu tālmetienu atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Sestajā minūtē mongoļi varēja izvirzīties vadībā, bet Agnis Čavars atzīmējās ar skaisti bloķētu metienu, pēc kura uzreiz Lasmanis trāpīja tālmetienu. "Ulaanbaatar" precīzie tālmetieni turēja komandu virs ūdens, bet latviešu pārākums sāka izpausties arvien vairāk. Arī pārsvars pieauga līdz trīs punktiem, kad jāspēlē vēl bija trīs minūtes (16:13). Mongoļi nepadevās un īsā laikā panāca izlīdzinājumu.

Precīzi tālmetieni un aktīva spēle aizsardzībā ļāva "Ulaanbaatar" izvirzīties vadībā ar 18:17. Krūmiņš ar caurgājienu panāca izlīdzinājumu, bet jāspēlē vēl bija pusotra minūte. Spraigā galotnē "Riga Ghetto Basket" tomēr spēja izraut uzvaru, neļaujot pretiniekiem iemest ne tālmetienu, ne panākt izlīdzinājumu groza apakšā. Rīgas komanda galu galā bija pārāka ar 21:19.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" iekļuva pusfinālā, kurā spēlēs pret Kanādas komandu "Saskatoon", kas ar rezultātu 21:5 sagrāva Ķīnas komandu "Dongan". Abas komandas pirmo un vienīgo reizi šosezon savā starpā tikās Saskatonas "Masters" turnīrā, kurā mājinieki bija pārliecinoši labāki ar 20:12. Šo spēli labāk iesāka kanādieši, bet drīz vien latvieši pārņēma vadību (4:2). "Saskatoon" ar precīzu tālmetienu panāca izlīdzinājumu, bet tad Lasmanis pēdējā sekundē sev ieguva tiesības izpildīt divus soda metienus, ko realizēja. Turpinājumā sekoja neprecīzu metienu krusa abu komandu izpildījumā. Pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm "Riga Ghetto Basket" saglabāja vadību ar 6:4.

Maikls Linkleiters uzņēmās līdera lomu un palīdzēja savai komandai izvirzīties vadībā ar 10:8. Pēc pretinieku trieciena grozā no augšas Miezis ātri atdeva piespēli Lasmanim, kurš realizēja tālmetienu ar sodu, tiekot pie trīs punktu gājiena. Pēc tam Lasmanis trāpīja vēl vienu tālmetienu, bet tas raisīja diskusijas tiesnešos. Tālmetienu neieskaitīja, jo pirms tam kādam no "Riga Ghetto Basket" spēlētājiem piešķirta tehniskā piezīme. "Saskatoon" atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet Lasmanis revanšējās ar precīzu tālmetienu (13:11).

Spēles otrajā pusē latvieši turējās vadībā, bet tā nebija pārliecinoša. Pretiniekiem neveicās ar izspēlēm, bet Čavara precīzais tālmetiens pietuvināja "Riga Ghetto Basket" finālam (17:13). "Saskatoon" nepadevās un atspēlēja šo deficītu (17:17). Minūti un 20 sekundes līdz spēles beigām rezultāts uz tablo saglabājās neizšķirts, bet tad veiksme nāca talkā Čavaram, kurš realizēja tālmetienu (20:18). Latvieši nedeva pretiniekiem iespēju atspēlēties, punktu mačam liekot Miezim, kurš realizēja metienu pēc caurgājiena - 21:18.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" otro reizi šosezon spēlēs "Masters" turnīra finālā. Tajā latviešiem pretī stāsies ar pirmo numuru izliktā Serbijas komanda "Liman", kas ar 22:13 sakāva Hāgas komandu no Nīderlandes. Fināla sākums paredzēts plkst. 15:20.

     [+] [-]

, 2018-09-30 15:30, pirms 6 gadiem
Nakamsezon jamaina Krumins pret kadu citu

     [+] [-]

, 2018-09-30 16:34, pirms 6 gadiem
Mongolija

     [+] [-]

, 2018-09-30 21:14, pirms 6 gadiem
Nu,ja grib mainīt krūmiņu- vispirms atrodi garo ar LABU trinīti,plus kuram būtu kaut nedaudz masa priekš pagrūstīšanās!