Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" sezonu sāk ar trešo vietu Sanktpēterburgā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" sezonu sāk ar trešo vietu Sanktpēterburgā
Agnis Čavars (no kreisās), Artūrs Strēlnieks, Nauris Mizis, Mārtiņš Šteinbergs Sanktpēterburgā. Foto: ghetto.lv

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā šodien risinās "League of Europe" tūres posms 3 pret 3 basketbolā. Latviju tajā pārstāvēja "Riga Ghetto Basket", izcīnot 3. vietu.

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket", kuru šoreiz pārstāvēja Nauris Miezis, Agnis Čavars, Artūrs Strēlnieks un Mārtiņš Šteinbergs, jauno sezonu sākusi ar "League of Europe" tūres posmu Sanktpēterburgā. Vienas dienas turnīrā komandas arī noskaidroja labāko, piedaloties Pasaules kausa tūres komandām no Krievijas, Čehijas, Nīderlandes un Latvijas.

Grupu turnīru rīdzinieki sāka ar divām graujošām uzvarām pār Baltkrievijas komandu "ViM Union" (21:5) un Krievijas komandu "Inanomo" (21:7). Trešajā spēlē pretī stājās Nīderlandes komanda "TeamNL", pārākiem ar 21:14 tomēr esot nīderlandiešiem. Tas gan tiem ļāva izraut otro vietu grupā, bet rīdzinieki tāpat iesoļoja pusfinālā kā labākā A grupas komanda.

Pusfinālā "Riga Ghetto Basket" pretī stājās B grupas otrā labākā komanda "Gagarin" no Krievijas, kas cīņā par uzvaru grupā ar 19:21 piekāpās "COP Rosenergoatom". Pusfinālu labāk sāka "Gagarin" basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 3:0. Čavaram bija iespēja sadeldēt deficītu, bet viņš nespēja ietriekt bumbu grozā no augšas. Uzreiz sekoja pretinieku precīza atbilde no tālās distances. "Gagarin" pusotrā minūtē izvirzījās vadībā ar 7:0.

Beidzot Miezis guva pirmo un otro punktu Rīgas komandai, bet Strēlnieks nopelnīja iespēju izpildīt divus soda metienus, bet trāpīja tikai vienu. Viņš gan izcīnīja bumbu, un pats sadeldēja deficītu uz pusi. Arī Čavars spēja gūt punktu, rīdziniekiem turpinot savu izrāvienu (5:8). Kādu laiku komandas palika tukšā, bet tad vēl viens precīzs tālmetiens ļāva "Gagarin" atgūt piecu punktu vadību. "Riga Ghetto Basket" spēlētāji vairāk centās doties caurgājienos, bet sekmes nebija labas. Arī kļūdas daudz ietekmēja sniegumu, kamēr "Gagarin" komandai viss gāja no rokas. Spēles vidū rezultāts bija 13:7.

"Gagarin" basketbolisti turpināja spēlēt fiziski un centās maksimāli labi segt pretiniekus perimetrā, jo vien tā Rīgas komanda varēja atspēlēties. Spēles turpinājumā "Riga Ghetto Basket" tā īsti neradās iespēja pacīnīties par uzvaru, zaudējot spēlē ar rezultātu 15:21.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" spēlētāji bija spiesti spēlēt par 3. vietu pret "COP Rosenergoatom", kas zaudēja Nīderlandes komandai pusfinālā ar 18:21. Spēli labāk sāka rīdzinieki, izvirzoties vadībā ar 3:1. Tam sekoja Krievijas komandas atspēlēšanās ar precīzu tālmetienu. Varēja redzēt, ka iepriekšējā spēle no krieviem prasīja daudz enerģijas. Pēc trīs nospēlētām minūtēm "Riga Ghetto Basket" bija vadībā ar 10:4.

Pēc pārtraukuma rezultāta starpība pieauga, bet pretinieki nepadevās un centās atspēlēties. Tomēr vairāk par deviņiem punktiem gūt neizdevās, kas Rīgas komandai galu galā deva ļoti pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 21:9. Tādējādi "Riga Ghetto Basket" pirmo sezonas turnīru noslēdza 3. vietā.

Eiropas līgai ir "Quest" statuss. Tajā plānoti seši turnīri, kuru kopvērtējuma uzvarētāji saņems ceļazīmi uz FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmu, bet otrās un trešās vietas īpašnieki – vietu kādā no “Challenger” kategorijas turnīriem. Nākamie turnīri notiks 8. februārī, 14. martā, 15. martā, 4. aprīlī un 5. aprīlī. "Ghetto Basket" izlase piedalīsies visos posmos, pretendējot uz ceļazīmēm Pasaules tūres sacensībām.