Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Gulbenes Buki" pieveic bijušos LBL spēlētājus E.Čakara piemiņas spēlē

Emils Ozerinskis

"Gulbenes Buki" pieveic bijušos LBL spēlētājus E.Čakara piemiņas spēlē
Foto: Gulbene.lv

Par tradīciju Gulbenē izveidojies basketbola pēcsezonas Egila Čakara piemiņas spēle, kura aizvadītajā nedēļas nogalē pulcēja bijušos "Gulbenes Bukus" un karjeras noslēgušos Latvijas Basketbola līgas spēlētājus.

Piemiņas spēle par godu "Gulbenes Buku" bijušajam vadītājam Egilam Čakaram norisinājās astoto gadu pēc kārtas. Paralēli tam, šogad tika atzīmēta "Buku" 20. gadadiena. Tradicionāli spēlē piedalās Gulbenes basketbola slavas gadu spožākie basketbolisti, kuriem pretī stājās LBL bijušo spēlētāju komanda.

"Gulbenes Buku" rindas šajā mačā pārstāvēja Artūrs Bruniņš, Jurijs Aleksejvs, Pāvels Veselovs, Raimonds Gabrāns, Māris Sniķis, Daumants Dreiškens, Māris Baranovskis, Gundars Rauza un Raitis Garais. Gulbeniešiem pretī stājās ex-LBL basketbolisti Kaspars Cipruss, Akselis Vairogs, Arnis Vecvagars, Dainis Oberšats, Mārtiņš Skirmants, Jānis Dumburs un tikko par LBL čempionu kļuvušais Jānis Gailītis.

Spēles pirmajās desmit minūtēs nelielu pārsvaru ieguva "Gulbenes Buki", izvirzoties vadībā ar 23:20, bet līdz puslaika noslēgumam četru punktu vadību jau bija pārņēmuši bijušie LBL basketbolisti - 44:40. Pēc puslaiku pārtraukuma ex-LBL spēlētāji iekrāja desmit punktu vadību un līdz trešā ceturkšņa izskaņai noturēja pārsvaru ar 67:57. Spēles noslēdzošajā ceturksnī sekoja "Buku" ofensīva, mača galotnē izraujot saspringtu uzvaru ar 77:75. Gulbeniešiem ar 21 punktu rezultatīvākais bija Artūrs Brūniņš, bet Jurijs Aleksejevs atzīmējās ar 19 punktiem. Savukārt bijušo LBL spēlētāju komandā ar 23 punktiem rezultatīvākais bija Kaspars Cipruss, bet 20 punktus sakrāja Arnis Vecvagars.

Pasākuma laikā norisinājās arī trīs punktu metienu konkurss, kurā labāko rezultātu sasniedza un uzvarētāja godu saņēma Raimonds Gabrāns.

Latvijas Basketbola līgā "Gulbenes Buki" debitēja 1997./1998. gada sezonā. Komandas lielākie panākumi nāca pavisam ātri, jau kluba otrajā sezonā "Buki" iekļuva pusfinālā un izcīnīja 1999. gada bronzas medaļas. Turpmākajos gados gulbenieši bija stabila LBL top-4 līmeņa komanda, tiekot pie bronzas godalgām arī 2001. un 2002. gada pavasaros. Kopumā pusfinālā "Gulbenes Buki" iekļuva sešas reizes, trijos piegājienos sasniedzot godalgotās vietas. Pēdējo reizi bronzas sērijā gulbenieši cīnījās 2005. gada pavasarī. 2007. gada februārī mūžībā aizgāja Gulbenes sporta dzīves un "Buku" vadītājs Egils Čākars, iezīmējot "Buku" slavas gadu norietu. Līdz 2008./2009. gada sezonas noslēgumam gulbenieši vel spēlēja Latvijas un Baltijas līgu čempionātos, bet tā arī palika pēdējā "Buku" profesionālā sezona. Pēdējos astoņus gadus Gulbenes komanda startē LBL 2. divīzijas turnīrā.

Izmantotie resursi:
Ziņas :: dzirkstele.lv

     [+] [-]

, 2017-05-29 18:44, pirms 7 gadiem
Kur Timijs? šis jau ar pēc gadiem vēl varēja kapāt. Kas notika? Ar Purni Kanādā kopā?

     [+] [-]

, 2017-05-29 22:13, pirms 7 gadiem
Kārtīgs vecis bija Čakars Gulbenē, tādu labu klubu provincē izveidoja! Viņa laika iestrādes vēl tagad LBL strādā!

     [+] [-]

, 2017-05-29 23:01, pirms 7 gadiem
Klubs tā vienkārši izzuda. Paradoksāli, neloģiski, bet laikam bija vajadzīgs tikai vienam cilvēkam. Visu cieņu Čakara kungam. Bez viņa viss pagrima.