Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" divas pārliecinošas uzvaras Čendu "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" divas pārliecinošas uzvaras Čendu "Masters"
"Riga Ghetto Basket". Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" ar divām uzvarām sākusi Ķīnas pilsētā Čendu notiekošo "Masters" turnīru. Latvieši grupu spēlēs pārspēja Indonēzijas un Nīderlandes komandas, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pēc palikšanas pusfinālā Indijas pilsētas Haidarābādas "Masters" turnīrā "Riga Ghetto Basket" devās uz Ķīnas pilsētu Čendu, kur bija viena no turnīra favorītēm. Uzvara turnīrā ļautu garantēt vietu Pasaules kausa tūres fināla posmā Pekinā, bet arī bez tā Rīgas komandas pozīcijas ir drošas. Tā kā turnīrā nepiedalās "Novi Sad" vienība, tad rīdzinieki bija izsēti ar otro numuru un pirmajā spēlē tikās ar Indonēzijas komandu "North Jakarta".

Vienā no retajām reizēm rīdziniekiem bija izteikts auguma pārsvars. Jau pirmajā pusotrā minūtē, pateicoties Naura Mieža un Edgara Krūmiņa precīzajam tālmetienam, kā arī Kārļa Lasmaņa prasmēm caurgājienos, "Riga Ghetto Basket" izvirzījās vadībā ar 8:0. Kamēr pretinieki turpināja mest garām tālmetienus, pat netrāpot pa stīpu, latvieši atbildēja ar precīziem metieniem no distances, trīs minūtēs graujot pretiniekus ar 15:1.

Pēc teju četrām nospēlētām minūtēm Miezis atdeva lielisku piespēli gaisā Lasmanim, kurš bumbu trieca grozā no augšas. Latviešu uzdevums bija šo spēli pabeigt piecās minūtēs, ko ar diviem precīziem tālmetieniem paspēja paveikt Edgars Krūmiņš. Indonēzijas komanda ar grūtībām tika pie pieciem punktiem, spēles gala rezultātam esot 22:5.

Grupas otrajā spēlē "Riga Ghetto Basket" mērojās spēkiem ar Hāgas komandu no Nīderlandes, kas arī spēja apspēlēt indonēziešus ar 22:12. Spēles pirmā minūte aizritēja līdzīgā cīņā, rezultātam esot 3:3. Ja latvieši vairāk tendējās uz tālmetieniem, tad nīderlandieši vairāk spēlēja uz groza apakšu. Pēc Mieža realizētā tālmetiena "Riga Ghetto Basket" bija vadībā ar 5:4, bet tad Lasmanis deva divu punktu pārsvaru. Pretinieki atbildēja ar ātru tālmetienu, atkal panākot izlīdzinājumu (6:6).

Ceturtajā minūtē pa tālmetienam trāpīja Agnis Čavars un Miezis, izvirzot Rīgas komandu vadībā ar 10:6. Hāgas komandas spēlētāji visus panākumus guva ar cīņassparu un otrajām iespējām. Būtiski sadeldēt deficītu gan nīderlandiešiem neizdevās. Pēc pus spēles "Riga Ghetto Basket" bija vadībā ar 11:7. Turpinājumā rezultāta starpība svārstījās no trīs līdz pieciem punktiem. Pie rezultāta 19:14 Čavaram bija iespēja ar diviem soda metieniem noslēgt spēli, bet viņš realizēja tikai vienu. Ar lielu cīņassparu pēc pāris neprecīziem tālmetieniem Krūmiņš bija precīzs no tālās distances, ļaujot Rīgas komandai izcīnīt uzvaru ar rezultātu 22:15.

Līdz ar to svētdien, plkst. 12:25 "Riga Ghetto Basket" ceturtdaļfinālā cīnīsies pret Mongolijas komandas "Ulaanbaatar" un Krievijas komandas "Moscow" zaudētāju.

     [+] [-]

, 2018-09-29 17:06, pirms 6 gadiem
Mongoļu basketbols? Tur puikas zirgos laiž?