Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Porziņģa komandu vadīs treneris ar NBA pieredzi

Porziņģa komandu vadīs treneris ar NBA pieredzi
Skots Rots (no kreisās) 2014. gadā, būdams Detroitas "Pistons" trenera asistents, bija kolēģis kolorītajam Rašīdam Volesam
Foto: AP

Par Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas kluba galveno treneri iecelts amerikānis Skots Rots. Iepriekšējos gadus Rots strādājis ar dažādiem NBA klubiem.

Seviljas klubs līgumu ar jauno galveno treneri Skotu Rotu noslēdzis uz vienu sezonu. Rots aizvietos Aito Garsiju Renesesu, kurš Seviljā nostrādāja no 2012. līdz 2014. gadam, bet šovasar darbavietu pameta, pārceļoties uz citu Spānijas klubu "Gran Canaria". Renesesa vadībā veiksmīgi Spānijas ACB līgā iesaistījās latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Turpmāk Porziņģim būs iespēja attīstīt basketbola iemaņas 51 gadu vecā Skota Rota vadībā, kurš Spānijā ieradīsies pēc pieciem NBA klubos pavadītiem gadiem. Pagājušajā sezonā Rots bija Detroitas "Pistons" trenera asistents, bet no 2010. līdz 2013. gadam tādā pašā pozīcijā atradās Toronto "Raptors" klubā. Savukārt 2009./2010. gada sezonā šis speciālists bija tolaik Andra Biedriņa pārstāvētās Goldensteitas "Warriors" komandas treneru kolektīvā.

Trenera karjerā, kuru Rots sāka 1996. gadā, amerikānis strādājis arī citos NBA klubos un NBA Attīstības līgā, kā arī darbojies ar Kanādas, Turcijas un Dominikānas izlasēm. Pāris sezonas Rots darbojies kā NBA klubu skauts un padomdevējs.

Savulaik Skots Rots augstā līmenī pats spēlējis basketbolu. 203 cm garais basketbolists darbojās uzbrucēja pozīcijā, spēlējot profesionālā līmenī no 1985. līdz 1994. gadam. Laikā no 1987. līdz 1990. gadam 160 spēles viņš aizvadīja NBA vienībās Sanantonio "Spurs", Minesotas "Timberwolves" un Jūtas "Jazz". Rots pārstāvējis arī tādus Eiropas klubus kā Atēnu "Panathinaikos" un Vitorijas "Tau Cerámica".

Nākamajā sezonā Seviljas klubs Skota Rota vadībā startēs ne tikai Spānijas ACB līgā, bet arī ULEB Eirokausā.

Izmantotie resursi:
ACB.COM

     [+] [-]

, 2014-07-29 16:08, pirms 10 gadiem
arī labi

     [+] [-]

, 2014-07-29 16:30, pirms 10 gadiem
Šī ir ļoti laba ziņa