Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Ogres pilsētas svētkos basketbolu spēlēs Valsts prezidents

Ogres pilsētas svētkos basketbolu spēlēs Valsts prezidents
Valsts prezidenta komanda: P.Dimants (no kreisās), R.Vējonis, J.Āmanis, P.Preiss un U.Švēde
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Ogres pilsētas svētkos 1. augustā plkst. 17.00 Ogres Kultūras centra laukumā notiks īpašs basketbola mačs "Prezidents pret prezidentu", kurā basketbola spēles meistarībā sacentīsies Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa komanda ar basketbola kluba "Ogre" prezidenta, Ogres novada domes priekšsēdētāja Artūra Manguļa komandu.

Ogres novada pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dimants informē, ka šobrīd notiek abu komandu treniņi.

Valsts prezidenta komanda spēlēs autentiskos basketbola komandas ASK 1935.gada formas tērpos. Daļa no ASK komandas spēlētājiem trenera V.Baumaņa vadībā kļuva par pirmajiem Eiropas čempioniem 1935.gadā, kas atspoguļots arī Aigara Graubas filmā “Sapņu komanda 1935”. Interesanti, ka arī spēlē "Prezidents pret prezidentu" Ogrē trenera lomu ieņems Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis, kurš filmā attēloja Latvijas izlases treneri Valdemāru Baumani.

Prezidenta komandā līdzās R.Vējonim spēlēs P.Dimants, Ogres novada pašvaldības projektu vadītājs Pēteris Preiss, kā arī basketbola treneris Uldis Švēde, savukārt A.Manguļa "Ogres basketbola komandā" spēlēs basketbola kluba "Ogre" valdes loceklis Gints Sīviņš, BK "Ogre" menedžeris Jānis Laganovskis un BK "Ogre" jaunais galvenais treneris Edgars Teteris.

"Šī spēle būs kā pārsteigums Ogres iedzīvotājiem un svētku apmeklētājiem, un ar to mēs vēlamies popularizēt veselīgu dzīvesveidu, kā arī basketbolu, kas Ogrē ir ļoti augstā līmenī. Mūsu BK "Ogre" šopavasar kļuva par Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijas čempionu, bet nākamajā sezonā startēs LBL 1.divīzijā, kas ir augsts sasniegums," lepojas P.Dimants, piebilstot, ka R.Vējonis labprāt atbalstījis ideju piedalīties šādā spēlē, un prezidents plānojot apmeklēt arī citus pilsētas svētku pasākumus.

Visi laipni aicināti uz spēli "Prezidents pret prezidentu", kā arī piedalīties citos pilsētas svētku pasākumos!

Ogres pilsētas svētku programma: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Ogres novads


, 2015-07-29 16:01, pirms 9 gadiem
Malacis Raimis, baskets ir foršs, kā nekā populārākais sporta veids Latvijas republikā!
, 2015-07-29 16:38, pirms 9 gadiem
Super ideja par treneri! Gaumīgi
, 2015-07-29 16:40, pirms 9 gadiem
šo te vajadzētu translēt sportacentrs.tv
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
17

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.